يکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۸

30 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی جذب شد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی گفت: 30 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان جذب شد که 14 درصد حجم سرمایه گذاری را شامل می شود.
30 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی جذب شد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، محمدهادی آرین عصر شنبه در نشست شورای اداری خراسان جنوبی که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد اظهار داشت: در مقابل 14 درصد سرمایه گذاری خارجی، 86 درصد سرمایه گذاری داخلی در استان جذب شده که میزان آن هفت هزار و 522 میلیارد ریال است.
وی کل سرمایه گذاری جذب شده در استان را هشت هزار و 762 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با این میزان سرمایه گذاری چهار هزار و 446 اشتغال در استان ایجاد شده و 13 هزار و 587 مورد سرمایه گذاری جدید بوده است.
وی با بیان اینکه مساحت استان 150 هزار و 800 کیلومتر است یادآور شد: خراسان جنوبی 331 کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: خراسان جنوبی با 11 شهرستان در حال حاضر سومین استان پهناور کشور است که طبق آخرین آمار 768 هزار و 898 نفر جمعیت دارد.
وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت استان 0.98 درصد است اظهار داشت: چهار شهرستان استان مهاجرت فرست است که بالاترین نرخ رشد در شهرستان فردوس و کمترین آن در شهرستان نهبندان وجود دارد.
آرین، نرخ شهرنشینی استان را 59 درصد اعلام کرد و افزود: کمترین میزان شهرنشینی در زیرکوه و بالاترین رقم با 78.65 درصد در فردوس است.
وی با اشاره به بعد خانوار خراسان جنوبی نیز گفت: این شاخص 3.4 نفر در هر خانوار است که بالاترین رقم در خوسف و پایین ترین در بشرویه، سرایان و فردوس وجود دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بعد خانوارهای شهری استان 3.5 نفر است بیان کرد: خانوارهای روستایی نیز با بعد 3.3 نفر محاسبه شده اند.
وی تراکم جمعیت در استان را 5.1 نفر در هر کیلومتر اعلام و تصریح کرد: بیشترین تمرکز جمعیتی در مرکز استان و کمترین آن در شهرستان طبس مشاهده می شود.
آرین با اشاره به سرشماری سال 1395 عنوان کرد: بالغ بر 28 هزار و 900 نفر ورودی به استان داشتیم و 31 هزار و 260 نفر از استان مهاجرت کرده اند که این اختلاف باعث شده خراسان جنوبی در ردیف استان های مهاجر فرست کشور قرار گیرد.
وی در خصوص نسبت جنسی جمعیت استان گفت: جمعیت مردان نسبت به زنان 103 درصد است و از نظر رده های سنی نیز تقریبا استان جوانی هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با اشاره به پارامتر های اقتصادی استان نیز اظهار داشت: ارزش افزوده خراسان جنوبی تا سال 94 از 9 هزار و 2 میلیارد ریال به 67 هزار و 290 میلیارد ریال ارتقا پیدا کرده است.
وی عمده شاخص های ارزش افزوده استان را در بخش کشاورزی، معادن و صنعت عنوان کرد و افزود: محصول ناخالص داخلی استان در سال 94 حدود 0.96 میلیارد ریال گزارش شده است.
آرین گفت: نرخ تورم براساس آخرین آمارها در شهریور امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل 27.1 در استان بوده در حالی که نرخ تورم کشوری 25.7 است.
وی با بیان اینکه هزینه های یک خانوار شهری با روستایی بسیار متفاوت است گفت: نرخ بیکاری استان نیز طبق آخرین آمار 11.5 گزارش شده در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی استان از متوسط کشور بالاتر و 40.7 است.
آرین با اشاره به پروژه های مهم صنعتی در استان اظهار داشت: این استان در رتبه چهارم از لحاظ معادن کشور قرار دارد و ذخایر این استان نیز در رتبه هفتم کشور است.
وی قابلیت های استان را در رتبه اول تولید زرشک و عناب، تعداد شرکت های سهامی و زراعی و قنوات یادآور شد و گفت: همچنین این استان در تولید زعفران رتبه دوم کشور است در تولید پنبه چهارم، پسته و گل نرگس پنجم و انار و بادام رتبه هشتم را دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بالغ بر 800 گونه گیاه دارویی در استان وجود دارد بیان کرد: این استان دارای چرخه کامل گوشت مرغ بوده و 20 درصد جمعیت شتر را داراست.
وی با اشاره به توانمندی های فرهنگی این استان بیان کرد: مراکز دانشگاهی متعدد با اساتید و نخگبان در رشته های مختلف تا مقطع دکترا در این استان فعال است.
آرین ادامه داد: همچنین این استان تربیت اندیشمندان و فرهیختگان متعدد اثر گذار علوم مختلف را در کارنامه خود دارد.
وی نبود خرده فرهنگ ها و وجود جمعیتی نسبتا یک دست با یک زبان مشترک را از نقاط قوت این استان برای یک فرهنگ غنی دانست و افزود: مراکز و جوامع بکر و مستعد فرهنگی هنری و ظرفیت های متعدد پژوهشی در حوزه فرهنگ نیز از دیگر مشخصات استان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی ضمن اشاره به مفاخر استان، یادی از پروفسور محمدحسن گنجی پدر علم جغرافیا و دانشمند برتر هواشناسی، دکتر غلامحسین شکوهی پدر علم تعلیم و تربیت ایران، دکتر کاظم معتمدنژاد پدر علوم ارتباطات نوین ایران، دکتر مهدی بلالی مود پدر علم سم شناسی ایران، مرحوم بدیع الزمان فروزان فر و مرحوم آیت الله کاظم حائری کرد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است گفت: ماهیرود، مرز یزدان، دوکوهانه و گلورده از جمله آنهاست که در حال حاضر فقط ماهیرود فعال است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۵۹۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , سرمایه‌گذاری‌