پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۶
نخبه علمی خراسان‌جنوبی:

اقتصاد نفتی دلیل بها ندادن به جوانان در عرصه مدیریتی است/ جوان تحول‌خواه است

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: از دیگر دلایلی که باعث بها ندادن به جوانان در عرصه مدیریت کشور می‌باشد وجود اقتصاد نفتی است که در این نوع سیستم اقتصادی به دلیل درآمدزایی راحت‌تری که از نفت وجود دارد ‌الزامی به تغییر مشاهده نمی‌شود.
اقتصاد نفتی دلیل بها ندادن به جوانان در عرصه مدیریتی است/ جوان تحول‌خواه است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از فارس، دکتراسماعیل هداوندی با اشاره به تأکید رهبر انقلاب بر لزوم راه‌حل دانستن جوانان در مشکلات کشور اظهار داشت: جوانان قاعدتاً انرژی و انگیزه بیش‌تری داشته و دارای روحیه تحول‌خواهی هستند و همیشه خواهان تغییر و کسب جایگاهی برای خود در تغییرات جامعه می‌باشند.
جوان تحول‌خواه است
وی افزود: چون تحول‌خواهی لازمه پیشرفت است و این خصوصیت در جوانان وجود دارد پس این قشر از جامعه راه حل هستند نه مشکل.
مدیران فرسوده به دنبال تحرک نیستند
نخبه علمی استان خراسان‌جنوبی با اشاره به دلیل میدان ندادن جدی دولتمردان به جوانان عنوان داشت: بخش مهمی از این مشکل به فرسوده بودن مدیران و تعلق داشتن آن‌ها به نسلی است که دنبال تحرک نیستند و چون تغییر و تحول را باعث از دست رفتن جایگاه خود می‌داند به همین خاطر حفظ وضعیت موجود را هدف خود قرار داده‌اند.
اقتصاد نفتی دلیل بها ندادن به جوانان
هداوندی ادامه داد: از دیگر دلایلی که باعث بها ندادن به جوانان در عرصه مدیریت کشور می‌باشد وجود اقتصاد نفتی است که در این نوع سیستم اقتصادی به دلیل درآمدزایی راحت‌تری که از نفت وجود دارد ‌الزامی به تغییر مشاهده نمی‌شود.
وی گفت: اگر دولتمردان به این نتیجه برسند که باید از کارآفرینی و خلق ثروت در جامعه حمایت کنند قاعدتاً نیاز به حضور جوانان پیدا خواهندکرد.
اقتصاد را به کاشفان و کارآفرینان واگذار کنیم
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند در تشریح اقدامات لازم برای شکستن حلقه مدیریتی بسته با توجه به شرایط موجود و بکارگیری جوانان عنوان داشت: اگر این الزام را برای خود ایجاد کنیم که اقتصاد را به کاشفان و کارآفرینان واگذار کنیم می‌تواند در باز کردن این حلقه بسته مدیریتی موثر باشد.
کارآفرینی عامل درون‌زا برای تغییر
هداوندی افزود: در ادبیات‌ اقتصادی دنیا، کارآفرینی و تولید ثروت از آن را، به عنوان یک عامل درون‌زا برای تغییر اقتصاد می‌دانند، بنابراین اگر وابستگی خود را به منابع طبیعی کاهش داده و به دنبال کارآفرینی باشیم در نتیجه باید به این سو حرکت کنیم که جوانان در این عرصه نقش‌آفرین باشند.
تفکری که آینده را در گذشته می‌بیند
وی درخصوص نقش جوانان در حل مشکلات کشور و بیان مهم‌ترین موانع موجود در مسیر جوان‌گرایی عنوان کرد: مانع اصلی در تفکری است که آینده را در گذشته می‌بیند، در صورتی که تصویرسازی برای یک آینده مطلوب در ذهن مدیران کشور شکل نگرفته و باید ساز و کارهایی برای آموزش و آماده کردن جوانان برای پذیرفتن مسؤولیت‌های بزرگ شکل بگیرد.
لزوم شکل‌گیری ارتباط مؤثر بین جوانان و پیشکسوتان
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند اضافه کرد: جوانان باید با استفاده از تجربه پیشکسوتان با علم و انگیزه‌ای که دارند بتوانند برای مدیریت آینده کشور آماده شده و در حقیقت یک لایه ارتباطی بین جوانان و پیشکسوتان برای آماده‌سازی آن‌ها ایجاد شود.
هداوندی تصریح کرد: نتیجه این کار این خواهد بود که احزاب ما خواهند توانست مجموعه‌ای از جوانان را برای مدیریت کشور تربیت و معرفی نمایند.
وی با اشاره‌ به تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان مطرح کرد: امیدوارم که این قانون بدون تبصره‌ای که جلوی حضور جوانان در لایه های مدیریتی کشور را‌ بگیرد اجرا شود تا انرژی و فکر تازه‌ای در اداره جامعه تزریق شود چراکه هیچ منعی نیست که معاون یک استاندار و یا مدیرکل یک سازمان از بین جوانان انتخاب شود.
نخبه علمی استان خراسان‌جنوبی بیان داشت: بالا بودن سنوات خدمت دلیل بر باتجربه و موفق بودن یک فرد نیست، بلکه فردی با سنوات خدمتی کمتر اما با کارنامه درخشان‌تر می‌تواند در مدیریت کشور خدمت بهتری ارائه دهد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۶۹۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مدیریت , اقتصاد