به گزارشخراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، امروز سی و یکم شهریورماه و روزی ماندگار برای شکوفهها و جوانههایی است که نخستین روز از سال تحصیلی زندگی خود را آغاز کردند.
امروز با حضور مسؤولین آموزش و پرورش خراسانجنوبی و جمعی دیگر از مسؤولین زنگ شکوفهها در دبستان علامه حلی بیرجند نواخته شد.
شور و حال خاصی در بین دانشآموزان پایه اول ابتدایی که سال تحصیلی خود را در ماه مهر، ماه مهرورزی و ماه تعلیم و تربیت را آغاز میکردند وجود داشت.
دانشآموزان و شکوفهها امروز با با لباسهای فرم زیبا و یکدست و کولههای کوچک خود مورد استقبال مربیان و معلمان قرار گرفتند، هر چند تجربه کردن این محیط جدید به کام برخی خوشایند نبود و جدایی از والدین برای نخستین بار برایشان کمی سخت بود.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی در این مراسم ضمن گرامیداشت آغاز هفته دفاع مقدس اظهار داشت: اگر رشادتهای شهدا نبود کشور ما به پیشرفتهایی که حاصل شده دست نمییافت.
علیاصغر موسویکیا با اشاره به اینکه در کشور ٣۶ هزار دانشآموز و ۵ هزارمعلم شهید تقدیم نظام و انقلاب شدهاند، تصریح کرد: آمار شهدای دانشآموز استان نیز ۳۴۳ نفر و شهدای فرهنگی ۹۲ نفر بودهاند.
وی ادامه داد: در قالب کنگره دو هزار شهید استان روزی به نام شهدای دانشآموز و معلم شهید اختصاص یافته است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی یادآور شد: کشور ایران با استقلال، اتکا به نفس و در سایه ایمان به خداوند به بسیاری از موفقیتها دست یافته که به ثمر نشستن این موفقیتها به برکت دفاع مقدس بوده و امروز باید فرهنگ دفاع و ایثار را به نونهالان خود بیاموزیم زیرا عزت ما در فرهنگ شهادت و وحدت نهفته است.
موسویکیا ضمن تسلیت ایام محرم گفت: امام حسین(ع) آموزگار بزرگ شهادت بود که تمام دانشآموزان خود را به عالیترین درجه انسانیت که همان شهادت بود رسانید.
وی با اشاره به اینکه روز اول مهر، روز تواضع و بوسیدن دست معلمان است، افزود: دانشآموزان باید بدانند که خداوند تنها دست بوسیدن والدین و معلمان را جایز دانسته که این نشان از جایگاه والای معلمان است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی اضافه کرد: عزت و حرمت معلمان را نگه داشتن جزو بهترین اعمالی بوده که باید در زندگی فردی و اجتماعی خود انجام دهیم.
موسویکیا با بیان اینکه امروز دانشآموزان نونهال که سال تحصیلی جدید خود را آغاز کردهاند در واقع فضای جدیدی را جدای از فضای خانواده تجربه میکنند، تصریح کرد: مدرسه باید نمادی از خانواده باشد و در واقع مدرسه خانه دوم دانشآموزان بوده که هر چقدر این دو کانون تربیت بیشتر با یکدیگر هماهنگ باشند ساختن دانشآموزان برای آینده روشن کشور بهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه بنا بر سیاستهای وزارت آموزش و پرورش در دوره اول ابتدای یعنی از مقطع اول دبستان تا سوم دبستان تکلیف مشق ممنوع و به جای آن مهارتهای زندگی به دانشآموزان آموزش داده میشود، افزود: امروز نگاه علمای تعلیم و تربیت متحول شده و به طوری که دانشآموزان باید مانند خانه بازی کنند و در ضمن آن با مهارتهای زندگی آشنا شوند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی اضافه کرد: امروز سواد تنها خواندن و نوشتن نبوده بلکه تغییر در زندگی بوده و مراد از آموزش در مدل جدید آموزش و پرورش اینگونه است و باید در این راستا نگاه معلمان و والدین هم سو باشد زیرا هر چه این نگاه نزدیکتر گردد نفع آن بیشتر به نونهالان میرسد.
موسویکیا با بیان اینکه برگزاری هر نوع آزمون و معرفی کتابهای کمک آموزشی در مقطع ابتدایی ممنوع است، تصریح کرد: کتاب منبع و سند اصلی برابر با سند تحول نظام آموزش و پرورش است.
وی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در کشور قرار است در دوره دوم ابتدایی برای دو ساعت در طول هفته دانشآموزان در اختیار مدیران و شورای معلمان باشند تا در جهت مدرسهمحوری براساس تصمیمگیری دانشآموزان با توجه به روحیات و جسم آنها برنامه تدوین شود.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی با اشاره به اینکه امروز زنگ شکوفهها برای 16 هزار و 311 دانشآموز کلاس اولی شامل 8 هزار و 467 دانشآموز پسر و 7 هزار و 844 دانشآموز دختر در استان نواخته شد، یادآور شد: تعداد این دانشآموزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 5 درصد رشد داشته است.
موسویکیا افزود: همچنین امروز 12 هزار و 100 دانشآموز پایه هفتمی نیز سال تحصیلی جدید خود را در استان آغاز نمودند، اضافه کرد: از این تعداد 6 هزار و 250 دانشآموز پسر و 5 هزار و 850 دانشآموز دختر هستند که در مجموع نسبت به سال گذشته 4 درصد افزایش داشتهاند.
وی به نواخته شدن زنگ مهرورزی برای دانشآموزان استثنایی استان اشاره کرد و افزود: در سطح استان یکهزار و 469 دانشآموز استثنایی در 119 مدرسه و 256 کلاس درس سال تحصیلی جدید خود را آغاز میکنند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی ادامه داد: در مجموع 462 نفر اعم از نیروهای آموزشی و اداری کار تعلیم و تربیت دانشآموزان استثنایی را در استان برعهده دارند.
موسویکیا خاطرنشان کرد: امسال دو هزار و 752 آموزشگاه در سطح استان پذیرای 168 هزار دانشآموز در 9 هزار و 430 کلاش درس خواهد بود.