به بهانه گرانی ۲ تا ۳ برابری ظروف یکبار مصرف

ارتباط ماهی‌ها و ظروف یکبار مصرف چیست!؟/ قیمت کاغذ عامل گرانی ظروف یک‌بار مصرف

27 شهريور 1397 ساعت 17:08

کارشناس محیط‌زیست پیرامون اثرات منفی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای طبیعت، از ارتباط ماهی‌ها و ظروف یکبار مصرف می‌گوید.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، شکل‌گیری برخی عادات غلط در زندگی روزمره باعث شده تا در درازمدت منشأ پیدایش مشکلات به‌خصوص بیماری‌هایی در جوامع شود که حتی غیرقابل درمان باشد.
یکی از این رفتارهای اشتباه که بیشتر افراد به آن عادت کرده‌اند استفاده از ظروف پلاستیکی به‌خصوص ظروف یکبار مصرف جهت سرو غذا و نوشیدنی‌ها است.
در جامعه ما نیز استفاده از این ظروف بیشتر در مراسمات برای پذیرایی از تعداد نفرات زیاد مشاهده می‌شود.
یکبار مصرف‌های سرطان‌زا و مخرب طبیعت!
گاهی نیز در رسانه‌ها درباره مضرات این‌گونه ظروف شنیده‌ایم که حتی برخی کارشناسان به شدت جامعه را از استفاده ظروف یک‌بارمصرف نهی، آن‌ها را عامل سرطان‌زا و مخرب طبیعت معرفی کرده‌اند.
در همین خصوص گفتگویی با مرتضی نخعی‌نژاد یکی از کارشناسان محیط‌زیست درباره اثرات ظروف پلاستیکی بر بدن و محیط‌ زیست داشته‌ایم.به‌راستی اگر این‌چنین است پس چرا اقدامی از سوی متولیان سلامت برای جلوگیری از تولید آن‌ها و جایگزینی با ظروف سازگار با محیط‌زیست نشده است؟
مشتقات نفتی ظروف یکبار مصرف دشمن سلامت!
مرتضی نخعی‌نژاد اظهار داشت: طبق تحقیقات علمی که توسط محققین انجام گرفته نشان می‌دهد که این ظروف چون از مشتقات نفتی تولید شده است در صورت استفاده برای غذای گرم و نوشیدنی‌های مخصوصاً با حرارت زیاد باعث آزاد شدن آن مشتقات و مخلوط شدن با مواد خوراکی داخل ظرف شده و با مصرف آن غذا و نوشیدنی موجب پیدایش سرطان در جامعه خواهد شد و در واقع استفاده از این‌گونه ظروف خیانت به سلامت جامعه و محیط‌زیست است.
وی افزود: بهتر است به جای این قبیل ظروف از لیوان و ظرف غذای کاغذی که خطرات کمتری را برای جامعه و طبیعت دارند استفاده شود.
ظروفی که با غذا خورده می‌شوند!
کارشناس محیط‌زیست عنوان کرد: امروزه در دنیا ظروف یکبار مصرفی تولید شده که همراه با غذا قابل خوردن است و بهتر است استفاده از این ظروف ترویج داده شود.
نخعی‌نژاد افزود: وزارت بهداشت به‌عنوان متولی سلامت جامعه باید پاسخگوی استفاده مردم از ظروف پلاستیکی و خطراتی که جامعه را تهدید می‌کند باشد.
«نه به پلاستیک» محیط زیست به کجا رسید؟
وی در خصوص اقدامات سازمان محیط‌زیست برای پیشگیری در استفاده از ظروف پلاستیکی گفت: سازمان محیط‌زیست با شعار «نه به پلاستیک» و رایزنی‌هایی که انجام داده به دنبال این است تا تولید و توزیع این ظروف ممنوع شود.
ارتباط ماهی‌ها و ظروف یکبار مصرف چیست!؟
کارشناس محیط‌زیست پیرامون اثرات منفی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای طبیعت تصریح کرد: این ظروف ماندگاری زیادی دارند و ممکن است با ورود آن به دریاها و مصرف توسط ماهی‌ها و دیگر پرندگان و موجودات موجب تخریب محیط‌زیست شود و حتی تحقیقات علمی نشان داده که گوشت برخی ماهی‌ها و آبزیان آلوده به ریزمیکروپلاستیک‌ها و مواد تشکیل‌دهنده این ظروف بوده و باعث انتقال بیماری به جوامع انسانی شده است.
نخعی‌نژاد در بیان مضرات استفاده از مایعات منجمد شده در بطری‌های پلاستیکی نیز عنوان کرد: پس از ذوب شدن مایع یخ‌زده داخل این بطری‌ها مواد نفتی تشکیل‌دهنده این ظروف نیز همراه با آن آزاد شده و پس از مصرف وارد بدن می‌شود که باعث شیوع بیماری خواهد شد.
افزایش ۲ تا ۳برابری قیمت ظروف یکبار مصرف
امیر قربانی یکی از فروشندگان ظروف پلاستیکی در گفتگو با خبرگزاری فارس در خصوص نوسان قیمت ظروف یک‌بارمصرف اظهار داشت: نسبت به سال گذشته قیمت ظروف پلاستیکی، کاغذی و سفره‌های یک‌بارمصرف حدود 2 تا 3 برابر افزایش داشته است.
وی افزود: برای توزیع غذا مخصوصاً در ایام محرم و دیگر مراسمات به دلیل قیمت پایین‌تر نسبت به ظروف کاغذی بیشتر از ظرف پلاستیکی فومی استفاده می‌شود.
محمدولی کاظمی در گفتگو با خبرگزاری فارس در بیرجند اظهار داشت: قیمت ظروف یکبار مصرف بر اساس وزن آن تعیین می‌شود.
 قیمت کاغذ عامل گرانی ظروف یک‌بار مصرف
وی افزود: علت گرانی ظروف کاغذی به‌خصوص لیوان که در بیرجند نیز تولید می‌شود افزایش قیمت کاغذ می‌باشد.
رئیس اتحادیه صنف پلاستیک فروشان بیرجند تصریح کرد: ظرف غذای فومی نیز بین 50 تا 60 درصد افزایش قیمت داشته است.
کاظمی درباره استقبال مشتریان از ظروف کاغذی عنوان کرد: ظرف‌های کاغذی بیشتر در ادارات که ملزم به رعایت بهداشت هستند استفاده می‌شود، اما در هیئات به دلیل قیمت گران‌تری که نسبت به پلاستیکی‌ها دارند مقرون‌به‌صرفه نیست.
وی گفت: کارگاه‌های تولیدی ظروف پلاستیکی در بیرجند با مجوز وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند و اگر اطلاعاتی مبنی بر تولید بدون مجوز این‌گونه ظرف‌ها وجود دارد مردم می‌توانند به اتحادیه و یا اداره صنعت و معدن گزارش دهند تا از ادامه کار آن‌ها جلوگیری شود.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 18012

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/18012/ارتباط-ماهی-ها-ظروف-یکبار-مصرف-چیست-قیمت-کاغذ-عامل-گرانی-یک-بار

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir