مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد:

افزایش‌ بازدارندگی بنادر در حملات زیستی‌/دستاورد جدید پدافند‌ بنادر ۱۳آبان ارائه می‌شود

8 آبان 1397 ساعت 12:53

مدیرکل پدافند غیرعامل سازمان بنادر با بیان اینکه بازدارندگی بندر امام(ره) به عنوان بندر غلات و فله کشور در حملات زیستی ارتقا می‌یابد، از ارائه دستاورد جدید مطالعات پدافند غیرعامل در دو بندر امام و شهیدرجایی در روز ۱۳آبان خبر داد.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از فارس، پدافند غیرعامل براساس تعریف مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجموعه اقدام‌های غیرمسلحانه‌ای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن می‌شود.
به عبارتی، پدافند غیرعامل یا دفاع غیرعامل ‌مجموعه اقداماتی است که در آن جنگ‌افزار به کار نمی‌رود ‌و با اجرای آن می‌توان از وارد شدن خسارت مالی به تجهیزات و تأسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری کرده و یا میزان این خسارت و تلفات را در برابر حملات نظامی به حداقل ممکن کاهش داد.
طبق ماده 215 در برنامه پنجم، هر پروژه عمرانی که تعریف می‌شود باید حتماً مطالعات پدافند غیرعامل نیز داشته باشد.
در این راستا در هفته پدافند غیرعامل به سراغ مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی رفتیم تا از فعالیت‌های انجام شده در این حوزه و برنامه‌های آتی پدافندغیرعامل و مدیریت بحران در بنادر مطلع شویم.
فروردین‌ماه امسال با تشکیل اداره‌کل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی‌، چنگیز جوادپور از سوی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به این سمت منصوب شد.
وی در این‌باره می‌گوید: پدافند غیرعامل در واقع بحث پیشگیری و بازدارندگی است،‌ ما اگر بتوانیم خود را تقویت کنیم دشمنان‌ به خود اجازه نمی‌دهند علیه ما کاری کنند.
به گفته مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی‌، با توسعه تجهیزات و قدرت بازدارندگی ما، دشمن در محاسبات خود ‌‌متوجه می‌شود هزینه آسیب‌رساندن به ما برای آنها زیاد می‌شود، و این خود نوعی بازدارندگی است و این ‌دیدگاهی است که در پدافند غیرعامل وجود دارد. 
متن گفت و گوی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با چنگیز جوادپور مدیرکل پدافند غیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی را با هم می خوانیم.
* تهیه دستورالعمل‌ پدافندغیرعامل و مدیریت بحران در بنادر
جوادپور با اشاره به اهمیت «مدیریت بحران» و «پدافند غیرعامل» در بنادر کشور بیان کرد: تفاوت بحران با پدافند غیرعامل این است که مباحث بحران عمدتاً مربوط به بلایا و موارد طبیعی‌ نظیر زلزله، سیل، طوفان و یا سونامی است اما مباحث مربوط به پدافند غیرعامل عموماً «انسان‌ساخت» است یعنی انسان در آن نقش اساسی دارد و تصمیم و اراده پشت آن وجود دارد. 
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی درباره برنامه‌های آتی اداره‌کل پدافند غیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه‌‌های پدافند غیرعامل و مدیریت بحران اظهار داشت:‌ اداره‌کل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از فروردین امسال به صورت جدی تشکل شد و آغاز به کار کرد.
جوادپور افزود: به هر حال ما تلاش می‌کنیم هم در بخش «پدافند غیرعامل» و هم در بخش «مدیریت بحران» در بنادر کار کنیم.
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی افزود: مطالعات درباره اتفاقاتی که در بنادر رخ می‌دهد یا پیش از این رخ داده است، در حال انجام است‌ تا بحران‌های طبیعی‌ مه در بنادر رخ می‌دهد و یا‌ سال‌های گذشته رخ داده است، شناسایی و مستندسازی می‌شود و با استفاده از این اسناد، دستورالعمل‌هایی تهیه می‌شود تا از آنها استفاده کنیم و در اتفاقات بعدی غافلگیر نشویم.
* ایجاد ساختار یکپارچه HSE و آتش‌نشانی در‌ بنادر/ «طب‌ کار» بنادر راه‌اندازی شد
وی با تأکید بر اینکه‌ هزینه‌های جانی و مالی ناشی از بروز حوادث، بسیار سنگین‌تر از پیشگیری است، بیان کرد: در بحث HSE و آتش‌نشانی بنادر، فعالیت‌های‌ خاصی انجام شد‌ و یا در حال انجام  است این موضوع مربوط به ایمنی کالاها و شناورهایی است که در بنادر هستند.
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه بنادر به عنوان یکی از محیط‌های کاری پرچالشی محسوب می‌شود که جابه‌جایی میلیون‌ها تن محموله تجاری در آن صورت می‌گیرد، گفت: تنوع کالا در بنادر بسیار زیاد است در بنادر هم کالای نفتی وجود دارد هم کالای خطرناک، همچنین ‌غلات، پنبه و بسیاری از کالاهای متفاوت دیگر در بنادر هستند که از نظر ایمنی، نوع نگاه به ‌آنها متفاوت است و طبقه‌بندی‌های گوناگون دارند‌ بنابراین در این حوزه، فعالیت‌ها باید بسیار دقیق باشد.
جوادپور با اشاره به ایجاد ساختار یکپارچه HSE و آتش‌نشانی در‌ بنادر، اظهار داشت: برنامه‌ریزی کردیم تا بخش HSE سازمان بنادر و دریانوردی قوی‌تر عمل کند.
