ماهی‌گیری دلالان از آشفته بازار یک جوسازی

پشت‌پرده شایعه قحطی کالاهای اساسی چیست؟/ معضلی به نام احتکار خانگی

25 شهريور 1397 ساعت 16:46

احتکار و گرانی از مواردی است که این روزها در سطح بازار وجود دارد و به گفته برخی تغییر قیمت‌ها مانند نرخ دلار و سکه لحظه‌ای شده و هر لحظه امکان تغییر قیمت‌ها وجود دارد.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، صحبت از وضعیت اقتصادی کشور این روزها به موضوع مهم بسیاری از محافل تبدیل شده است و سخن از نرخ سکه و دلار، گرانی و احتکار مسئله‌ای است که توجه عموم مردم را به خود اختصاص داده است.
اهمیت اقتصاد و تأثیر آن بر سایر بخش‌ها در کشور موضوعی بسیار روشن است و نمی‌توان از اثرات سوئی که نابسامانی اقتصاد بر سایر بخش‌ها می‌گذارد غفلت کرد.
مردم این روزها با تورم و گرانی‌های ناگهانی و خارج از انتظاری روبه رو شده‌اند؛ گرانی‌هایی که دلایل متعددی برای آن عنوان می‌شود، گرانی‌هایی که هر از چندگاهی با انتشار شایعاتی همچون احتمال قحطی  کالاهای اساسی آن هم از زبان یک مسؤول، زندگی را به کام آن‌ها تلخ‌ می‌کند.
مداخلات دشمنان و افزایش تحریم‌ها، ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت در کنترل وضع موجود و البته برخورد خود مردم در برابر گرانی از جمله دلایل تشدید نابسامانی‌ها عنوان می‌شود به گونه‌ای که چند هفته‌ای می‌شود که دیگر شاهد ثبات قیمت‌ها در بازار نیستیم.
احتکار کالا، افزایش سرخود و بنا به نظر خود فروشندگان و فروش سلیقه‌ای اجناس از جمله مسائلی است که از سطح بازار به گوش می‌رسد.
در مراجعه به بازار افزایش چند برابری قیمت‌ها و اقدامات سلیقه‌ای در میزان افزایش قیمت کالاها را می‌توان شاهد بود.
بی‌ثباتی بازار
 یکی از فروشندگان محصولات غذایی در مورد میزان افزایش قیمت‌ها اظهار داشت: چند هفته‌ای از افزایش بیش از حد قیمت‌ها می‌گذرد و هر سری که کالایی خریداری می‌کنیم قیمت آن با دفعه پیش متفاوت است.
وی افزود: نظارت‌ها در سطح بازار بیشتر شده اما شاهد افزایش تخلفات گران‌فروشی نیز هستیم.

این فروشنده بیان کرد: برخی از فروشندگان که تعداد کمی نیز دارند اجناس خود را زیاد عرضه نمی‌کنند و یا به بهانه‌های مختلف مغازه خود را تعطیل می‌کند تا بعد بتوانند اجناسی را که با قیمت پایین‌تر خریداری کرده‌اند با افزایش چند برابری به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها تنها محدود به مواد خوراکی و کالاهایی مانند برنج و روغن نیست، تصریح کرد: در اجناس مختلف از کوچک‌ترین کالا شاهد گرانی هستیم و وقتی دلیل را می‌پرسیم افزایش تحریم‌ها و یا نرخ دلار را دلیل گرانی عنوان می‌کنند.
ماهی‌گیری دلالان از آشفته بازار  یک جوسازی
این فروشنده عنوان داشت: از زمان آغاز گرانی‌ها تحریم جدیدی اعمال نشده و شرایط تفاوتی نکرده است و تنها یک جو روانی خاصی توسط عده‌ای دلال و سودجو در بازار حاکم شده تا بتوانند با گل‌آلود کردن آب برای خود ماهی‌گیری داشته باشند.
وی تصریح کرد: حتی اگر تحریم جدیدی وجود داشت شامل همه اجناس نبود اما اکنون شاهد گرانی اجناسی هستیم که دلیل آن تحریم عنوان می‌شود که اصلاً وارداتی برای آن وجود ندارد.
این فروشنده برخورد قاطع با دلالان و گران‌فروشان را از روش‌های مبارزه با گرانی دانست و گفت: می‌‌توان این گرانی‌ها را مهار کرد و تنها نیاز به یک عزم جدی داریم.

این فروشنده بیان کرد: متأسفانه خریدهای مردم در بعضی موارد افزایش یافته و این مسئله نیز به سودجویی گرانفروشان دامن می‌زند و لازم است تا مردم نسبت به نوع خرید خود دقت لازم را داشته باشد.
عدم درج قیمت بر روی محصولات خارجی
وی خاطرنشان کرد: در میان گرانی‎ها اجناس خارجی گرانی بیش از اندازه‌ای داشته اند و گرانی‌ها در این اجناس چند برابر است و فروشندگان می‌توانند سوءاستفاده نیز داشته باشند چرا که در اجناس خارجی قیمت بر روی محصول درج نمی‌شود.
افزایش سه برابری قیمت‌ها
یکی از فروشندگان مواد بهداشتی نیز بیان کرد: قیمت‌ها طی روزهای گذشته افزایش دو تا سه برابری داشته و برای مثال یک دستمال کاغذی از قیمت ۲۰۰۰ تومان به ۴۹۰۰ تومان رسیده است.
شایعه کمبود و معضلی به نام احتکار خانگی
وی با بیان اینکه اجناس مانند پوشک و دستمال کاغذی افزایش قیمت بی‌سابقه‌ای داشته‌اند، گفت: این افزایش قیمت و شایعات در مورد کمبود باعث شده تا عده‌ای خریدهای بیش از نیاز داشته باشند و به نوعی شاهد احتکار خانگی باشیم.

این فروشنده اذعان داشت: احتکار خانگی مسئله‌ای‌ است که آسیب بسیار زیادی به اقتصاد می‌زند و اوضاع اقتصادی را مطمئناً بدتر خواهد کرد و باعث می‌شود تا شایعه کمبودها قوت بگیرد.
آب به آسیاب دشمن نریزیم
 وی با تأکید بر اینکه هرکسی باید در حد نیاز خود و مانند قبل خرید کند، گفت: ما در کشور هیچ‌گونه کمبودی نداریم و شرایط مانند گذشته است و تنها با این اقدامات و خریدهای زیاد آب به آسیاب دشمن می‌ریزیم.
این فروشنده بیرجندی ادامه داد: مسؤولین با برخوردهای لازم و شفاف‌سازی مسائل می‌توانند جو را آرام کنند تا از بسیاری از تخلفات جلوگیری شود.
 وی خاطرنشان کرد: سرمایه فروشندگان در حال کاهش است چرا که با هر سری خرید نیز توانایی خرید آن‌ها در تعداد کاهش پیدا می‌کند و این موضوع ورشکستگی بسیاری از فروشندگان را به دنبال خواهد داشت.
دغدغه خرید کالاهای اساسی
یکی از شهروندان بیرجندی اظهارداشت: قدرت خرید مردم طی ماه‌های گذشته بسیار کاهش یافته و این موضوع برای اقشار کم درآمد جامعه مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است‌.
وی با بیان اینکه دغدغه بسیاری از خانواده‌ها اکنون تنها تأمین کالاهای اساسی زندگی است، گفت: با درآمد و حقوق یک میلیونی نمی‌توان زندگی را اداره کرد و مسؤولینی که در جایگاه تعیین حقوق‌ها هستند اگر دقیقه‌ای به وضعیت درآمدی مردم بیاندیشند خواهند دید که مردم با چه مشکلاتی دست‌و پنجه نرم می‌کند.
قیمت همین است!
حسینی ادامه داد: در گرانی خودرو، طلا و اینگونه موارد می‌گوییم که خرید نخواهیم داشت تا قیمت‌ها به قبل بازگردد اما در تأمین مواد غذایی و موارد این چنینی نمی‌توانیم خرید نداشته باشیم و همین موضوع نیز زمینه سوءاستفاده بیشتر گران‌فروشان را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه برخی از فروشندگان همان اجناس قبلی را با قیمت چند برابری عرضه می‌کنند، گفت: اگر در این موارد اعتراضی داشته باشیم فوری می‌گویند قیمت همین است نمی‌خواهید نخرید.
خط خوردن خرید برخی از اجناس از سبد خانوار
این شهروند با اشاره به اینکه با قیمت‌های سرسام‌آور اجناس برخی از موارد مانند خرید میوه از سبد خانوار حذف می‌شود، گفت: شاهد بازار آشفته‌ای هستیم که هر کسی در حرفه خود و بدون معیار مشخص دست به افزایش قیمت زده است.
عزمی را برای بهبود وضعیت شاهد نیستیم
حسینی یادآور شد: اگر مردم تنها خریدهای ضروری را داشته باشند و دولت نیز وضع را کنترل کند شرایط به زودی درست می‌شود اما متأسفانه این وضعیت را شاهد نیستیم.
احتکار، گرانی، کم‌فروشی و یا صحبت از نبود برخی از کالاها مواردی است که این روزها در سطح بازار وجود دارد و به گفته برخی تغییر قیمت‌ها مانند نرخ دلار و سکه لحظه‌ای شده و هر لحظه امکان تغییر قیمت‌ها وجود دارد.
در به وجود آمدن وضع فعلی بازار و اقتصاد اگر حتی درصدی از دلایل را به تحریم ها نسبت دهیم در ادامه دلایل بحث مسائل داخلی و خودم مردم مطرح می‌شود.
دولت، قوه قضاییه و خود مردم هر کدام برای کنترل و بهبود وضعیت وظایفی را بر عهده دارند و اگر قوه قضاییه برخورد قاطع، دولت تمرکز بر ظرفیت‌های داخلی و اقتصاد مقاومتی و مردم پرهیز از احتکار خانگی داشته باشند مطمئناً وضعیت موجود بهبود خواهد یافت.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 17973

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/17973/پشت-پرده-شایعه-قحطی-کالاهای-اساسی-چیست-معضلی-نام-احتکار-خانگی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir