به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از فارس، سیدمصطفی موسوینژاد اظهار داشت: انگلستان دارای یک سابقه استعماری طولانی است و استعمار نوین انگلیس شاید از قرنهای 15 و 16 میلادی آغاز شد.
وی افزود: یکی از اولین کشورهایی که انگلیسیها به سراغ آن رفتند هند بود و سیاستهای امپریالیستی انگلستان تقریباً 30 میلیون هندی را در کلکته به اوج بدبختی رساند و در ایالت بنگال 10 میلیون هندی جان خود را از دست دادند و علت اصلی آن نیز سیاستهای انگلستان بود و اکثر افراد از گرسنگی میمردند.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: این استعمار تنها به هند ختم نمیشد و در آفریقا نیز این سیاستهای وحشیانه اجرا شد و ثروت و منابع کشورها را غارت و انواع و اقسام بیماریها و فقر را در این کشورها بهجا میگذاشتند.
موسوینژاد با اشاره به اقدام وحشیانه چرچیل در آزمایش بمب شیمیایی در عراق، گفت: حدود 600 هزار آلمانی نیز در جنگ جهانی دوم توسط چرچیل قتلعام شدند.
وی خاطرنشان کرد: اگر استعمار انگلیس را در دنیا بررسی کنیم روایات وحشتناک و تحقیرکنندهای را علیه ملتها را شاهد هستیم.
کارشناس مسائل سیاسی عنوان داشت: حدود 380 سال پیش در ایران در دوره صفویه برای تبلیغ و ترویج مسیحیت وارد شدند و سعی کردند زمانی که حکومت شیعی ایجاد شده بود مسیحیت را در مقابل شیعه علم کنند تا جلوی ترویج شیعه را بگیرند.
موسوینژاد با بیان اینکه حضور در خلیج فارس و تسلط بر جزایر ایرانی، ماجراهای امیرکبیر، جداسازی بحرین و هرات از ایران، اشغال ایران توسط نیروهای انگلیسی در میانه جنگ جهانی دوم و حضور در کودتای 28 مرداد تنها گوشهای از اقدامات استعماری انگلیس در ایران است، گفت: قراردادهای زیادی را با دولتهای وابسته ایرانی بستند تا بتوانند منابع کشور را بگیرند و در مقابل امتیازی ندهند.
وی با اشاره به روابط انگلستان و ایران و سعی انگلستان در استعمار نوین در ایران بعد از انقلاب، تصریح کرد: زمانی که سفارت آمریکا در ایران تعطیل شد به درخواست واشنگتن، انگلیس نیز سفارت خود را تعطیل کرد و تا سال 67 این روابط قطع بود.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: پس از آن ازسرگیری روابط شکل گرفت و پشت سر سلمان رشدی قرار گرفتند و از وی حمایت کردند و بعد از سه ماه از برقراری روابط دوباره روابط قطع شد.
موسوینژاد اذعان داشت: در جنگ تحمیلی بهشدت از صدام حمایت کرده بهطوری که برآوردهای انجمن فناوری ابزارهای ماشینی انگلستان میگوید تقریباً 2.9 دهم میلیون دلار در سال 1987 میلیاردی به عراق سلاح میفروختند و بعد این میزان به 31.5 میلیون دلار و ده برابر افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: سنگاندازیهای بسیار در موضوعات هستهای ایران و دخالتهای بسیار در انتخابات سال 88 نمونههایی از اقدامات استعماری انگلیس علیه ایران است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: شیوههای استعماری انگلستان در قرون اخیر شاید تغییر روش داشته باشد اما انگلستان همچنان به دنبال کسب امتیازات در استعمار نوین و نفوذ و استعمار به روشهای جدید است تا از کشورهای مختلف امتیازگیری داشته باشد و هیچ امتیازی را ندهد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , انگلیس , انتخابات