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ‌هدف‌گذاری کردیم بخش «طب‌کار» در بنادر ایجاد کنیم، اضافه کرد: ‌همچنین مراکز بهداشت و درمان بنادر را تقویت کرده‌ایم.
وی ادامه داد: طبق مصوبه هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی برای پیمانکاران، با توجه به قوانین بالادستی باید همه پیمانکاران کارشناس HSE داشته باشند تا ما بتوانیم از طریق آن کارشناسان و با نظارت سازمان بنادر و دریانوردی، مباحث HSE را در حوزه پیمانکاری هم به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم و نظارت کنیم تا شرایط بنادر مناسب‌تر باشد. 
* برگزاری دوره‌های آموزشی پدافند غیرعامل و HSE 
جوادپور درباره آموزش فعالان بنادر در حوزه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران بیان کرد: در این راستا دوره الکترونیکی آموزشی ‌طراحی شد همچنین دوره‌های آموزشی پدافند غیرعامل و HSE را طراحی کردیم که در بنادر کشور در حال اجرا است.
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: همچنین در حال برنامه‌ریزی هستیم تا سالانه حداقل سه دوره‌ آموزشی در حوزه سرفصل‌های مصوبه سازمان پدافند غیرعامل و سازمان مدیریت بحران  برای فعالان بنادر برگزار کنیم تا فعالان این عرصه در حوزه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران آشنایی داشته باشند. 
*‌ مانور زیستی در بندر امام به عنوان بندر غلات کشور برگزار می‌شود
وی با بیان اینکه در حوزه پدافندی با توجه به شرایط تکنولوژیکی روز‌ دنیا مباحث سایبری و به تبع آن حملات سایبری مطرح است، اظهار داشت: در اردیبهشت ماه امسال اولین مانور سایبری در حوزه پدافند غیرعامل بنادر در جزیره کیش برگزار کردیم. 
جوادپور ا فزود: امسال در همه بنادر یک دوره مانور آتش‌نشانی برگزار کردیم زیرا عمده اتفاقاتی که در بنادر برای کالاهای ما رخ می‌دهد‌ آتش‌سوزی است که در این راستا مانور مذکور در همه بنادر کشور برگزار شد. 
مدیرکل پدافند  غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی افزود: برنامه‌ریزی کرده‌ایم آذر‌ماه امسال در بندر امام خمینی (ره) مانور زیستی برگزار کنیم، بندر امام خمینی، بندر غلات است و اغلب مایحتاج عمومی ما از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد کشور می‌شود و این برای ما حساسیت دارد بنابراین می‌خواهیم آمادگی در این بندر ایجاد کنیم تا اگر حملات زیستی رخ دهد بتوانیم با آن شرایط مقابله کنیم؛ این برنامه‌ریزی با همکاری سازمان پدافند غیرعامل در حال انجام است‌.
* برگزاری همایش پدافند غیرعامل با رویکرد حمل‌‌و‌نقل دریایی در روز 13 آبان
جوادپور با تأکید بر اینکه موضوع افزایش بازدارندگی و پدافندغیرعامل در بنادر باید قابل‌توجه باشد، اضافه کرد: بیش از 90 درصد کالاها از طریق بنادر وارد کشور می‌شود و بنادر نقش حساس و حیاتی برای کشور دارد.
وی اظهار داشت: روز یکشنبه 13 آبان‌ماه 97 همزمان با اعمال دور دوم تحریم‌های‌ آمریکا که تحریم نفتی است و تحریم‌های بنادر و کشتیرانی‌های ما را هم در بر می‌گیرد، همایش پدافند غیرعامل در بنادر با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، مدیران کل پدافند غیرعامل سازمان‌های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی و مدیران بنادر کشور برگزار می‌شود. 
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه موضوع این همایش موضوع پدافند غیرعامل با رویکرد حمل و نقل دریایی است، اضافه کرد: درباره اثرات تحریم‌های صنعت حمل و نقل دریایی و پدافند غیرعامل، در این همایش موارد تخصصی جدیدی مطرح می‌شود. 
*مطالعه پدافندغیرعامل در بنادر امام خمینی(ره) و شهید رجایی برای اولین بار
جوادپور ادامه داد: ‌مطالعات پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در دو بندر شهید رجایی به عنوان بندر کانتینری کشور و همچنین بندر امام خمینی (ره) به عنوان بندر کالای فله با مشارکت مرکز تحقیقات راه و مسکن وزارت راه و شهرسازی و دانشگاه مالک اشتر انجام شد.
مدیرکل پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و HSE سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: در این مطالعه با موضوعات مهم و حیاتی بنادر را شناسایی کردیم تا بدانیم در چه بخش‌هایی از بنادر باید ارتقاء ایمنی انجام‌ و شرایط حساس و ایمن رعایت شود، آن نقاط شناسایی شد و راهکاری است تا بنادر را از منظر پدافند غیرعامل، ایمن‌سازی کنیم. 
جوادپور اضافه کرد: روز یکشنبه 13 آبان ماه این مطالعات در همایش مذکور رونمایی می‌شود که به عنوان اولین مطالعاتی است که در بنادر کشور در حوزه پدافند غیرعامل انجام می‌شود. 

انتهای پیام/4


کد مطلب: 19058

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/19058/افزایش-بازدارندگی-بنادر-حملات-زیستی-دستاورد-جدید-پدافند-۱۳آبان-ارائه-می-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir