سه شنبه ۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰
کارشناس مذهبی:

موضوع کیف انگلیسی در بعضی از هیات جدی است

کارشناس مذهبی گفت: چندسالی است این کیف انگلیسی و پول‌ها و دلارهای خارجی ها مطرح است.
موضوع کیف انگلیسی در بعضی از هیات جدی است
 
ماه محرم یادآور قیام بزرگ سید الشهداء(ع) است. هنگامه ای که حماسه تاریخی عاشورا در آن به وقوع پیوست و سومین امام شیعیان؛ مسیر حقیقی عدل و داد را به پیروان راستین خویش نشان داد. رویدادی بزرگ که با رشادت و ایثار انسان هایی والامقام، یاران با وفای حسین بن علی(ع) و خاندان اهل بیت(ع) شکل گرفت.
این رخداد همواره به عنوان یک تاریخ زنده پاس داشته می شود و برای دوستداران اهل بیت(ع) سرآغاز تحولی عمیق و انقلابی به شمار می رود. امام حسین(ع) پرچمدار راستین اسلام ناب محمدی است که برای پیکار با یزیدیان، جهل و گمراهی زمانه، لحظه ای درنگ نکرد و با ایثار و از خود گذشتگی، قیامی جاودانه را آغاز کرد. نهضتی حماسی که همواره از مهم ترین رخدادهای جهان اسلام باقی خواهد ماند.
با توجه به شرایط حال حاضر جامعه و تامل بر این موضوع که مشکلاتی در برخی از هیات وجود دارد و باید رفع شود گفت و گویی داشتیم با حجت الاسلام والمسلمین حیدر نژاد سخنران و کارشناس مذهبی که امسال در دهه اول محرم سخنران هیئت بیت الحسین(ع) شهرستان بیرجند بودند.

خراسان تایم: به عنوان سوال اول به نظر شما واعظان و مداحان برای انتقال پیام حقیقی نهضت عاشورا باید چه عملکردی داشته باشند؟
حجت الاسلام حیدر نژاد: به نظر من واعظین یا مداحان در مرحله اول بهترین خدمتی که می‌توانند به  نهضت امام حسین(ع) داشته باشند استفاده از متون متقن است مخصوصا مداحان بزرگوار از مقتل هایی که مورد تایید هست و بعضا مقام معظم رهبری نیز روی بعضی از مقتل ها مثل لهوف ابن طاووس رضوان الله علیه تاکید دارند استفاده کنند.
 امام صادق(ع) فرمودند که شما زینت ما باشید نه ننگ و عار ما اگر مداح یا روحانی که برای عزاداری سید الشهدا اعزام می شوند به مساجد و هیئت هایی خودشان عامل باشند در مرحله اول قطعا تاثیرات خوبی خواهد گذاشت اگر خدای نکرده مداح مداحی کند و بعد از عاشورا و بعد از محرم در عروسی ها هم دوباره بخواند قطعا تاثیر منفی خواهد گذاشت و واعظ‌ها هم همینطور، نکند اینطور شود که روزی باشد که بگوییم
واعظان که این جلوه بر محراب و منبر می کنند
چون به خلوت می رسند آن کار دیگر می کنند
مشکلی دارم ز دانشمند مجلس باز پرس
 توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر می کنند
گوییا باور نمی دارند روز داوری
کاین همه قلب و دغل در کار داور می کنند
لذا به نظر من عمل خوب مداحان و واعظین قطعا می تواند در این نهضت عظیم سید الشهدا تاثیر گذار باشد.
 
خراسان‌تایم: چکار کنیم تا سبک زندگی حسینی در تمام متون زندگی ما تجلی یابد؟

حجت الاسلام حیدر نژاد: ما بالاخره ادامه دهنده راه انبیاء و اولیاء و ادامه دهنده راه سید الشهدا هستیم ما وظیفه ما این است که سبک زندگی امام را در زندگی خودمان پیاده کنیم.
هر روز می گوییم «اللهم اجعل محیای محیا....»یعنی خدایا ما زندگانی‌مان را زندگانی پیامبر و آل پیامبر قرار بده بعد در زیارت عاشورا هم می خوانیم ای کاش ما با آن‌ها بودیم در روز عاشورا و خودمان را فدا می کردیم و با آنها بودیم خب بودن با آنها فایده اش چیست؟ خیلی ها با امام حسین(ع) بودند با امام بودن و آمدن هنر است با امام حسین(ع) ماندن مهم است با امام رفتن مهم است سبک زندگانی ما باید ببینم ائمه ما به خصوص امام حسین(ع) غیر از عاشورا که واقعا پیام های بسیار مهمی روز عاشورا برای ما دارد ببینیم سبک زندگیشان چطور بود تعاملشان با مردم چطور بود تعامل امام حسین(ع) با همسایگان چطور بود همچنین بر خورد او با همسایه ، می توانیم زندگانی ائمه را مطالعه کنیم و به کار بریم.
امام علی(ع) گفت من را یاری کنید یعنی از نظر عفت و پاکی و تلاش و کوشش و تقوا کمک کنید یا امام حسین(ع) که گفت هل من ناصر ینصرنی منظور فقط شمشیر نیست بلکه امام حسین(ع) به افراد مختلف نامه نوشت به بعضی افراد که سابقه خوبی هم نداشتند نه در زمان امام علی(ع) نه زمان خودشان که به ما ملحق شوید تا هدایت شوند.
ما هم می توانیم زمینه های اخلاقی امام حسین(ع) را مطالعه کنیم و همچنین از نظر اعتقادی و اجتماعی و برخورد ایشان با اطرافیان می توانیم با این مطالعه در سبک زندگی آنها آشنایی بیشتری پیدا کنیم .
 
خراسان‌تایم: نظر شما در خصوص هیاتی که دم از جدایی دین از سیاست می زنند و به عبارتی می گویند هیات نباید سیاسی شوند چیست؟

حجت الاسلام حیدر نژاد: چندسالی است این کیف انگلیسی و پول‌ها و دلارهای خارجی ها مطرح است، امروزه ما می بینیم اینها با حمایت بعضی از اشخاصی هستند که به نام شیعه هم هستند و شاید به عنوان مرجع مطرح هستند که قطعا به عنوان مرجع تقلید نیستند شاید اطرافیان و پول هایی که هست به عنوان مرجع مطرح می کنند و این را کسانی که مشرف می شوند به عتبات عالیات بیشتر مشاهده می کنند به خصوص در ایام اربعین تبلیغات بسیار گسترده ای دارند و پول هایی هم خرج می کنند قمه زنی را رایج می کنند در حالی که مقام معظم رهبری و سایر بزرگان دین ما فرموده اند این در زمان فعلی حداقل این است که جایز نیست.
حال ما چه کار کنیم و برخوردمان با اینها چطوری باشد و از اینها دور باشیم به نظر من این که مداحان و سخنرانان در این قضیه نقش بسیار اساسی دارند . ما در تربیت مداحان نباید کوتاهی کنیم باید خوب تربیت شوند و از سویی دیگر سخنرانان خوب نه تنها فقط در مساجد سخنرانانی کنند بلکه برای خودشان واقعا باید وقت بگذارند و بروند هیات مذهبی ولو هیئت کوچک باشد اشکالی ندارد.
خدا رحمت کند علامه امینی را زندگانی ایشان را مطالعه می کردم روز تاسوعا و عاشورا می شد کفش هایش و عبایش را زمین می گذاشت و یک دشتاشه عربی می پوشید و یک چفیه سرش می انداخت و یک مشک روی دوشش این علامه بزرگ به عزاداران آب می داد یعنی سقا بود.
حال وظیفه مردم چی هست؟ نباید سیاهی لشکر برای آنها درست کنیم افرادی بودند در کربلا که اصلا کاری نداشتند نه شمشیر و نیزه ای زدند و نه سنگ انداختند اما قلب حضرت زینب(س) را لرزاندند چون حضور داشتند.
کسانی که می خواهند عزاداری کنند مکان های خوب دیگری برای عزاداری داریم ولی حضورشان در آنجا سیاهی لشکر برای همان سکولار ها است و امیدواریم این مردم عزیز ما با آگاهی و با مطالعه به جایی برسند که ان شاءالله در این جلسات حضور پیدا نکنند.

