دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۱۰
در گفت‌وگو با مستند ساز خراسان‌جنوبی؛

اربعین تجلی‌گاه همدلی ادیان و ملیت‌ها/ مهربانی را تمرین می کنیم

مستند ساز بیرجندی گفت: محبت امام حسین(ع) در مراسم اربعین دل ها را به هم نزدیک کرده و در حقیقت مراسم اربعین تجلی گاه وحدت و همدلی ادیان و ملیت ها است.
اربعین تجلی‌گاه همدلی ادیان و ملیت‌ها/ مهربانی را تمرین می کنیم
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از مهر، محمدرضا سلطان پور اظهار کرد: جمعیتی که امسال برای زیارت اربعین آمده‌اند نسبت به سال‌های قبل افزون تر شده و دو ملت عراق و ایران بسیار بر روی مسئله وحدت تأکید دارند.
این مستند ساز اهل خراسان‌جنوبی که اربعین ۹۷ برای ششمین سال در مراسم پیاده روی اربعین شرکت کرده است، بیان کرد:  خود من در هنگام فیلمرداری برای مستند شاهد بودم که یک عراقی به سمت پیرمردی ایران رفت و با محبت به او گفت که ما با یکدیگر برادر هستیم.
سلطان پور ادامه داد: اهل سنتی را در کنار ضریح امام حسین(ع) دیدم که بعد از نماز خواندنش به من گفت می خواهم با شما مصاحبه کنم و بگویم که برای اهل سنت، اهل بیت(ع) بسیار ارزشمند و قابل احترام هستند.
جذبه سادگی مراسم پیاده روی اربعین برای ملیت های مختلف
وی افزود: سال اولی که برای پیاده روی اربعین آمده بودم، زائران تنها از یک لاین حرکت می کردند و لاین دومی جمعیت کمی داشت و سال های بعد دو لاین پر شد و امسال زائران از سه لاین حرکت می کنند که نشان از شلوغی اربعین امسال است.
مستند ساز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زائران اربعین از کشورهای مختلفی هستند، گفت: بسیاری از ما تصور می کنیم زائرانی که از کشورهای ترکیه و آمریکا به عراق می‌آیند حتما برای اسکان به هتل می روند در حالی که اینگونه نیست و برای همه ملت ها سادگی پیاده روی اربعین و استراحت در موکب ها دلنشین و جذاب است.
سلطان پور اظهار کرد: نکته جالب برای من حضور یک کاروان از زائران فلسطین برای مراسم اربعین است که بیان می داشتند از فلسطین به ترکیه و از ترکیه زمینی به ایران آمده و از ایران عازم کربلا و نجف شدند چرا که نمی خواستند رژیم صهیونیستی مشکلی برای آنان ایجاد کنند.
موکب زائران آمریکایی در اربعین
وی بیان کرد: حتی زائرانی از آمریکا دیدیم که در مراسم پیاده روی اربعین موکب زده اند که بسیاری از این جلوه های زیبا در اربعین امسال رخ داده است.
هنرمند  و مستند ساز خراسان جنوبی ادامه داد: نکته قابل توجه مردمی بودن مراسم اربعین است و اینکه موکب ها و پذیرایی ها و بسیاری از خدمات با هزینه مردمی و نذورات عاشقان سید الشهدا(ع) صورت می گیرد.
سلطان پور افزود: بسیاری از مشاغل چون نانوایی ها از شغل و درآمد خود دست کشیده اند و اینجا برای پذیرایی و پختن نان برای زائران سید الشهدا(ع)  وقت می گذارند که همه این جلوه های همدلی بسیار زیبا و ارزشمند است.
این مستند ساز فعال اهل خراسان جنوبی اظهار کرد: البته همانطور که بسیاری از زائران بیان کرده اند افزایش قیمت کرایه ها و مشکلات مردم برای دریافت ارز آزار دهنده بود.
سلطان پور  بیان کرد: از جنبه دیگری وقتی  مسیر پیاده روی اربعین را طی می کنیم و از این سفر برمی گردیم بسیاری از نعمت ها چون زیر ساخت هایی که در کشور خودمان وجود دارد بسیار به چشم می خورد.
وی یادآور شد: در زمان صدام امکان برگزار کردن همایش پیاده روی اربعین به این صورت وجود نداشت و شاید محدود انسان هایی می توانستند این مسیر را طی کنند اما امروزه جذبه امام حسین(ع) دل ها را به سمت خود می کشاند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۰۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اربعین , مستند