به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، محمد سعادتی اظهار داشت: از دو هکتار زمینی که در بخش ذهان زیرکشت محصول زرشک دارم سالانه حدود 118 کیلوگرم زرشک تر برداشت میشود و به همین دلیل به عنوان تولیدکننده نمونه زرشک انتخاب شدهام.
وی رمز موفقیت خود را توکل به خداوند، تلاش و پشتکار و بهکارگیری علوم نوین کشاورزی با بهرهگیری از مشاورههای مرکز ترویج بخش کشاورزی در ذهان دانست و افزود: خوشبختانه در بحث تولید زرشک توانستهام برای یک نفر اشتغال مستقیم و در فصل برداشت برای حدود 10 نفر به صورت روزانه در طول یک ماه اشتغال ایجاد نمایم.
تولیدکنندگان؛ ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی
تولیدکننده برتر زرشک در رابطه با نقش تولیدکنندگان در اقتصاد مقاومتی، گفت: تولیدکنندگان میتوانند از ارکان اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی باشند و سبب شوند تا کشور از واردات بینیاز شود که این موضوع در بخش کشاورزی اهمیت بیشتری دارد.
سعادتی با اشاره به اینکه تاکنون حمایتی از سوی مسؤولان به جز مشاوره نشدهام، افزود: متأسفانه پیچ و خمهای اداری مشکلی بر سر راه تولیدکنندگان برای استفاده از تسهیلات بوده که رغبت این امر را از آنها میگیرد.
وی با بیان اینکه نبود بازار یکی از مشکلات اصلی کشاورزان زرشککار استان است، یادآور شد: متأسفانه به دلیل نبود زیرساختهای لازم در این بخش از جمله بارگاه بهداشتی برای خشک نمودن و سردخانه برای نگهداری زرشک در بخش ذهان بیشترین سود عاید دلالان میشود و کشاورز با توجه به اینکه بیشترین زحمت را کشیده کمترین سود را میبرد.
نیاز به خط انتقال 3 کیلومتری برای انتقال آب
این کشاورز نمونه ادامه داد: یکی دیگر از نیازهای زرشککاران در استان ایجاد صنایع تبدیلی و بستهبندی برای این محصول استراتژیک بوده که متأسفانه علیرغم اینکه عمده تولید زرشک در استان مربوط به زهان بوده اما از این زیرساخت مهم محروم است.
سعادتی با اشاره به اینکه با وجود خشکسالی در بخش زهان خوشبختانه کمبود آب وجود ندارد اما نیاز به ایجاد خط انتقال سه کیلومتری وجود داشته تا آب اضافه برای کاشت زرشک برای کشتهای دوم از جمله گندم و زعفران استفاده گردد، افزود: این امر کمک بزرگی به کشاورزان در این بخش بوده تا درآمد از دو محصول را داشته باشند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زرشک , کشاورزی