به گزارش گروه ورزشی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، «کاراته» یک هنر رزمی مبتنی بر ضربه زدن است که از ضربات مشت، لگد، زانو، آرنج و تکنیکهای دستِ بازمانند دست چاقویی تشکیل میشود.
این رشته ورزشی که از سال ۱۳۴۲ توسط هرمز میربابایی وارد ایران شد در بخش سبکهای کنترلی و غیر کنترلی جایگاه ویژهای در بین مخاطبان پیدا کرده است.
رئیس هیأت کاراته خراسانجنوبی اظهار داشت: نخستین دوره مسابقات بینالمللی کاراته سبکهای آزاد «جام پایتخت» با شرکت قریببر ۲۰۰۰ کاراتهکای برتر ایران و چهار کشور همسایه میهمنمان در تهران برگزار شد که خراسانجنوبی امیررضا بهاری و جواد کمالیمنش روی تشک رفتند و امیررضا بهاری از شهرستان سرایان با گردنآویز طلا بر سکوی قهرمانی این رقابتها ایستاد.
رامین احمدیپیما افزود: در بخش بانوان این ماراتن بینالمللی نیز زهراسادات بنائی، مهسا عبدی، طاهره حقگو، مهدیه ابراهیمی، اکرم ایلخانی، اکرم رمضانی و زهرا جعفری با سرپرستی ایلخانی و مربیگری بنایی به رقابت پرداختند و برای نخستین بار اکرم ایلخانی داور ارزنده خراسانجنوبی چندین دیدار این مسابقات را قضاوت کرد.
وی تصریح کرد: زهراسادات بنائی و اکرم رمضانی با نشان طلایی بر سکوی قهرمانی نخستین دوره مسابقات بینالمللی سبکهای غیرکنترلی «جام پایتخت» تکیه زدند، طاهره حقگو با گردنآویز نقره نایبقهرمان شد، مهدیه ابراهیمی، زهرا جعفری و محدثه قندی نیز در جایگاه سوم این رقابتها ایستادند.
رئیس هیأت کاراته خراسانجنوبی در ارتباط با حضور ورزشکاران استان در اردوهای آمادگی تیم ملی گفت: کاراتهکاهای استان در شرق کشور از جایگاه بسیار خوبی برخوردارند، در سال ۹۶ خانم بنایی و حسنزاده به اردوی تیم ملی دعوت شدند که در مرحله نهایی حذف و نتوانستند به عضویت تیم ملی درآیند که امید است سرمربی تیم ملی ایران نگاه ویژهای به ورزشکاران خوش استعداد خراسانجنوبی داشته باشد و در سال ۹۷ نیز شاهد حضور ورزشکاران استان در اردوی تیم ملی کاراته باشیم.
رتبه نخست هیأت کاراته خراسانجنوبی به لحاظ تعداد بیمه ورزشی
احمدیپیما یادآور شد: هفدهمین دوره مسابقات قهرمانی کاراته بانوان کشور سبک وادوکای شهریورماه ۹۷ به میزبانی خراسانجنوبی در شهرستان طبس برگزار شد و همچنین تاکنون میزبانی چهار دوره از رقابتهای شرق ایران را در شهرستانهای درمیان، زیرکوه و طبس داشتهایم و هماکنون برنامهریزی میزبانی مسابقات شرق کشور در بهمنماه امسال را در دستور کار داریم.
وی خاطرنشان کرد: ۲۲ نفر داور دارای مدرک سبکهای آزاد و کنترلی در خراسانجنوبی فعال هستند و ۳۰ نفر نیز مربی با مدرکهای معتبر با هیأت کاراته خراسانجنوبی همکاری دارند.
رئیس هیأت کاراته خراسانجنوبی گفت: در سال ۹۶ بیش از ۱۴۰۰ کاراتهکا سازماندهی شدند که در بین هیأتهای خراسانجنوبی از لحاظ تعداد ورزشکاران بیمهشده رتبه نخست را کسب کردهایم.
احمدیپیما از ۱۲ باشگاه کاراته مجوزدار خراسانجنوبی خبر داد و افزود: که از این تعداد سه باشگاه در شهر بیرجند فعال هستند.
وی با اشاره به اعزام دو تیم به مسابقات المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور یادآور شد: آبان ماه جاری در بخش آقایان ۱۲ نفر در مسابقات سنندج به رقابت میپردازند و در حوزه بانوان نیز ۹ کاراتهکا به مصاف برترینهای ایران میروند.
سالن ورزشی عفاف در اختیار هیأت کاراته قرار گیرد
زهراسادات بنائی که در نخستین دوره مسابقات کاراته بینالمللی سبکهای آزاد کشور با نشان طلا بر سکوی نخست رقابتها ایستاد، اظهار داشت: در این دوره بیش از ۲۰۰۰ کاراتهکای برتر ایران و کشورهای همجوار کشورمان در تهران برای کسب مدالهای رنگی روی تاتامی رفتند.
او که برای رسیدن به فینال این ماراتن بینالمللی در شش فایتر هماورد برترینها شده بود، مهمترین رقیب خود را کاراتهکا کرهجنوبی دانست و از بسیار بالا بودن سطح مسابقات ابراز رضایت داشت و گفت: این رویداد ورزشی یکی از واقعیترین میدان مبارزه کاراتهکاهای ایران است تا بتوان مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت.
بانوی طلایی نخستین دوره مسابقات بینالمللی کاراته سبکهای آزاد کشور یادآور شد: تاکنون سه نشان قهرمانی رقابتهای کیوکوشین بینالمللی را به گردن آویخته و ۱۴ بار نیز بر سکوی قهرمانی مسابقات کاراته کشور ایستاده است.
بنایی افزود: دهه سوم آبان ماه امسال مسابقات انتخابی تیم ملی را در پیش داریم که سعی بر حضور فعال و آمادگی هرچه بیشتر در رقابتها را دارد تا بتواند از این رهگذر با کسب مدالهای رنگی به اردوی تیم ملی صعود کند و راهی مسابقات آسیایی شود.
وی سطح کاراته بانوان خراسانجنوبی را خوب ارزیابی کرد و گفت: استعدادهای بالقوه و پدیدههای ورزشی عالی در استان وجود دارد که چنانچه مورد حمایت مالی و معنوی مسؤولان قرار گیرند به یقین شاهد حضور کاراتهکاهای زیادی در اردوهای تیم ملی خواهیم بود.
تمرین؛ تنها راه رسیدن به سکوی موفقیت
بانوی کاراتهکای برتر خراسانجنوبی تنها راه رسیدن به موفقیت خود و رزمیکاران را فقط در تمرینات منظم و هدفمند دانست و تأکید کرد: شکست در مسابقات رسمی یک موضوع طبیعی است و نهتنها نباید موجب سرشکستگی و ناامیدی ورزشکاران شود بلکه باید پلی برای دستیابی به موفقیتهای آتی گردد.
بنایی وضعیت باشگاههای کاراته شهر بیرجند را مناسب دانست و خاطرنشان کرد: مربیان با تجربه و خوشنامی در سطح باشگاهها مسؤولیت آموزش کاراتهکاهای شهرستان را بر عهده دارند، اما از امکانات سختافزاری و سالنی چندان خوبی برخوردار نیستند.
وی تصریح کرد: سالن ورزشی عفاف که خانه کاراته خراسانجنوبی در آن مستقر است در سنوات گذشته در اختیار هیأتهای ورزشی و بعضاً به بخش خصوصی واگذار شده است که اگر ترتیبی اتخاذ شود تا در مزایده آتی اماکن ورزشی به هیأت کاراته واگذار شود، بخش مهمی از مشکل مکان تمرینات ورزشکاران حل خواهد شد.
بنایی مهمترین مشکل ورزشکاران و بخصوص کاراتهکاهای خراسانجنوبی و بیرجند را مشکل مالی دانست و خواستار جذب اسپانسر برای توسعه، شناسایی و پرورش استعدادهای بالقوه شد و افزود: خیلی از کاراتهکاها به دلیل نبود حامی مالی نمیتوانند در مسابقات کشوری ظرفیت و توانمندی خود را به منصه ظهور و بروز برسانند و سرخورده میشوند.
کسب ۶ نشان رنگی کاراتهکاهای بیرجند در مسابقات کشوری
رئیس هیأت کاراته شهرستان بیرجند اظهار داشت: حدود ۱۵ باشگاه کاراته در شهر بیرجند فعال هستند که بیش از ۶۰۰ هنرجو آموزشهای لازم را زیر نظر مربیان برتر شهرستان فرا میگیرند.
رضا مینویی افزود: دو دوره مسابقات شهرستانی، همایشهای فرهنگی- ورزشی سنگشکنی برگزار شده است و کاراتههای زیادی نیز از بیرجند را به مسابقات قهرمانی کشوری و منطقهای اعزام کردهایم.
وی با اشاره به کسب مقامهای کشوری کاراتهکاهای شهرستان بیرجند گفت: در مسابقات کاراته سبک کشوری ۶ ورزشکاران رتبههای برتر و مدالهای رنگی را به ارمغان آوردند و در نخستین دوره رقابتهای بینالمللی سبکهای آزاد کشور نیز دو بانوی بیرجندی مقامهای اول و دوم را به دست آوردند.
این مقام مسؤول همدلی و اتحاد مربیان، حمایت معنوی و مالی مسؤولان از ورزشکاران را از مهمترین مؤلفه توسعه و قهرمانپروری کاراته شهرستان دانست و تأکید کرد: انگیزه دادن به ورزشکاران میتواند زمینه شکوفایی پدیدههای خفته در کاراته را فراهم نمایید.
انتهای پیام/4