به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایرنا، خلیل خلیلی جمعه شب در نشست روسای دانشگاه های استان خراسان جنوبی با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: بدو مدیریت یک دستور پژوهشی با عنوان نیازهای آموزش عالی افغانستان و تقابل آن با توانمندی های آموزش عالی خراسان جنوبی داشتیم که منجر به مسافرت ها و بازدیدهای زیادی شد.
وی گفت: اگر قرار است ماموریت گرا باشیم باید طرح مجدد بازآرایی و به دانشگاه بیرجند در این زمینه ماموریت جدی داده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند افزود: اکنون 2 سال است که دانشجوی خارجی افغان به معنای واقعی در این دانشگاه تحصیل می کند.
وی بیان کرد: اگر گفته می شود دانشگاه بیرجند به عنوان مهد علم و نگین آموزش عالی شرق کشور، محور توسعه و اقتصاد استان، قطب نگهداشت جمعیت شرق کشور است، درست گفته ایم.
خلیلی یکی از شاخص های و کارکردهای اصلی دانشگاه بیرجند را امنیت مرز عنوان کرد و گفت: در استانی که اقوام و فرهنگ های مختلف و متنوع وجود دارد تاکنون هیچگونه درگیری و مشکلی ایجاد نشده که این نشان از فرهنگ بالای مردم این سرزمین است.
وی ادامه داد: گسترش بی رویه دانشگاه ها از گذشته بوده است و تا حدی مهار شده اما باید شاخص واقعی استاد به دانشجو ملاک توسعه و گسترش قرار گیرد.
رئیس سابق دانشگاه بیرجند اظهار داشت: در توسعه و گسترش دانشگاه ها و موسسات آموزشی آمار ظاهری نباید ملاک قرار گیرد و برای دانشگاه های خوشنام این عدد فراتر از یک به 100 است بنابراین آمار ظاهری ملاک نیست کما اینکه آمار خروجی های دانشگاه بیرجند نشان از شاخص خوب آن است.
وی به شاخص ماموریت گرایی دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: این طرح نیاز به بازآرایی دارد و باید دانشگاه های کوچک مورد توجه واقع شود.
خلیلی تاکید کرد: آنچه در کنار اینها ما را به یک راهکار می کشاند اینکه به گواه آمار سازمان سنجش ورودی های دانشگاه حداقل در دوره 11 ساله در رتبه چهار دهک آخر و خروجی چهار دهک اول بوده است.
وی گفت: این نشان از بهره وری استان به ویژه دانشگاه بیرجند است که توانسته فارغ التحصیلانی به این شکل تحویل جامعه دهد.
وی اضافه کرد: هدایت تحصیلی که اکنون در کشور حاکم است نظام توسعه علم و فناوری را دچار مشکل جدی کرده و در کدام کشور پیشرفته دنیا رشته های فنی و علوم پایه مغفول واقع شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: براساس آخرین آمار در رشته ریاضی فنی 250 هزار صندلی خالی در کشور داریم لذا توسعه فناوری و علم کشور دچار بحران است.
وی بیان کرد: وظیفه مسئولان و سیاستمداران این است که مسیر را به مجرای اصلی برگردانیم و انگیزه های بسیار فراوان در حوزه بهداشت و پزشکی سبب شده سرمایه های ارزشمند این مملکت که جوانان هستند یا سال ها پشت کنکور بمانند یا به کشورهای دیگر بروند.
خلیلی خواستار رسیدگی به وضعیت هدایت تحصیلی شد و افزود: باید در خصوص هدایت تحصیلی در سطح کلان کشور فکر جدی شود.
انتهای پیام/4