به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محرم واژهای که نامش پر از اندوه است اندوهی که غربت امام حسین(ع) در کربلا را یادآوری میکند.
اندوهی که ضجههای زینب کبری(س) بر پیکر به خون نشسته برادرش را در اذهان مرور میکند. واژهای که حنجره تیر خورده مبارک طفل شهید کربلا را در خود خلاصه میکند، همان کودکی که آب طلب کرد اما تیر سه شعبه او را برای همیشه آسمانی کرد.
گر چه کودکی صغیر بود اما جمعیت عظیمی امروز برایش نوحهسرایی میکنند. جمعیتی که همه ساله همزمان با روز شهادت علی اصغر(ع) گردهم میآیند و در قالب همایش شیرخوارگان حسینی به سوگ مینشینند.
امروز همایش حسینی در تاریخ هر ساله خود تکرار شده و مادران با کودکان خردسال خود دور هم جمع شدهاند.
همنوا با مادر 6 ماهه کربلا
امروز جای جای خراسان جنوبی نیز حال و هوای معنوی به خود گرفته و همایش شیرخوارگان حسینی در نقاط مختلف این استان به صورت باشکوه برگزار شد و مادران در این مراسم عظیم معنوی به یاد طفل 6 ماهه کربلا برای شیرخوارگان خود لالایی خواندند.
از ابتدای صبح بانوان، شیرخوارگان خود را به محل برگزاری همایش رسانده بودند تا در همایش و تجمع عظیم شیرخوارگان حسینی شرکت کنند.
به هر گوشهای که بنگری مادری در دنیای خود خلوت کرده و در گوش فرزندش چیزی نجوا میکند. آن سو تر مادری فرزندش را به آغوش گرفته است و از رفتارهایش پیداست که به خوبی طفل خردسال امام حسین(ع) را درک کرده است. هر چند ثانیه بوسهای بر گونه فرزندش می زند و دوباره او را به آغوش میگیرد.
گوشهای دیگر هم مادری بر ستون تکیه داده و بیصدا اشک میریزد. بغضهایش از دردهایی سخن میگویند که دلش را محصور کرده است.
عزاداری مادرانی که به یاد کودک 6 ماهه برای حضور در این مراسم آمده بودند بسیار اندوهگین بود که با نوای کوچکترین شهید نینوا معنویت و حال و هوای خاصی به مراسم بخشیده بودند.
یاسهای سفید بر روی دستان مادران
شیرخوارگان حسینی نیز چون یاسهای سفید بر روی دستان مادران ایستادهاند، قطرات اشک مادران همچون شبنمی چشمنواز همهجا را پر از عطر بندگی کرده است؛ ندای لالایی علیاصغر(ع) در فضا پیچیده است و همه میخواهند برای علی اصغر(ع) مادری کنند.
امروز نگاهها خیره گهوارههای خالی است و نوای علی لالا علی لالا ذکر مجلس شده است، با صدای مرثیهخوانی، مادران ایستادهاند و جگرگوشههایشان را که سربند یا صاحب الزمان، یا زینب و یا علی اصغر بر پیشانی دارند را روی دست گرفته و آرام آرام تکان میدهند.
همچنین برخی دیگر از مادران با آرزوی اولاد گهواره نمادین علیاصغر در دست داشتند و با گرداندن آن در بین عزادارن از این گهواره تبرک میجستند.
آمدهام با حضرت رباب(س) هم دردی کنم
در گوشهای از مراسم مادری که فرزند شیرخوار خود را روی دست گرفته و رو به آسمان بلند کرده است در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: حضرت علیاصغر(ع) معنای عطش و شهادت را به همه فهماند، هر زمان که فرزندم بیمار میشود یا گریه میکند به یاد حضرت رباب(س) میافتم و با خود میگویم وای به حال لحظهای که رباب فرزندش جلوی چشمانش پرپر شد وقتی به این موضوع فکر میکنم جگرم میسوزد.
