به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، محسن احتشام با اشاره با آغاز فصل برداشت زعفران در استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی، اظهار کرد: باید متناسب با افزایش قیمت ارز، قیمت پایه صادراتی زعفران نیز تغییر کرده و واقعی شود.
وی افزود: علت اصلي افت قيمت زعفران در سال گذشته، افزايش عرضه به واسطه افزايش سطح زيركشت زعفران بوده اما متاسفانه متناسب با اين افزايش سطح زير كشت، افزايش تقاضا و توسعه بازار در چند سال گذشته به علت تحريمها انجام نشده است.
رییس شورای ملی زعفران بیان کرد: بیان مطالب غير كارشناسي و غير مديريتي و دور از مطالعه و تجزيه و تحليل بازار جهاني زعفران نتيجهاي جز از دست دادن بازارهاي جهاني زعفران به رقبا و ضرر به كشاورزان زحمتكش زعفرانكار نخواهد داشت.
احتشام تصریح کرد: در وضعیت موجود، تعیین قیمت پایه خرید توافقی انواع درجه بندی زعفران از کشاورزان به عنوان قیمت پایه از سوی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین اصلاح قیمت پایه صادراتی از سوی گمرک ایران از الویت های بسیار مهم برای جلوگیری از افت قیمت زعفران در داخل کشور است.
لزوم مدیریت صحیح برتعیین قیمت و فروش زعفران
وی اظهار کرد: مدیریت صحیح برتعیین قیمت و فروش زعفران ایران در بازار جهانی با قیمت تعیین شده به عنوان قیمت جهانی زعفران، از دیگر اولویتهای مهم مدیریت بر بازار این محصول است.
رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه هرچه سریعتر باید این دو اولویت مهم توسط متولیان امر عملیاتی و اجرایی شود، تصریح کرد: لازم است کارت اهلیت توسط اتحادیهها و تشکلهای تخصصی به صادرکنندگان واقعی زعفران ارائه واز صدور زعفران توسط کارتهای یکبار مصرف و صادرکنندگان بی نام و نشان جلوگیری شود.
صادرکنندگان اصیل زعفران، توانی برای صادرات ندارند
احتشام بیان کرد: تحقق این مهم سبب جلوگیری از افت قیمت زعفران شده و از سوی دیگر مقدمهای بر برگشت ارز حاصل از صادرات زعفران به چرخه اقتصادی کشور را فراهم میسازد.
وی افزود: متاسفانه امروز شاهد هستیم که بخش عمده صادرات زعفران از سوی صادرکنندگان اصیل صنعت زعفران که به این منظور سرمایه گذاریهای بزرگی انجام دادهاند صورت نمیگیرد چرا که با وضعیت موجود و تفاوت قیمت ارز در شبکه نیما و بازار آزاد نمیتوانند رقابت کنند بنابراین توان صادرات خود را از دست دادهاند.
رییس شورای ملی زعفران با ابراز تاسف از این روند، خاطرنشان کرد: چنانچه وضع موجود مدیریت نشود شاهد بیکاری صدها نفر که در چرخه فرآوری، صادرات وبسته بندی زعفران مشغول به کار هستند خواهیم بود.
احتشام بر ساماندهی، سازماندهی و برنامه ریزی بازار زعفران برای حفظ جایگاه زعفران ایران در بازارهای جهانی تاکید کرد و ادامه داد: این مهم باید توسط بخش خصوصی ودولتی محقق شود.
وی بیان کرد: چنانچه صادرکنندگان و فعالان بخش زعفران کمک کنند تا قیمت زعفران از قیمتهای پایه اعلام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی کمتر نشود، قطعا نیازی به ورود سازمان تعاون روستایی به چرخه خرید زعفران که متاسفانه در سال گذشته اتفاق افتاد و نقاط ضعف بسیاری به همراه داشت نخواهد بود.
رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه بايد به درستي، تقاضاي زعفران را در بازار جهاني مديريت كنيم، یادآور شد: ارائه محصول از نظر كمي و كيفي متناسب با خواستهها و نيازهاي بازار جهاني، اهمیت وتعيين قيمت منصفانه براي كشاورزان و مصرف كنندگان، توزيع صحيح زعفران از طريق كانالهاي علمي در داخل و خارج كشور، معرفي صحيح زعفران ايران و اقدامات ترغيبي خريد براي خريداران اصلي زعفران و اهمیت دادن به بسته بندي، عوامل متغير اثر گذار بر تقاضاي زعفران در بازار جهاني است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زعفران , اقتصاد