به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدرضا لطفاللهی اظهار داشت: از سال 78 در زمینه معدن و سنگهای تراورتن و گرانیت شروع به فعالیت کردیم.
وی افزود: این سنگها نوعی از سنگهای تزئینی هستند که در ساختمانسازی از آنها استفاده میشود.
فعال حوزه معدن با بیان اینکه هر دو سال یک معدن به معادن موجود اضافه شده است، افزود: هماکنون با پنج معدن در نهبندان، یک معدن در طبس، حدود 250 تا 300 نفر نیرو در بیرجند، سه کارخانه فرآوری سنگ به همراه 100 نفر نیرو در اصفهان و صادرات به کشورهای افغانستان، عراق و ترکیه مشغول به فعالیت هستیم.
لطفاللهی ادامه داد: تمام نقدینگی مورد نیاز از بازار آزاد تأمین شد و هیچ حمایتی از سوی بانکها نشدیم.
وی درخصوص مشکلات موجود در این حوزه، تصریح کرد: عمدهترین مشکلات موجود، در زمینه اداری است که به جز سازمان صنعت، معدن و تجارت دیگر ادارات مانند بهداشت، دارایی و اداره کار سختگیریهای زیادی بر معدنکاران دارند.
فعال حوزه معدن تصریح کرد: معضل دیگری که موجب اخلال در زمینه فعالیت بخش معدن شده مسئله نقدینگی است به طوریکه بانکهای استان تسهیلاتی که نیاز است را در اختیار تولیدکننده قرار نمیدهند و همکاری لازم را ندارند.
لطفاللهی اضافه کرد: مهمترین مشکلی که معدنکاران از آن رنج میبرند بحث ایاب و ذهاب و نبود جادههای مناسب است که باعث جلوگیری از حضور متخصصین و استفاده از ماشینآلات معدنی میشود.
وی بیان داشت: با وجود کرایههای حمل و نقلی که افزایش داشته انتقال سنگها به خارج استان مقرون به صرفه نیست و همین معضلی در فعالیت معدنکاران ایجاد کرده است.
فعال حوزه معدن عنوان داشت: قانون چک خود از دیگر معضلات تولیدکننده میباشد چون از حالت کیفری خارج و به حقوقی تبدیل شده و باعث عدم وصول مطالبات معدنکاران و افزایش کلاهبرداریها گشته است در حالیکه کیفری بودن چک موجب بازدارندگی شده بود.
لطفاللهی افزود: افرادی با هدف کلاهبرداری و انتقال مالکیت اموال خود به دیگران باعث شدهاند که از قوانین موجود همچون قانون چک سوءاستفاده شود و مطالبات تولیدکننده وصول نگردد.
وی عنوان کرد: قانون کار به خصوص در زمینه بیمه کارگران نیز موجب بروز مشکلاتی بر سر راه تولیدکننده شده و نیاز است تا اصلاحاتی انجام شود.
فعال حوزه معدن در خصوص استفاده از ماشینآلات جدید حوزه معدن، تصریح کرد: یکی از دلایل موفقیت ما در زمینه معدن استفاده از ماشینآلات جدید بوده علیرغم اینکه هیچ حمایتی در این زمینه از ما نشد.
لطفاللهی درباره ظرفیت توسعه و اشتغال معادن سنگ و پیشگیری از خامفروشی عنوان داشت: اگر دیدگاه مسؤولین استان در زمینه معدن تغییر کند و همکاری و حمایت بیشتری از تولیدکننده در جهت حل مشکلات شود ظرفیت توسعه و افزایش کارخانههای فرآوری سنگ وجود دارد.
وی مطرح کرد: با توجه به نوسانات ارزی موجود خواستار در اختیار قراردادن ارز دولتی برای فعال ماندن بخش معدن و به خصوص واردات قطعات مورد نیاز دستگاهها هستیم.
انتهای پیام/4