زهرا مرتضوینیا با بیان اینکه امروز آمدهام با حضرت رباب(س) هم دردی کنم می افزاید: آمدهام از طفل شیرخوار رباب عاقبت بهخیری فرزندم را بخواهم و از اینکه فرزندم را به مجلس حضرت علیاصغر(ع) آوردهام حس بسیار خوبی دارم و امیدوارم تا آخر عمر ادامه دهنده راه حضرت علیاصغر(ع) باشد.
مرتضوینیا در حالی که اشک از دیدگانش سرازیر است میگوید: فرزندم را به این مجلس آوردهام تا پیرو امام حسین(ع) باشد.
آرزو دارم فرزندم در مسیر مکتب حسینی قدم بردارد
سمانه محمودی یکی دیگر از مادران نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: برای نخستین بار است که فرزندم را به همایش شیرخوارگان حسینی میآورم و امیدوارم تا آخر عمر ادامه دهنده راه علی اصغر(ع) باشد.
وی افزود: عزت و اقتدار امروز ما مرهون و مدیون فرهنگ عاشورایی است و آرزو دارم فرزندم در مسیر مکتب حسینی قدم بردارد.
آمدهام تا امام حسین(ع) به حق شیرخوار کربلا اولادی به من هدیه کند
آن سوتر خانمی با چهره غمگین در حالی که اشک بر روی صورتش جاری است ناله یا حسین سر میدهد و میگوید: چندین سال است که حسرت داشتن یک فرزند را در دل دارم.
فاطمه احمدی می افزاید: امروز به این همایش آمدهام تا از امام حسین(ع) بخواهم به حق شش ماهه کربلا مرا از نعمت اولاد محروم نکند و فرزندی به من عنایت کند.
وی می گوید: آمدهام تا شش ماهه امام حسین(ع) گره از مشکلم باز کند تا من نیز بتوانم سال دیگر با فرزندم به همایش شیرخوارگان حسینی بیایم و فرزندم را نذر علی اصغر(ع) کنم.
فرزندانمان را حسینی وار تربیت کنیم
کارشناس مذهبی و سخنران همایش شیرخوارگان حسینی نیز در این همایش اظهار داشت: خدا کودکان و شیرخوارگان را با فطرت پاک آفریده است و فطرت آنان خدا جو است.
حجتالاسلام والمسلمین احمد عزتی تصریح کرد: نخستین اصل برای تربیت فرزندان و برای اینکه فرزندان ما حسینی شوند این است که جلوی تربیت فطری آنان را نگیریم.
وی خاطرنشان کرد: یعنی جلوی فرزندان کار خلاف انجام ندهیم بلکه جلوی فرزندانمان برای امام حسین(ع) و مظلومیت امام حسین(ع) اشک بریزیم.
کارشناس مذهبی و سخنران همایش شیرخوارگان حسینی با بیان اینکه نسخه واحد برای تربیت فرزندان وجود ندارد یادآور شد: برخی از بچهها تنبیه و برخی به تشویق نیاز دارند بنابراین باید روحیات بچهها را دید.
عزتی با اشاره به اهمیت توجه به کودکان و شیرخوارگان در دین اسلام خاطرنشان کرد: دین اسلام برای کودکان و شیرخوارگان اهمیت زیادی قائل است.
تصاویر و لحظات بسیار زیبایی امروز در همایش شیرخوارگان حسینی ثبت شد و از اشک و گریههای مادران گرفته تا لالاییهایی که برای فرزندان و شیرخوارگان خوانده میشد همه و همه باشکوه و دیدنی بود.
آری هنوز هم عطش و شهادت کودک شش ماهه رباب دل تمام مادران را به درد می آورد و در حالی که نوزادان خود را روی دست گرفته اند اشک ماتم می ریزند و ندای لبیک یا حسین آنان صحنه ای پر از عشق و معنویت ایجاد کرده است.
جمعه روز مادرانی بود که به تازگی مادر شده بودند یا مادرانی بودند که برای چندمین بار کودکان خود را به مراسم شیرخوارگان حسینی می آوردند که به عشق رباب (س) و فرزندش با فریاد باب الحوائج و لبیک یا حسین و خواندن لالایی برای علی اصغر امام حسین دینشان را به مولا ادا کردند.
انتهای پیام/4