خراسان‌تایم: مسئله نفوذ در این موضوع چقدر جدی است؟
حجت الاسلام حیدر نژاد: بحث نفوذ نیز جدی است و مقام معظم رهبری فرمودند که باید این موضوع را جدی بگیریم منظور از دشمن در اینجا دشمن داخلی است به عبارتی از ماست که برماست چون منافق هیچوقت در غالب دشمن نمی آید در غالب دوست و دین می آید همانطور که گل پیچک همیشه در جایی است که درخت است در بیابان که رشد ندارد، نفاق نیز این شکلی است اینها با نفاق می آیند و مردم را اغفال می کنند. در قضیه کربلا عمر سعدملعون گفت ای لشکر خدا امام حسین(ع) را بکشید به بهشت می‌روید بعضی ها آمده بودند ثواب ببرند کسانی که توان نداشتند سنگ بزنند با پاهایشان می زدند تا ثواب ببرند به گونه ای شده بود که امام صادق(ع) گفت جدم امام حسین(ع) را با تکبیر سر بریدند یعنی مصداق الله اکبر را با الله اکبر سر بریدن این نفاق است حالا افرادی هم هستند در داخل چون ارتزاق می کنند نمی توانند دست بردارند به خاطر همین آنها نمی گذارند این جلسات تعطیل شود نوکر هایی هستند که نفوذ کرده اند در غالب نفاق و بهره برداری می کنند لذا ما باید مردمان را بیشتر آگاهی بدهیم  و بعضا ماها مقصریم و هم طلبه و هم مداحان و باید آموزش های بیشتری به مردم بدهیم.

خراسان‌تایم: گاها بحث هایی میان هیات و مساجد به وجود می آید و عده به سمت مساجد می روند و عده ای هم به سمت هیات به نظر شما اولویت بر کدام است و راهکار حل این مشکل چیست؟
حجت الاسلام حیدر نژاد: ایام دهه محرم به نظرم باید با جماعت باشد یعنی ما نمایشی از خودمان باید نشان دهیم مثلا در ایام حج با این همه جمعیت و شلوغی ما وظیفه داریم برائت از مشرکین داشته باشیم جاهای دیگه هم می‌شود اما آنجا یک اجتماع عظیم است شما اربعین را ببینید اگر این جمعیت تیکه تیکه باشد اربعین به این صورت دیده نمی شود نمایش قدرت ما شیعیان این است که مسجدمان را پر کنیم چون مساجد سنگر است و این جبهه و جنگ ما و انقلاب ما از مساجد بوده اگر خدای نکرده مساجد خالی بشود ما همه چیزمان را از دست می دهیم.
صدا و سیما بعضی وقتها کوتاهی می کند علتش این است که دقیقا زمان منبر مخصوصا شب‌ها می آید سخنرانی ها را پخش می کند و بعضی از مردم جلوی تلویزیون میخکوب می شوند این به نظر من یک اشکال است از سویی دیگر مردم می توانند روز این کار را انجام دهند اگر شب مساجد منبر دارند می توانند روز روضه بگذارند خیلی هم خوب است به شرط اینکه به آن اجتماعات ضربه نزند من به عنوان یک طلبه اعتقادم بر این است که قطعا مساجد اولویت دارند و اینها هم باید باشد در کنار مساجد اگر روزی دیدیم مساجد لطمه می خورد ترک کردن این جلسات خانگی اولا است.

خراسان تایم: در شرایط حال حاضر و با این حجم از مشکلات و تلاش های دشمنان به نظر شما چه کنیم که از این مسیر منحرف نشویم؟
حجت الاسلام حیدر نژاد: ببینید خدا نکند روزی برسد که از قرآن و اهل بیت خدا جدا شویم ما باید دینمان را از قرآن و اهل بیت بگیریم قرآن تنها نمی تواند جوابگو باشد ما نمی توانیم بگوییم حسبنا کتاب الله کتاب خدا مفسر می خواهد اگر روزی شد که قرآن را کنار گذاشتیم یا اهل بیت را کنار گذاشتیم مثل این است که میگوییم این نمک باشد اما شور نباشد مگر می شود نمک بدون شوری لذا قرآن بدون اهل بیت نداریم و رسول الله فرموند علی مع الحق و الحق مع علی اینها همیشه با هم هستن هرگز جدا نمی شوند تا روز قیامت که می آیند و در کنار حوض کوثر بر من وارد می شوند حالا ما چه کار کنیم و وظیفه ما چه هست در زمان حال حاضر وظیفه اصلی ما در زمان غیبت امام زمان این است که ما هر چه رهبرمان گفت ما به فرمایشات ایشان توجه کافی داشته باشیم که راهنمایی بسیار خوبی برای همه مردم است رهبر مهربانی برا آحاد ملت است و وظیفه اصلی ما تبعیت از ولایت است و این مشکلاتی هم که پیش می آید در بعضی از موضوعات اگر رهبر نبود خیلی جدی میشد و شاید کشور دچار آسیب جدی میشد از قضیه 78قائله تیر بعد هم 88 و بعد هم این قضایای اخیر مثل دراویش گنابادی که ایشان با رهبری و مدیریت خوبشان دشمنان را نا امید کردند.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۱۰۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , محرم , هیئت