به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، کارآفرینی به فرآیند خلق ارزش جدید(مادی یا معنوی) از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن اطلاق میشود.
کارآفرین به کسی گفته میشود که علاوه بر برخورداری از خلاقیت بالا، دارای روحیه خطرپذیری است و میتواند برای حل مشکلات دنیای امروز راهکارهای عملی و مبتکرانه ارائه دهد.
انسانهای کارآفرین موجب ظهور مشاغل جدید میشوند و میتوانند با تشخیص زودهنگام فرصتهای رشد، نیرو و نشاط تازهای به تشکیلاتی که سالها از عمرشان میگذرد ببخشند.
کلینیک کسب و کار با انجام مشاورههای گوناگون تاثیر بسزایی در انتخاب شغل و کارآفرینی افراد دارد و میتواند راهکارهای مناسبی را جلوی راه جوانان بگذارد.
تمام علاقمندان میتوانند در این کلینیک با مهارتهای بازار و کارآفرینی آشنا شوند و بسیارند کسانی که از طریق این کلینیک وارد بازار شدند و توانستند کسب و کاری راهاندازی کنند.
ابوالقاسم چاپاری، یکی از کارآفرینان برتر حوزه گیاهان دارویی خراسان جنوبی است که با ایجاد کلینیک کسب و کار در بیرجند اقدامات بسیاری در راستای کارآفرینی جوانان انجام داده است.
چاپاری با 33 سال سن متولد روستای افین شهرستان قاین و دارای لیسانس گیاهان دارویی و کارشناس ارشد MBA است و در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی اقدامات بسیاری انجام داده و کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی بسیاری در کارنامه دارد؛ همچنین در مقوله محصولات استراتژیک استان، بازاریایی و فروش محصولات کشاورزی فعالیت داشته است.
ابوالقاسم چاپاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از فارغ التحصیلان کشاورزی و دانشگاهی جویای کار هستند و با خیلی از مهارتهای بازار و فروش آشنایی ندارند لذا برای رفع این مشکل از بازار کمک گرفتیم و کلینیکی ایجاد کردیم.
وی با بیان اینکه در این کلینیک مشاورههای کسب و کار به علاقمندان ارائه میشود و کسب و کار کوچک مزیتهایی دارد، افزود: به تدریج بازار آن گسترش پیدا میکند و ما در این کلینیک به جوانان کمک میکنیم که محصولات خود را در بازارهای محلی به فروش برسانند.
این کارآفرین بیان کرد: حدود 100 کد رشته در کلینیک کسب و کار تدریس میشود و به افراد این آگاهی را میدهیم که از آموزشهای لازم استفاده کنند.
چاپاری اظهار کرد: از این کد رشتهها تعداد 34 کد رشته را ضمانت خرید میکنیم و مواردی در حوزه طب سنتی مانند تولید زالوی طبی، پرورش عقرب، بز سالند و آهو و در حوزه گیاهان دارویی مانند تولید استخوان دوست، به لیمو، گلرنگ، خاکشیر و کاسنی را ضمانت خرید خواهیم کرد.
وی افزود: روش کشت گیاهان دارویی را آموزش میدهیم و آموزش به تنهایی نتیجه نمیدهد چرا که اگر آموزش منتهی به بازار نباشد فایدهای ندارد و باید نیازهای بازار در نظر گرفته شود.
این کارآفرین بیان کرد: در کلینیک کسب و کار بخش خدمات بازاریایی و فروش و کاریابی وجود دارد و علاقمندان را به برخی کارفرمایان معرفی میکنیم و دورههای کارآفرینی برگزار میکنیم و گواهینامههایی زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی، سازمان نظام مهندسی و سازمان فنی و حرفهای صادر خواهد شد.
چاپاری ادامه داد: بسیاری از آموزشها در این کلینیک رایگان است و تمام رشتههای ما درآمدزا است و حدود 250 نفر تاکنون در کلینیک آموزش دیدند و تمام افراد علاقمند میتوانند از خدمات این کلینیک استفاده کنند.
وی اظهار کرد: در آینده میخواهیم این کلینیک را گسترش دهیم و در حال حاضر یک سایت کشوری نیز داریم و از جوانان درخواست میکنیم به این کلینیک مراجعه کنند و سیستم آموزشی، بازاریابی و فروش محصولات ما را بشناسند.
این کارآفرین تصریح کرد: در گذشته پرورش و استفاده از زالوی طبی در کتب طب سنتی وجود داشته و آنقدر بازار طب سنتی گسترش پیدا کرده که میان مردم محصولات حوزه طب سنتی گسترش یافته است.
چاپاری اظهار کرد: ما در بحث تکثیر و پرورش زالوی طبی آموزشهای لازم را ارائه میدهیم و علاقمندان میتوانند پرورش زالو را در مقیاسهای کوچک، متوسط و بزرگ انجام دهند.
وی ادامه داد: زالو در شیشه و آکواریوم پرورش داده میشود و یک موجود ناشناخته است و رفتارهای ناشناختهای دارد لذا افراد قبل از ورود به این حرفه با کسانی که در این حوزه موفق بودند مشورت کنند.
این کارآفرین تصریح کرد: زالو یک موجود بسیار حساس است که تلفات دارد و پرورش زالو نیاز به دمای خاص دارد و این موجود با سروصدا و آلودگیها و بوهای تند حساس است.
چاپاری بیان کرد: سه اصل تجربه و دانش، دقت و نظافت در پرورش زالو وجود دارد و 90 درصد کار پرورش زالو بستگی به تغذیه مناسب دارد؛ بنابراین جوانان به هیچ عنوان بدون مشاور این کار را آغاز نکنند.
وی با بیان اینکه در کلینیک کسب و کار به جوانان آموزشهای لازم برای پرورش زالو داده میشود و با سادهترین تجهیزات میتوان این کار را آغاز کرد، خاطرنشان کرد: دستگاه تصفیه آب، مخزن آب، یک هزار لیتر مخزن نگهداری آب و طبقاتی برای چیده شدن ظروف در پرورش زالو نیاز است.
این کارآفرین بیان کرد: حدود 6 تا 7 میلیون تومان برای خریداری تجهیزات و 5 تا 10 میلیون تومان برای هزینه زالو نیاز است و ما نیز ماهی دو مرتبه از کارگاههای پرورش زالو نظارت خواهیم کرد.
چاپاری تصریح کرد: در بحث تغذیه و قرنطینه به علاقمندان کمک میکنیم و در موقع فروش محصول نیز برای آنها بازاریابی خواهیم کرد و در واقع برای ایجاد شبکهای از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان زالو کمک میکنیم.
ضرورت توجه به صادرات زالو
وی افزود: پزشکان طب سنتی از زالو استفاده میکنند و این موجود نیز مصرف دارویی دارد و از بدن زالو روغن گرفته میشود و از این روغن نیز پودر گرفته میشود.
این کارآفرین بیان کرد: صادرات زالو کم است و اگر این صادرات انجام شود میتواند ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.
چاپاری با بیان اینکه مجوز کاریابی برای کلینیک گرفته شده که کارجویان میتوانند از هر رشته و تخصصی مراجعه کنند، افزود: سامانه ما یک سامانه جامع کشوری است و مردم نباید به هیچ عنوان ناامید باشند.
وی با اشاره به اینکه بیکاری یک بهانه است، تصریح کرد: ظرفیت و پتانسیلهای بالایی در استان داریم که باید از آنها استفاده شود که متاسفانه تولید را برای جوانان سخت نشان دادند و اگر توانستیم تولید را فرآیندی ساده و بازارمحور کنیم موفق میشویم.
این کارآفرین یادآور شد: جوانان اگر میخواهند موفق شوند باید از بازار محلی آغاز کنند چرا که مهارتها در کف بازار است و نباید وقت خود را هدر دهند و باید کسب و کارها را شبیه ذهن خود بسازند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , پرورش زالو , صادرات