کارآفرین حوزه سنگتراشی مطرح کرد
اشتغالزایی با ارزشافزوده ۲۰۰ برابری/ عدم تخصص مسؤولان به کارآفرینان ضربه میزند
29 مهر 1397 ساعت 11:48
کارآفرین خراسانجنوبی در حوزه سنگتراشی گفت: عدم تخصص مسؤولان علیرغم اینکه گاهی قصد کمک دارند به کارآفرینان ضربه میزند.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، حمیدرضا جامعی اظهار داشت: رشتهام حسابداری بوده و در دانشگاه علمی کاربردی فردوس تحصیل میکنم.
وی با بیان اینکه در سال 85 و 86 بود که معادن برای عموم آزاد شد، به دنبال معدن رفتم، تصریح کرد: در همین راستا در فردوس با بافت معدنی غنی از سنگهای زینتی برخورد کردم.
کارآفرین خراسانجنوبی در رشته سنگتراشی گفت: ابتدای امر آموزش در مورد سنگهای قیمتی را آغاز و بعد به دنبال ساخت دستگاه برای این شغل رفتم و کارم را آغاز نمودم.
جامعی ادامه داد: در ادامه کار با کمک پارک علم و فناوری، مرکز آموزشی ایجاد و با رئیس میراث فرهنگی کشور وارد مذاکره شدیم تا مجوز این رشته را اخذ نماییم.
وی افزود: در همین راستا موفق شدیم خانه صنایع دستی را در فردوس راهاندازی کنیم و در شهرستانهای سرایان، فردوس، بشرویه، قاینات و بیرجند رشته سنگتراشی را آموزش میدهیم که مورد استقبال مردم است.
کارآفرین خراسانجنوبی در رشته سنگتراشی به مهمترین مشکلاتی که بر سر راه کارآفرینان قرار دارد اشاره کرد و یادآور شد: باید دید مسؤولان عوض شود چراکه گاهی مسؤولان خواستهاند به کارآفرینان کمک نمایند اما چون تخصص نداشتهاند، برای کارآفرین مشکلساز شده و به او ضربه زدهاند.
جامعی ادامه داد: برای حمایت از کارآفرین در ابتدا باید با خودش مشورت شود تا بر اساس خواسته کارآفرین حمایت صورت گیرد.
وی عنوان داشت: تراش سنگهای قیمتی بالغبر 200 برابر مواد اولیه ارزشافزوده دارد و باید چرخه کامل فرایند سنگتراشی در استان ایجاد شود.
کارآفرین خراسانجنوبی در حوزه تراش سنگهای قیمت با بیان اینکه در بخش فردوس کار آغاز و استقبال خوبی شده است، گفت: پارک علم و فناوری، بسیج سازندگی، جهاد دانشگاهی و دانشگاه علمی-کاربردی همکاری خوبی در این زمینه داشتهاند.
جامعی یادآور شد: تاکنون 400 نفر در این زمینه به طور مستقیم آموزش دیدهاند و 50 کارگاه خانگی نیز در استان ایجاد شده است.
وی به جوانان توصیه کرد: در هر کاری نباید عجله کرد و باید دانست یک هدف و کسب تخصص خوب میتواند انسان را موفق و به مقصد برساند.
کارآفرین خراسانجنوبی در حوزه تراش سنگهای قیمتی اضافه کرد: خوشبختانه توانستم روزبهروز کارگاهم را تجهیز و در کارم موفقتر باشم که این به سبب مشخص بودن هدفم از ابتدای کار بوده است.
جامعی با بیان اینکه یکی از اهدافی که در ابتدا با همکاری پارک علم و فناوری دنبال نمودهایم ایجاد اشتغال برای تمام مردم استان در حوزه گوهرتراشی است، گفت: ظرفیت اشتغال در این رشته در استان وجود دارد اما باید هدف و حمایتها واقعی باشد.
وی با گلایه از برخی از مجموعههایی که به وظیفه خود عمل نکرده و سبب دلسردی کارآفرینان میگردند، افزود: موفقیت در هر کاری نیاز به همکاری تمام چرخه کار دارد.
کارآفرین خراسانجنوبی در حوزه تراش سنگهای قیمتی، نقش کارآفرینان در تحقق اقتصاد مقاومتی را صددرصد مثبت ارزیابی کرد و گفت: در شرایط تحریم که روزبهروز از سوی کشورهای غربی بیشتر میشود اما ایران بهترین شرایط را در منطقه داشته که این به واسطه پیادهسازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی اتفاق افتاده است.
جامعی با بیان اینکه هنوز افراد دلسوز در بین مسؤولین ما زیاد هستند که کار میکنند، اضافه کرد: خراسانجنوبی در زمینههای معدنی بزرگترین پتانسیل را داشته چراکه 40 درصد از معادن بنتونیت ایران در این استان وجود دارد.
وی تصریح کرد: متأسفانه برای کار خود ارزشگذاری را یاد نگرفتهایم.
کارآفرین خراسانجنوبی در حوزه تراش سنگهای قیمتی ادامه داد: متأسفانه مواد معدنی بسیار ارزشمند استان را به قیمتهای خیلی ارزان به کشورهای دیگر صادر مینماییم.
جامعی با اشاره به اینکه از سال 85 دنبال معدن بودهام و حمایت مسؤولان سبب شد تا بتوانم شرکت دانشبنیانی را تأسیس کنیم، تصریح کرد: در سال 94 مجوز تشکیل تعاونی را گرفتیم که در حال حاضر 54 نفر عضو دارد.
وی با اشاره به اینکه تمام ارگانها برای توسعه اشتغال باید حمایت ١٠٠ درصدی از کارآفرینان داشته باشند، افزود: هدف مسؤولان نباید آمار باشد و آنچه انجام شده را باید درک نموده و در این صورت خواهد بود که میتوانیم حتی به فکر صادرات باشیم.
کارآفرین خراسانجنوبی در حوزه تراش سنگهای قیمتی خاطرنشان کرد: بزرگترین کارگاه مجهز در بحث تراش سنگهای قیمتی در حال راهاندازی بوده و اگر چرخه تولید را در این حوزه کامل ایجاد شود میتوانند بسیار مؤثر باشد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 18783