به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدعلی محمدی صبح امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان بیرجند اظهار داشت: سال گذشته خسارتهای نظیر طوفان، سیل، تگرگ و خشکسالی را در شهرستان بیرجند شاهد بودیم.
وی از زیر کشت بودن یک هزار و 549 هکتار از اراضی بیرجند زیر کشت محصولات آبی خبر داد و افزود: همچنین یک هزار و 300 هکتار از اراضی نیز زیر کشت دیم است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند بیان کرد: از میزان اراضی آبی شهرستان بیرجند 40 تا 100 درصد نزدیک به 160 میلیون تومان خسارت وارد شده است.
محمدی با بیان اینکه در بحث دیم به دلیل شرایط جوی و بارندگی به صورت 100 درصد یا کشت نشده و یا منجر به برداشتی نشده تصریح کرد: در سطح باغات بالای 2 هزار هکتار محصولات زرشک، عناب و زعفران دچار خسارت شدند.
وی از وجود 2 هزار و 300 رشته قنات و چشمه در شهرستان بیرجند خبر داد و افزود: از این تعداد 670 رشته چشمه در استان وجود داشته است که چشمهها به صورت 100 درصد خشک شدند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند گفت: در بحث قنوات نیز حدود 177 رشته قنوات در شهرستان بیرجند وجود دارد که 30 درصد به صورت کامل خشک شده است و مابقی 30 تا 90 درصد کاهش آبدهی داشتهاند.
محمدی با بیان اینکه در سال 96_97 در بحث خسارت سیل 41 رشته قنات بازدید شدند بیان کرد: در این مدت 17 هزار و 310 رشته قنات دچار سیل خوردگی شدند که 65 میلیارد تومان برای احیای قنوات خسارت دیده نیاز است.
وی تصریح کرد: اکثر سطوح شهرستان دچار سرما زندگی شدند که در این راستا تسهیلاتی اعطا میشود که 909 نفر در مرحله اول برای استفاده از تسهیلات به بانک معرفی شدند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند با بیان اینکه در مرحله اول 65 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است افزود: در مرحله دوم 3 هزار و 458 نفر در سطح یک هزار و 730 هکتار به بانکها معرفی شدند که 530 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
محمدی خاطرنشان کرد: در بخش بیمه کشاورزی حمایتهای بسیاری انجام شده و در این راستا سال گذشته اتفاق خوبی که افتاد توانستیم 100 درصد افرادی که متقاضی هستند را بیمه رایگان کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند از وجود 7 هزار و 600 راس دام سنگین و 146 هزار راس دام سبک در بیرجند خبر داد و یادآور شد: در شهرستان بیرجند دامداران به صورت نامحسوس 20 تا 25 درصد خسارت دیدند و از بین رفتن مراتع و گران شدن تغذیه دام مشکلاتی برای دامداران به وجود آورده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , قنات , خشکسالی