مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی خبرداد:

حوله بافي خراشاد ثبت جهاني شد

6 آبان 1397 ساعت 17:36

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: باتوجه به تاریخچه کهن پارچه‌بافی روستای خراشاد، پیشنهاد ثبت ملی این هنر داده‌شد و مورد موافقت قرارگرفت.


به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم، مدیرکل میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی در جمع اصحاب رسانه در خصوص ثبت جهانی شدن روستای خراشاد و هنر پارچه بافی بيان كرد:
با توجه به تاریخچه کهن پارچه بافی روستای خراشاد در سال ۹۷، پیشنهاد ثبت ملی داده شد و خوشبختانه در فهرست ملی نیز به ثبت رسید وي يادآور شد تعداد شهرها و روستاهای ملی ما سرآمد هستند ولی تعداد کمی  از آن هاثبت شده‌اند و روستای خراشاد اولین روستایي است که در حوزه صنایع دستی  ثبت شد.
وی ادامه داد: با بازدید کارشناسان سازمان، به این نتیجه رسیدیم که اين روستا ارزش ثبت جهانی شدن دارد لذا در لیست ثبت جهانی قرار گرفت و پرونده او تهیه و به یونسکو ارسال شد و در آنجا نیز مورد تایید قرار گرفت و بر اساس قوانین یونسکو برای بازدید از توانمندی‌های این روستا خواهند آمد.
وي در ادامه افزود:
فرداشب، ارزیابان یونسکو که گروهي متشكل از خانم ادل حجاری که تبعه کویت، رئیس شورای جهانی صنایع دستی ، احمد الفارسی اهل عمان و خانم ویدا توحدی از ایران، خواهند آمد كه مسئول امور بین الملل و روابط عمومی سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردش گري هم همراه این گروه خواهند بود.
رمضاني اظهار داشت: ما در این میزبانی دو روزه، ضمن پیگیری برای دیدار با مسئولان استان در نظر داریم جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی شهر بیرجند و کارگاه های فعال  و نیز  با توجه به همزمانی با اربعین حسینی پاره ای از آیین های عاشورایی را هم نشان دهیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد و افزود:
امیدواریم نتایج این سفر برای مردم ما به ویژه هنرمندان صنایع دستی، پر از خیر و برکت باشد و از نتایج ثبت جهانی بهترین استفاده را ببرند.
وي با اشاره به نتایج این سفر افزود:روستای خراشاد و تولیدات آن در جهان با هزینه یونسکو معرفی خواهد شد و  خواهیم توانست از کمکهای فنی و آموزشی یونسکو  برای توسعه پارچه بافی  استفاده بکنیم.
پور صدری در اين جلسه، در خصوص اقدامات برای ايجاد آمادگی ارزیابان گفت:
اولین کار برای ايجاد آمادگی، شروع به کارهای زیربنایی اعم از زیباسازی روستا کرده ایم و اکثر کارها انجام شده است و در بحث ثبت روستاها یکی از معیارها نماد روستا است كه یک المان حجمی با طراحی یکی از اهالی روستا تهیه و در روز گذشته نصب کردیم.
وی در خصوص صنعت پارچه بافی گفت: این صنعت قدمت طولانی دارد و نسل به نسل منتقل شده است و باید به عنوان یک میراث فرهنگی در نظر داشت تا در آینده بتوانیم هر خانه در روستا را به یک کارگاه صنایع دستی تبدیل کنیم و بحث اقتصادی روستا را با توجه به خشکسالی های اخیر پررنگ تر کنیم.
پور صدری ادامه داد: کلیه کارگاههای روستا با کد اختصاصی ثبت خواهند شد که از زمان تولید تا فروش محصولات، اطلاعات بافنده را داشته باشیم همچنین از ايجاد يك فروشگاه مجازی نیز برای نمایش محصولات خبرداد و گفت هر فرد میتواند در هر نقطه از دنیا به صورت آنلاین محصول مورد نظر را خریداری کند.
وي با بيان اينكه برنامه آینده ما توسعه رنگهای گیاهی است بيان كرد در تلاشیم شرکت‌های این رنگ ها را افزایش دهیم تا در محصولات از رنگهای گیاهی و با کیفیت بالا استفاده شود همچنين افزود در خصوص فروش و تسهیل دسترسی مواد اولیه، یک فروشگاه را در میدان اصلی روستا پیش بینی کرده ایم که محصولات مورد نیاز را در دسترس خریداران قرار دهد.
عباس زاده هم در خصوص ملاک های ارزیابان درجمع اصحاب رسانه گفت:
ملاکهای ارزیابی در سه محور خواهند بود كه عبارت است از کارگاه های فعال در توبافی ، دوره های آموزشی، و بحث فروش تولیدات.
وی با اشاره به فعاليت ۱۷۰ کارگاه خانگی در این اوصاف ادامه داد: فروش محصولات در فروشگاه اینترنتی و سایتهای بعضی از شرکتهای فعال پيش بيني شده و در اکثر نمایشگاه ها هم مانند نمایشگاه بین المللی تهران حضور یافته است و در پايان با اشاره به اينكه دسترسی آسان و راحت در ارتباط جاده ای، جزو اهداف آینده ما خواهد بود افزود: برقراری ارتباط جاده بین روستای چنشت که يك جاذبه گردشگری است با روستای خراشاد نیازمند کمک مسئولان برای افزایش این توسعه ميباشد و اظهار داشت به طور کلی تمام مقدمات براي سفر ارزیابان برقرار شده است
انتهای پیام/


کد مطلب: 19011

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/19011/حوله-بافي-خراشاد-ثبت-جهاني

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir