به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، حمید نظری گفت: اختلالات طیف اوتیسم گروهی از اختلالات روانپزشکی هستند که با تأخیر و انحراف در تکامل ارتباطی، اجتماعی و شناختی مشخص و علائم آن عمدتاً از سال اول زندگی شروع میشود.
وی با بیان اینکه اوتیسم پسران را چهار برابر بیشتر از دختران مورد هدف قرار میدهد، افزود: طیف اوتیسم و خانوادههای آنان باید توجه داشته باشند انتخابها و گزینههای مناسب موقعیت زندگی بسیار زیاد است.
چه چيز باعث ابتلا به اوتيسم میشود؟
این کارشناس ارشد روانپرستاری اظهارکرد: اوتيسم يک وضعيت تعريف شده رفتاری است، اما به وسيله چندين اختلال متفاوت شناخته شده و شناخته نشده مربوط به اعضا در عملکرد مغز به وجود میآید که بر رشد توانایی مغز برای به کار بردن اطلاعات تاثیرگذار هستند و در بسياری از موارد اغلب يک عنصر ژنتيکی نيز وجود دارد.
نظری درخصوص درمان اختلالات طیف اوتیسم کودکان، گفت: هدف اصلی درمان، نزدیک کردن عملکرد این کودکان به طیف طبیعی عملکردی است و باید توجه داشته باشیم که درمان، ریشه کنی و از بین بردن بیماری امکانپذیر نیست.
وی افزود: برای این منظور از درمانهای دارویی، آموزشهای رفتاری و مداخلات اجتماعی میتوان کمک گرفت.
این کارشناس ارشد روانپرستاری تصریح کرد: اهداف درمانهای غیردارویی، پرداختن به شکلدهی رفتارها به منظور کمک به شرکت در مدرسه و تشکیل روابط معنادار با همسالان و تقویت رفتارهای قابل قبول اجتماعی و کاهش علائم رفتاری عجیب و تشویق مهارتهای رشد ارتباط کلامی و غیر کلامی، اصلاح زبان و مراقبت از خود برای افزایش احتمال زندگی مستقل در بزرگسالی است.
نظری ادامه داد: برنامههای آموزشی برای این کودکان بسیار سخت و فشرده است و مستلزم صرف وقت قابل ملاحظه از سوی والدین است.
وی یادآور شد: به علاوه والدین این کودکان معمولا دچار پریشانی هستند و نیاز به حمایت و مشورت دارند تا بتوانند از سردرگمی و سوگ مربوط به بیماری فرزندشان به سمت کمک به آنها پیش بروند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اوتيسم , بهزیستی