به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از فارس، مجتبی شیدایی با اشاره به اینکه همواره به تاریخ و سیره اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) دو نگاه بوده است، اظهار داشت: در یک نگاه آنچه رخ داده خوانده، گفته و تبیین میشود و در پایان نیز عرض ارادتی به امام حسین(ع) میشود که این نگاه هنوز هم وجود داشته و تاریخ را منفک از شرایطی که در آن به سر میبرند توضیح میدهند.
وی با بیان اینکه نگاه دیگر به تاریخ و سیره برای این است که از زندگی ائمه(ع) برای خود عبرت بگیریم، گفت: امام موسی صدر میگوید که برپایی مجالس عزا کافی نیست چرا که امام حسین(ع) شهید راه اصلاح است و اگر در راه اصلاح حرکت نکنیم یزید زمانه را یاری میکنیم.
معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسانجنوبی تصریح کرد: نگاه به بزرگان و آنچه رخ داده باید وسیلهای برای اصلاح و تغییر باشد.
لزوم شخصیتشناسی اهل کوفه
شیدایی عنوان داشت: یکی از مباحث مورد توجه در نگاه به واقعه عاشورا شخصیتشناسی افرادی است که در عاشورا دخیل بودند و این شخصیتشناسی برای این است تا فهم سیاسی و اجتماعی در جامعه ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه افراد جامعه باید اهل بصیرت و بصیر باشند، تصریح کرد: تبیین شخصیتها، افراد و گروههایی که در واقعه عاشورا دخیل بودند و اینکه چگونه در برابر امام خود قرار گرفتند ضروری است.
باطل لباس حق میپوشد
معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: شمر کسی بود که در جنگ صفین در کنار امام علی(ع) بود اما با منطقی که در آن باطل لباس حق پوشیده بود در زیر پرچم اسلام فرزند پیامبر(ص) را شهید کرد.
شیدایی با بیان اینکه امام علی(ع) میفرمایند که باطل لباس حق میپوشد و جاهلان و سادهاندیشان ابزار باطل میشوند، تصریح کرد: اکنون در بین کشورهای اسلامی حاکمانی در لباس حق دستشان به خون کودکان و جوانان یمنی وفلسطینی آلوده است و سالانه هزاران نفر را کشته و خود را خادمالحرمین میدانند.
ضرورت امر به معروف در تمام ابعاد جامعه
وی با اشاره به امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از اهداف قیام امام حسین(ع)، گفت: باید نسبت به این مسئله توجه داشته باشیم چراکه برخی دچار فساد اقتصادی، اعتقادی، سیاسی و اجتماعی میشود و باید برخورد شود و تبیین و روشنگری صورت گیرد.
کربلا به ما آموخت که به ظواهر دینی قناعت و قضاوت نکنیم
معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسانجنوبی اذعان داشت: کربلا به ما آموخت که به ظواهر دینی قناعت و قضاوت نکنیم چرا که جبهه نفاق لباس موجه میپوشد و اما امام حسین(ع) شهید شدند تا ظواهر برداشته و مردم بنیامیه را بشناسند.
شیدایی عنوان داشت: نیاز به مردمشناسی کوفه داریم و همه باید تحلیلی از کوفه و شرایط آن داشته باشیم و بدانیم چرا نامه نوشتند و چرا ناگهان شرایط تغییر کرد.
جامعه که احساس ضعف کند از هم میپاشد
وی ادامه داد: اهل کوفه جمعیتی شکننده بودند که رقابتهای قبیلهای در آن وجود داشت و مردم آن احساسی، ترسو و خود کمبین بودند که احساس ضعف میکردند و مطمئناً چنین جامعهای به سرعت از هم فرو میپاشد.
تاریخ تکرار میشود
معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسانجنوبی با بیان اینکه خیلی از مردم تحلیل درستی از شرایط نداشته و سادهاندیش بودند و فکر نمیکردند که کار به کشتن فرزند رسولالله برسد، تصریح کرد: باید با خودمان بگوییم که اگر در آن زمان بودیم چه مسیری را انتخاب میکردیم چرا که تاریخ تکرار میشود و این سنتالله است.
در مسیر انقلاب اسلامی از قیام امام حسین(ع) تأسی گرفته شد
شیدایی بیان کرد: در مسیر انقلاب اسلامی از قیام امام حسین(ع) تأسی گرفته شد و در ادامه این مسیر به بصیرت و دقت نیاز داریم تا کشتی انقلاب که در میان موجهای سهمگین استکبار در حرکت است به مقصد برسد.
وی خاطرنشان کرد: ایران اسلامی آزادهترین ملت است و همواره در بعد عمل در کنار ملتهای مظلوم بوده است.
امر به معروف سیاسی در نظام جمهوری اسلامی
معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسانجنوبی با اشاره به اینکه بسیار خوب بوده و در برابر دشمنان ایستاده و نترسیدهایم، عنوان داشت: اما در سطح جامعه باید به بلوغ بیشتری در زمینه امر به معروف برسیم.
اسلام اجتماعی پررنگتر از اسلام فردی باشد
شیدایی افزود: پس از انقلاب اسلامی جامعه خیلی خوب رشد کرده اما نیاز به تکمیل دارد و باید اسلام اجتماعی پررنگتر از اسلام فردی باشد.
مسؤولین تحریف معنوی در جامعه ایجاد نکنند
وی مطالبهگری و حرکت در مسیر اسلام در همه زمینهها را برای جامعه اسلامی ضروری دانست و گفت: مسؤولین باید در جامعه اسلامی صداقت داشته باشند و و به وعدههایی که میدهند عمل کنند تا شاهد تحریف معنوی عقاید در جامعه نباشیم.
انتهای پیام/4