به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از ایرنا، ویدا توحدی اظهار داشت: 28 شهر و روستای جهانی در دنیا ثبت شده است که ایران با هفت نمونه آن، در رتبه نخست و کشور چین با 6 منطقه جهانی در رتبه دوم قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ پس از ارزیابی و بررسی پرونده های توبافی روستای خراشاد در خراسان جنوبی ، زیلو بافی در میبد یزد و هنر منبت چوب در شهر آباده استان فارس، تعداد شهر و روستاهای جهانی ایران به 10 مورد برسد.
مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زمان روند ارزیابی تا اعلام نظر نهایی را سه ماه عنوان کرد و گفت: گزارش ارزیابی ها پس از تنظیم به شورای جهانی صنایع دستی مستقر در کشور انگلیس ارسال، از آنجا پنج قاره که اعضای این شورا در مناطق دیگر هستند نظر می دهند و رای نهایی مجدد در شورای جهانی صنایع دستی صادر می شود.
وی با اشاره به تاثیر جهانی شدن یک هنر در تولید و فروش آن اظهار داشت: نمونه تاثیر ثبت جهانی شدن را در روستای کلپورگان سیستان و بلوچستان می توان مثال زد به طوری که پس از این برند سازی میزان فروش و تولید صنایع دستی بسیار افزایش داشته است.
توحدی یادآور شد: انتخاب خراشاد در استان خراسان جنوبی به عنوان روستای جهانی پارچه بافی در صادرات این محصول به عنوان یک برند بسیار موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه استفاده و ارزش قائل شدن برای این هنر بسیار مهم است گفت: هر چه یک تولید بیشتر استفاده شود به تداوم آن و رونق اقتصاد و معیشت مردم کمک می کند.
مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: یکی از شاخص هایی که شورای جهانی برای انتخاب شهرهای ملی و جهانی در نظر دارند تاثیر این هنرها در وضعیت اقتصادی مردم به خصوص هنرمندان است.
وی اراده مسئولان و توانایی فعالان صنایع دستی را در تولید بیشتر و افزایش فروش موثر دانست و افزود: استعدادهای خوبی در خراسان جنوبی برای هنر پارچه بافی وجود دارد که با استفاده از مواد اولیه مرغوب و امکانات، این هنر را به تولید می رسانند.
توحدی با اشاره به فراموشی تولید صنایع دستی در یک برهه از زمان گفت: اشتیاق نسل جدید به سمت تولید هنرهای سنتی به خصوص توبافی نشان از ارتقای وضع اقتصادی این هنر دارد و برند سازی جهانی آن به رونق بیشتر کمک می کند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , میراث فرهنگی , صنایع دستی