يکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۴۷
در ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان بیرجند مطرح شد

افزایش ۱۶۶ درصدی کشف جرائم سایبری در استان/ آگاهی مجازی در قشر تحصیل‌کرده ضعیف است

فرماندار بیرجند بر ضرورت مصون سازی در حوزه فضای مجازی تأکید کرد و گفت: ارائه نمونه‌های عینی و عملی، راهکاری جهت مصون‌سازی افراد در حوزه جرائم سایبری است.
افزایش ۱۶۶ درصدی کشف جرائم سایبری در استان/ آگاهی مجازی در قشر تحصیل‌کرده ضعیف است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، پنجمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان بیرجند ظهر امروز با حضور مدیر کل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی، فرماندار بیرجند و مسؤولان شهرستانی با چند دستور کار تبیین آسیب‌های فضای مجازی و جرائم فضای سایبری، پیگیری مصوبات جلسات گذشته و تبادل نظر در خصوص ظرفیت دستگاه‌های اجرایی شهرستان در افزایش آگاهی‌های عمومی در حوزه فضای مجازی برگزار شد.
علی ناصری فرماندار بیرجند شهرستان‌ها را حلقه ابتدایی پیگیری مسائل جوانان دانست و گفت: باید کمیته‌هایی که ذیل مجموعه ستاد شهرستانی ساماندهی امور جوانان تعریف شده را فعال‌تر از گذشته کرده و با دستور کارهای مشخص و به روز در راستای اجرای تصمیمات راهگشا گام برداریم.
وی ستاد ساماندهی امور جوانان را یک ستاد فرابخشی ذکر کرد و با اشاره به اینکه این ستاد شاید نتواند در تمام مباحث و مشکلات راهکار اجرایی ارائه دهد، اظهار داشت: باید با هماهنگی و همکاری دستگاه‌ها به نتیجه عینی برسیم.
لزوم حضور فعال مدیران در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان
فرماندار بیرجند بر حضور فعال مدیران در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان تأکید و مطرح کرد: با توجه به حضور پرشور جوانان و تنوع نیازمندی‌های جوانان باید الگوهای مناسبی را تدوین و به مرحله اجرا درآوریم.
ناصری با اشاره به حساسیت و خطرناک بودن حوزه فضای فضای مجازی و سایبری، بیان داشت: متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها به دلیل حفظ حرمت و آبرو تن به شکایت نمی‌دهند و این موضوع سبب می‌شود آن چیزی که در حوزه فضای مجازی اتفاق می‌افتد منجر به پیگیری و شکایت نشود.
ضعف در حوزه فضای مجازی
وی با اعلام اینکه آگاهی مجازی در بین تمام مردم به‌ ویژه قشر تحصیل‌کرده ضعیف است، مطرح کرد: با برگزاری دوره‌های آموزشی و تهیه جزوه‌ها و فایل‌های آموزشی باید حداقل مسائل ایمنی و حفاظتی در فضای مجازی را به مردم آموزش دهیم.
فرماندار بیرجند با اشاره به گستردگی و اهمیت کلاهبرداری‌ها و جرائم اینترنتی، گفت: متأسفانه در حوزه فضای مجازی به نقش صدا و سیما پرداخته نشده و آنطور که باید وارد این حوزه نشده است.
ضرورت مصون‌سازی در حوزه فضای مجازی
ناصری ارائه نمونه‌های عینی و عملی را راهکاری جهت مصون‌سازی افراد در حوزه جرائم سایبری دانست و تبیین کرد: اگر در این حوزه مصون‌سازی صورت گیرد تا حدودی گرفتاری‌ها کم خواهد شد.
مهران سرپرست مدیر کل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی، گفت: اگر مرکز استان به عنوان پیشانی و محور اصلی در حوزه فعالیت دستگاه‌های اجرایی به هویت، جایگاه و منزلت خود برسد بخش عمده‌ای از آن فعالیت و توان برای چرخه استان شکل خواهد گرفت.
سهم اندک خراسان‌جنوبی در حوزه ورزش/ رونمایی سند توسعه بخش ورزش استان در ماه آینده
وی با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۴ سال از استان شدن خراسان‌جنوبی متأسفانه این استان سهم قابل توجهی در حوزه ورزش و ورزش‌های ملی ندارد، اضافه کرد: همچنین  در حوزه مشارکت باشگاه‌ها که یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی است بخش خصوصی در این استان حضور جدی ندارد.
مدیر کل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی از رونمایی سند توسعه بخش ورزش خراسان‌جنوبی در ماه آینده خبر داد و اظهار داشت: بخشی از فعالیت جوانان در این سند لحاظ شده است.
سرپرست فلسفه شکل‌گیری ستاد ساماندهی امور جوانان را پایش و یکپارچه سازی منابع دانست و گفت: دستگاه‌های اجرایی باید به نیازها و مطالبات جوانان پاسخگو باشند.
نبود اثربخشی و کیفیت لازم در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان
وی ورزش را یکی از مؤلفه‌های مهم کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، کنترل هیجان و پر کردن اوقات فراغت دانست و تبیین کرد: جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان کیفیت و اثربخشی لازم را ندارد و این خود نوعی آسیب به شمار می‌رود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی از راه‌اندازی خانه جوان در 11 شهرستان استان خبر داد و تصریح کرد: مشکل عمده و اساسی کشور به ویژه جوانان اشتغال است.
سرپرست با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی باید به جوانان بها دهند، یادآور شد: متأسفانه برنامه‌هایی طراحی و اجرا می‌شود که مورد علاقه جوانان نیست لذا باید انتقادپذیر بوده و فرصت صحبت کردن را به جوانان بدهیم.
افزایش ۱۶۶ درصدی کشف پرونده‌های جرائم سایبری در استان
جواد رجب‌زاده جانشین پلیس فتا خراسان‌جنوبی از افزایش ۱۰۰ درصدی وقوع پرونده‌های جرائم فضای مجازی و افزایش ۱۶۶ درصدی میزان کشف پرونده‌ها از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: همچنین ارزش مالی پرونده‌های کشف شده بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.
وی با اعلام اینکه جرائم فضای مجازی بیش از ۷۳ درصد کل جرائم فضای سایبری را تشکیل می‌دهد، مطرح کرد: پنج جرم اول فضای سایبری در استان برداشت اینترنتی غیرمجاز، کلاهبرداری رایانه‌ای، انتشار فیلم‌های خصوصی و خانوادگی، ممانعت غیر مجاز از دسترسی به سامانه‌ها و انتشار اکاذیب جهت تشویش اذهان عمومی است.
جانشین پلیس فتا خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مجرمان حوزه فضای سایبری در استان بیشتر مال باخته و یا قربانی جرم هستند، تبیین کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد جرائم فضای مجازی توسط جوانان صورت می‌گیرد زیرا بیشتر جوانان با قانون مجازات اسلامی در حوزه فضای سایبری آگاهی ندارند و به دلیل ضعف آگاهی به جرائم ورود می‌کنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۷۹۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , سایبری , فضای مجازی