شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۱۷
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند خبر داد

تولید روزانه ۱۳۰ تن زباله در بیرجند!/ طرحی که زباله‌گردها را ساماندهی می‌کند

معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند گفت: روزانه ۱۳۰ تن انواع زباله در بیرجند تولید می‌شود که بخش زیادی از این زباله‌ها قابل بازگشت به چرخه مصرف هستند.
تولید روزانه ۱۳۰ تن زباله در بیرجند!/ طرحی که زباله‌گردها را ساماندهی می‌کند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از فارس، همایون شاکری یکی از برنامه‌های حوزه خدمات شهری را اجرای طرح تفکیک زباله از مقصد و مبدأ اعلام و اظهار داشت: با اجرای این طرح پسماندهای قابل بازیافت از سطح شهر جمع‌آوری می‌شود.
وی از تولید روزانه 130 تن انواع زباله در بیرجند خبر داد و بیان داشت: بخش زیادی از زباله‌ها قابل بازگشت به چرخه مصرف را دارند که متأسفانه بدون هیچگونه فرآیندی دفن می‌شوند.
زباله‌گردی به دلیل فشار اقتصادی
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند زباله‌گردها را افرادی دانست که از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و اضافه کرد: این افراد به دلیل مشکلات اقتصادی اقدام به زباله‌گردی که کاری غیربهداشتی و مورد تأیید شهرداری نیست، می‌کنند.
شاکری در خصوص درآمد زباله‌گردها، گفت: تاکنون درآمد زباله‌گردها شناسایی نشده و اگر کار بی‌سودی بود این افراد اقدام به زباله‌گردی نمی‌کردند!
وی بر لزوم فرهنگ سازی تفکیک زباله‌ها در خانواده‌ها تأکید کرد و بیان داشت: عده زیادی از شهروندان نسبت به موضوع تفکیک زباله‌ها بی اعتنا هستند لذا باید موضوع تفکیک زباله در خانواده‌ها فرهنگ سازی شود.
اما و اگرهای اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند با اشاره به طرح تفکیک زباله از مبدأ و مقصد، توضیح داد: شهرداری بیرجند در حال انعقاد قرارداد با پیمانکار پروژه است که در صورت تأیید پیمانکار پروژه آغاز خواهد شد.
شاکری با اعلام اینکه تاکنون قرارداد طرح به امضا نرسیده و تنها رونوشت قرارداد تنظیم شده است، تبیین کرد: تا زمانی که طرح تفکیک زباله از مبدأ و مقصد و فرهنگ سازی در خصوص این طرح بین شهروندان انجام نشود زباله‌گردها همچنان به کار خود ادامه می‌دهند.
طرحی که زباله‌گردها را ساماندهی می‌کند
وی با بیان اینکه در یکی از بندهای قرارداد ذکر شده که زباله‌گردها باید توسط پیمانکار ساماندهی شوند، توضیح داد: با توجه به اینکه زباله‌گردها از این طریق امرارمعاش می‌کنند، لذا به وسیله کاری که پیمانکار در اختیارشان قرار می‌دهد با یک الگوی مناسب و بهداشتی به کار خود ادامه می‌دهند.
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند با تأکید بر اینکه موازین بهداشتی با پیمانکار باید رعایت شود تا زباله‌گردها دچار مشکلات بهداشتی نشوند، عنوان کرد: هم اکنون زباله‌های تولیدی شهروندان به صورت مکانیزه توسط شهرداری با استقرار سطل‌های زباله جمع‌آوری و به دفن زباله شهرداری منتقل می‌شود.
شاکری از احداث سوله یک هزار و 600 متری جهت تفکیک زباله در محل دفن زباله خبر داد و اعلام کرد: پس از اینکه موارد نهایی و پیمانکار طرح تفکیک زباله از مبدأ و مقصد انتخاب شد عملیات تفکیک زباله در آنجا انجام خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۳۶۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , شهرداری