به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، حسین مصطفوی اظهار داشت: از سال 1348 در زمینه مس در منطقه قلعهزری شهرستان خوسف در حوزههای اکتشاف واستخراج و شامل معدن و کارخانه فرآوری با ظرفیت 450 تن در روز (خوراک ورودی) با عیار مس سه درصد مشغول به فعالیت هستیم.
وی افزود: عملاً هرچه عمق استخراج بیشتر میشود، عیار مس نیز کمتر میگردد و در حال حاضر نیز با عیار حدود 0.85 تا 0.9 درصد فعال میباشد.
فعال حوزه مس عنوان داشت: در این معدن 10 چاه فعال برای فعالیتهای اکتشاف، استخراج و انتقال مواد از معدن به کارخانه فرآوری تا اعماق 320 متری فعالیت میکنند.
مصطفوی تصریح کرد: 33 درصد از سهام معدن قلعهزری متعلق به ژاپنیها بوده است، که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به شرکت صنایع ملی مس ایران منتقل شده، 58 درصد متعلق به شرکت معادن لوت و نه درصد باقی مانده متعلق به بخش خصوصی میباشد.
وی پیرامون ظرفیت موجود فرآوری مس در استان گفت: سالانه حدود 8 هزار تن کنسانتره (مخلوطی از انواع فلزات شامل طلا و نقره با پایه مس) با عیار 15 درصد مس در کارخانه تغلیظ تولید میشود که برای ذوب وپالایش به مجتمع مسسرچشمه منتقل می گردد.
فعال حوزه مس در خصوص ظرفیت اشتغال معدن مس قلعهزری عنوان داشت: در حال حاضر مجموعا 365 نفر که شامل مجموعه کارگری معدن از اهالی بومی روستای قلعهزری و 10 نفر مهندسین و کارشناسان معدن، دفتر مرکزی در بیرجند و تهران میباشد، مشغول به فعالیت هستند که در یکی دو ماه آینده در حوزه کارگری جذب نیرو خواهیم داشت.
مصطفوی افزود: به دلیل مسائل زیستمحیطی و صرفه اقتصادی راهاندازی واحد ذوب و پالایش در خراسانجنوبی توجیه علمی ندارد.
وی در بیان مشکلات موجود در زمینه مس گفت: چون عمالیات اکتشاف در اعماق زمین انجام میگیرد نیاز به توسعه کار وجود دارد اما به دلیل مشکلاتی مانند کمبود نقدینگی، بدهیهای انباشته شده قبلی، فروش مس با ارز 4 هزار و 200 تومان و خرید قطعات و لوازم یدکی مورد نیاز با ارز آزاد قادر به انجام آن نیستیم اما با این وجود شرکت زیانده نبوده است.
فعال حوزه مس اضافه کرد: قیمت تجهیزات مورد نیاز در بازار امروز چیزی حدود 3 تا 4 برابر شده است که از سوی دولت قولهایی برای حمایت داده شده اما تاکنون عملی نشده است.
مصطفوینژاد عنوان کرد: از مشکلات مهمی که بیشتر باعث اخلال در کار معدن و کارخانه فرآوری و به خصوص آب شرب اهالی روستای قلعهزری شده معضل کمآبی است که تلاش کردهایم تا با برنامهریزیهای کوتاه مدت شامل انتقال آب در حجم 130 هزار لیتر از مناطق بالادست وبرنامههای درازمدت شامل انجام مطالعات بر روی آبهای جاری موجود در منطقه آن را حل کنیم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , نقدینگی , مس