دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۰
یک داروساز در خراسان جنوبی گفت:

ناهماهنگی بین تعداد داروساز و داروخانه‌، به مهم ترین دغدغه داروسازان تبدیل شده است

یک داروساز در خراسان جنوبی گفت: مهم ترین و اصلی ترین مشکل داروسازان استان و حتی کل کشور، عدم تناسب بین تعداد داروساز و تعداد داروخانه‌ها است.
ناهماهنگی بین تعداد داروساز و داروخانه‌، به مهم ترین دغدغه داروسازان تبدیل شده است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، احسان علی‌نژاد اظهار کرد: در کشور حدود بیست هزار داروساز وجود دارد که سالیانه حدود 1200 داروساز به این تعداد افزوده می‌شود اما تعداد کل داروخانه‌های کشور حدود دوازده هزار عدد است.
وی افزود: این ناهماهنگی باعث شده بسیاری از داروسازان جوان و تازه فارغ التحصیل از تاسیس داروخانه باز بمانند و صرفا به صورت مسئول فنی و یا حتی قائم مقام مسئول فنی در داروخانه‌ها مشغول به کار شوند.
این داروساز بیان کرد: شرایط اخذ مجوز تاسیس داروخانه برای فارغ التحصیلان این رشته بستگی به جمعیت شهر مدنظر داروساز برای تاسیس داروخانه دارد.
علی نژاد ادامه داد: یکی از مشکلاتی که سر راه داروسازان وجود دارد، حد نصاب جمعیتی برای تاسیس داروخانه است، به این صورت که در شهرهای با جمعیت کمتر از 250 هزار نفر مانند ببرجند به ازای هر هفت هزار نفر یک داروخانه روزانه و به ازای هر 70 هزار نفر یک داروخانه شبانه روزی می‌تواند دایر شود.
وی با بیان اینکه همچنین داروساز باید حداقل امتیاز لازم برای تاسیس داروخانه در شهر مورد نظر خود را داشته باشد، اظهار کرد: در واقع داروساز بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی خود می‌تواند از طریق شرکت در جلسات بازآموزی، کنفرانس‌ها، سمینارها و کارگاه‌های برگزار شده توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی و انجمن داروسازان، سالانه امتیاز کسب کند.
این داروساز بیان کرد: همچنین به ازای هر سال فعالیت داروسازان در مناطق مختلف، بسته به درجه محرومیت آن منطقه به داروساز امتیاز تعلق می‌گیرد که مجموع امتیازهای کسب شده برای تاسیس داروخانه در شهری مانند بیرجند حداقل 2400 امتیاز و در کلان شهرهایی مانند تهران و مشهد 2800 امتیاز است.
علی نژاد اظهار کرد: نکته دیگر که به هنگام تاسیس داروخانه باید رعایت شود، حد فاصل داروخانه‌ها از یکدیگر است بطوری که در شهرهای تا حداکثر 250 هزار نفر این فاصله حداقل 50 متر و در شهرهایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر حداقل 200 متر است.
وی تصریح کرد: رعایت فاصله داروخانه‌ها با مطب پزشکان، رعایت حداقل مساحت کف داروخانه‌ها، وجود فضایی در داروخانه برای مشاوره دارویی، وجود مکانی برای تهیه داروهای ساختنی، وجود انبار برای داروخانه که مورد تایید دانشگاه باشد از موارد متعدد دیگر برای تاسیس داروخانه است که باید مدنظر قرار گیرد.
این داروساز یادآور شد: گاهی با وجود تمامی صلاحیت‌های لازم، مهم‌ترین مانع برای تاسیس داروخانه، وجود حد نصاب جمعیتی و محدودیت فاصله برای تاسیس است که منجر به اشباع شدن تعداد داروخانه‌ها در سطح شهرها شده و داروساز باید چندین سال در انتظار صدور مجوز تاسیس داروخانه قرار بگیرد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۹۷۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , صنعت , داروسازی