به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایرنا، سیدعلی حسینینسب روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون حفر، تجهیز و برق رسانی چاه مورد نیاز برای اجرای این طرح انجام شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال سه هزار تن انواع نهاده دامی از جمله جو، کنسانتره و سبوس به صورت مدت دار و یارانه ای برای استفاده دام ها بین عشایر این شهرستان توزیع شده است.
مدیر امور عشایری درمیان یادآور شد: خشکسالی های چندین ساله باعث کاهش علوفه مراتع شده و افزایش تغذیه دستی، هزینه سنگینی را بر روی دست عشایر می گذارد.
وی اضافه کرد: عشایر شهرستان در این بحران خشکسالی خواستار تخصیص علوفه یارانه ای و مدت دار بیشتری هستند.
حسینی نسب با بیان اینکه از ابتدای امسال 400 کیلومتر از راه های عشایری شهرستان با اعتبار 100 میلیون تومان مرمت شده است، گفت: کوچ پاییزه عشایر آغاز شده ولی به دلیل خشکسالی برخی از عشایر تمایلی به کوچ ندارند.
وی عنوان کرد: علیرغم خشکسالی ها عشایر نقش مهمی در عرصه تولید دارند و از ابتدای امسال عشایر این شهرستان 850 تن گوشت قرمز به ارزش 30 میلیارد تومان تولید کردند.
مدیر امور عشایری درمیان، کمبود شدید آب در محلات عشایری را یکی از مشکلات عشایر ذکر و اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون چهار هزار متر مکعب آب با اعتبار 60 میلیون تومان به 65 محله عشایری شهرستان حمل شد.
وی گفت: در راستای معیشت عشایر نیز در 6 ماه گذشته بیش از 700 تن آرد، 25 تن برنج و 70 تن نهاده های کشاورزی توزیع شد.
حسینی نسب عنوان کرد: امسال یک هزار و 100 بیمه شده زیر پوشش بیمه اجتماعی با کارگزاری شرکت تعاونی عشایری شهرستان هستند، همچنین سه هزار راس دام عشایر نیز بیمه شده اند.
وی فرسودگی ناوگان حمل آب و کمبود آب، کمبود اعتبار، علوفه و گرانی آن، افزایش توزیع نهاده دامی یارانه ای با توجه به خشکسالی ها، تخصیص سهمیه برای بهره برداری از اراضی پایین دست سد رزه و صدور مجوز برای حفرچاه در نقاط مرزی برای تولید علوفه و عدم خروج آب از کشور را از مهمترین مشکلات و درخواست های عشایر شهرستان ذکر کرد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , عشایر , آبرسانی