دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۳

مشاهیر خراسان‌جنوبی/67

هر هفته، معرفی یکی از مشاهیر تأثیرگذار استان خراسان‌جنوبی
مشاهیر خراسان‌جنوبی/67
 
آیت الله سيد حسن سعادت مصطفوی
سید حسن سعادت مصطفوی فرزند مرحوم آیت الله سید محمد سعادت مصطفوی در سال 1315 در شهر قائن متولد شد. ایشان از 12 سالگی فراگیری علوم دینی را آغاز نمود و در سن 29 سالگی به ملکه اجتهاد دست یافت و به دریافت اجازه اجتهاد از اساتیدش نائل آمد. ايشان از محضر اساتید بزرگواری همچون پدر بزرگوارش (در تمام دروس سطح و یک دوره خارج فقه و اصول و نيز یک دوره کامل حکمت مشاء)، آیت الله حاج شیخ محمد تقی آملی (یک دوره چهار ساله فقه خارج)، آیت الله حاج شیخ محمد حسین ثقفی تهرانی (یک دوره پنج ساله خارج کفایة الاصول)، استاد شیخ محمد علی حکیم تشکر شیرازی (يک دوره عرفان نظری و ذوقی) و آیت الله سید ابوالحسن رفیعی قزوینی (یک دوره پنج ساله حکمت متعالیه و اسفار به طور کامل) بهره وافری برد. 
ايشان امروزه در مجامع علمی به عنوان يک حکيم سينوی شناخته می‌شود و تسلط فراوانی بر انديشه‌های ابن‌سينا دارد. کلاس‌های درس ايشان همواره مشتاقان فلسفه و حکمت اسلامی از داخل و خارج از دانشگاه را به خود جذب کرده است. ايشان علاوه بر تدريس حکمت در دانشگاه امام صادق عليه السلام و برخی مراکز دانشگاهی ديگر، در حوزه‌های علميه قم (مدرسه علميه دار الشفاء) و تهران (مدرسه علميه مروی) نيز به تدريس اشتغال دارند. راهنمایی رساله‌های دکتری و کارشناسی ارشد و نيز تأليف آثار حکمی و فلسفی از ديگر فعاليت‌های ايشان می‌باشد. مجموعه آثار ايشان هم‌اکنون توسط معاونت پژوهشی دانشگاه در دست تدوين و انتشار می‌باشد.
ایشان که از سال 1363 عضو هيأت علمی دانشگاه امام صادق عليه السلام بوده‌اند، به مدت 9 سال ریاست دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد اين دانشگاه و به مدت 4 سال ریاست دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را بر عهده داشته‌اند و اکنون نيز ریاست گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه امام صادق عليه السلام را عهده‌دار می‌باشند. مؤسسه بيت الحکمة با هدايت و سرپرستی ايشان به عنوان يک مؤسسه برای ترويج مکتب قرآن و اهل‌بيت عليهم السلام شکل گرفته و در حال فعاليت است.
ايشان سال‌هاست که در مسجد جامع نياوران به اقامه جماعت مشغول می‌باشند و علاوه بر پرداختن به اشتغالات علمی، وظايف تبليغی و اجتماعی خويش را فراموش نکرده‌اند و مردم محله قديم نياوران از ايشان به عنوان يک روحانی تأثيرگذار و ارزشمند بهره‌های فراوان می‌برند.

انتهای‌پیام/2/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۸۵۷