اسرائیل یکی از بزرگترین صادرکنندگان اسلحه به قاره آفریقا

17 مهر 1397 ساعت 17:44

فروش تولیدات اسرائیل به آفریقا شامل محصولات گران‌قیمتی نظیر پهپادها، تجهیزات نظارتی، صنایع پاسبانی و نیز بسته‌های نوسازی [سیستم‌ها] که نشانگر بالاترین سهم از نظر ارزش است، می‌شود. با این حال، تا حدود زیادی، سلاح‌های بی‌شماری که تحویل داده شده، سلاح‌های کوچک، وسایل نقلیه زرهی و سیستم‌های توپخانه‌ای هستند.


به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از مرکز بین المللی مطالعات فرهنگی آفریقا، فروش تولیدات اسرائیل به آفریقا شامل محصولات گران‌قیمتی نظیر پهپادها، تجهیزات نظارتی، صنایع پاسبانی و نیز بسته‌های نوسازی [سیستم‌ها] که نشانگر بالاترین سهم از نظر ارزش است، می‌شود. با این حال، تا حدود زیادی، سلاح‌های بی‌شماری که تحویل داده شده، سلاح‌های کوچک، وسایل نقلیه زرهی و سیستم‌های توپخانه‌ای هستند.
اوایل دهه ۶۰ میلادی، اسرائیل اسلحه‌های دستی Uzi را به چندین کشور آفریقایی می‌فروخت. با گذشت زمان، این فروش گسترده شد و مسلسل، اسلحه‌های خودکار نوری (light machine guns)، و مسلسل‌های تک‌تیراندازی را در برگرفت. تسلیحات اسرائیلی کیفیت خوبی دارند و عموماً ارزان‌تر از معادل‌های اروپایی هستند.
صنعت تسلیحاتی اسرائیل (IWI)، تولیدکننده مهم سلاح‌های کوچک، نیز قادر به ارائه برنامه‌های تحویل کوتاه‌مدت برای تامین نیازهای فوری است. به همین دلیل محصولات IWI، بازاری پذیرا را در جنوب صحرای آفریقا یافته است؛ اگرچه به دلیل اینکه اسرائیل مقادیر مربوط به سلاح‌های کوچک را فاش نمی‌کند، تعیین تعداد دقیق تسلیحات فروخته شده به مشتریان آفریقایی دشوار است.
مسلسل‌های گالیل (Galil) از موفقیت‌های تجاری بهره‌برده است. مدل ۶۲/۷ میلی‌متری آن ازسوی نیروهای ویژه بوتسوآنا و ارتش جیبوتی مورد استفاده قرار گرفته است و چاد نیز تعداد قابل توجهی از مسلسل‌های استاندارد ۵۶/۵ میلی‌متری و مدل کوتاه‌تر SAR را تحویل گرفته است.
گردان‌های مداخله سریع نخبگان کامرونی (مخفف آن به فرانسوی BIR است)، که به کمک اسرائیل ایجاد شد، از اوایل دهه ۲۰۰۰ از گالیل ۵۶/۵ میلی‌متر به عنوان سلاح استاندارد استفاده کرده است.
در اوایل دهه ۲۰۱۰، تحویل Zastava M21S، Tavor TAR-21، و Galil ACE را به BIR شروع شد به طوری که تا سال ۲۰۱۴، زمانی که کمپین علیه بوکوحرام در منطقه فارنورث آغاز شد، گالیل دیگر سلاح شخصی غالب در موجودی BIR نبود.
نیروهای ویژه تانزانیا (SF) مشتریان Galil MAR فوق فشرده هستند که آن‌ها را در نبرد علیه شورشیان M23 در جمهوری دموکراتیک کنگو به کار گرفتند.
مدل ۵۶/۵ میلی‌متری Galil ACE توسط BIR و گارد ریاست جمهوری (GP) کامرون، نیروهای نخبه‌ای که توسط اسرائیل آموزش دیده‌اند و وظیفه آن‌ها حمایت از رئیس‌جمهور پائول بیا است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مدل فشرده ACE 2 به طور خاص مورد علاقه نیروهایBIR است به این خاطر که اندازه کوچکش، آن را برای مبارزه در مناطق محدود ایده‌آل می‌سازد. دیگر مشتریان آفریقایی، نیجریه و چاد هستند و اوگاندا و سودان جنوبی نوع ۳۹ x 62/7 میلی‌متری Galil ACE 32 را وارد کرده‌اند.
با این حال، bullpup Tavor TAR-21 و انواعی نظیر CTAR-21 یا X95 موفق‌ترین محصول IWI در آفریقا است. این اسلحه توسط SF در آنگولا، ساحل عاج، نیجریه و سنگال استفاده می‌شود.
Tavor های نیجریه در مبارزه علیه بوکوحرام توسط نیروهای ویژه و سرویس ویژه نیروی دریایی مورد استفاده قرار گرفته است. اپراتورهای مرکز ضد تروریستی BIR کامرون (CAT) و GP نیز آن را به کار می‌گیرند؛ سربازان چاد نیز با Tavor ها دیده شده‌اند.
اسلحه‌های خودکار نوری ۵۶/۵ میلی متری Negev نیز به خاطر قیمت‌های رقابتی و مقاومت‌شان از موفقیت تجاری بهره برده‌اند.
بنابر اطلاعات موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، اولین خودروی زرهی اسرائیل که به قاره آفریقا رسید IAI Ramta RBY Mk 1 APC بود، که ۱۰ نمونه در سال ۱۹۷۷ به لسوتو تحویل داده شد.
امروز، موفق‌ترین خودروی زرهی ساخت اسرائیل در آفریقا از لحاظ تجاری، IAI’s RAM Mk 3 است؛ این یک APC نوری با ظرفیت حمل ۱۰ سرباز است با ۷ تن وزن، از جمله ۲/۱ تن حمل بار.
این نوع برای استفاده در محیط‌های خشن و سهولت تعمیر و نگهداری، طراحی شده و برای ارتش‌های آفریقایی بسیار مناسب است و توسط دست کم پنج کشور در جنوب صحرای آفریقا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ارتش سنگال بزرگترین اپراتور Mk 3 در آفریقا است. منابع ارتش در گفت‌وگو با پایگاه “شفارد مدیا” تعداد تجهیزات را فاش نمی‌کنند اما SIPRI، تحویل ۵۵ وسیله را بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ ثبت کرده است؛ اگرچه تعداد کل در سنگال احتمالاً بالاتر است.
سنگال نه تنها نوع APC این وسیله را وارد می‌کند بلکه نوع آمبولانس آن در ساحل عاج و جمهوری آفریقای مرکزی مستقر شده‌اند. این نوع در مالی نیز به عنوان بخشی از عملیات سازمان ملل متحد در آن کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
چاد دومین محموله بزرگ Mk 3 ها را با دست کم ۳۷ وسیله‌ای که از سال ۲۰۰۶ تحویل گرفت، وارد می‌کند.
ارتش چاد نیز در استفاده از این نوع در مبارزه ۲۰۰۸ انجامنا (پایتخت چاد)، نخستین کشور بود. در این نبرد بود که مقاومت این وسیله ثابت شد؛ حتی زمانی که به شدت آسیب دید باز قابل استفاده بود.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 18454

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/18454/اسرائیل-یکی-بزرگترین-صادرکنندگان-اسلحه-قاره-آفریقا

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir