دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۹
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد:

40 درصد از محصولات کشاورزی جهان طعمه آفات گیاهی

معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور گفت: طبق آمار سازمان خواروبار جهانی، سالیانه حدود 40 درصد از محصولات کشاورزی جهان، در اثر فعالیت عوامل مختلف خسارت زا و به ویژه حشرات از بین می‌رود.
40 درصد از محصولات کشاورزی جهان طعمه آفات گیاهی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، ولی الله رضایی، امروز 14 آبان، در جلسه نقش پدافند غیرعامل در حوزه آفات و بیماری‌های گیاهی اظهار کرد: پدافند غیرعامل اقدامات غیرمسلحانه‌ای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن می‌شود.
وی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی و منابع طبیعی در تولید ناخالص داخلی حدود 9 درصد است، گفت: اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد ملی، نقش و جایگاه کالاهای کشاورزی در صادرات و ارزآوری آن‌ها، خودکفایی در امر تولید گندم و خودکفایی در امر تولید شکر است.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه بعد از سال‌ها در تولید گندم و شکر به خودکفایی رسیدیم، افزود: تولیدات زراعی از سال 92 تا 95 حدود 20 درصد، تولیدات باغی 28 درصد، تولیدات دام و طیور 14 درصد، تولیدات شیلات 16 درصد داشته است.
رضایی با بیان اینکه مجموع تولیدات کشاورزی در این مدت 21 درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: عدم تجربه کافی کارشناسان در رابطه به آفات خارجی یکی از مشکلات است و بسیار دیر متوجه این آفات می‌شوند.
وی ادامه داد: گندم، برنج، سیب زمینی، زعفران، ذرت و دانه‌های روغنی از جمله محصولات مهم ایران هستند که هدف آگروتروریسم قرار دارند.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه 14 استان در کشور گرفتار مگس مدیترانه‌ای هستند که این یک بحران است، خاطرنشان کرد: جلوگیری از خودکفایی کشور، ضربه زدن به تولید و صادرات برخی محصولات کشاورزی، تحریم محصولات کشاورزی کشور، افزایش واردات محصولات کشاورزی و وابستگی اقتصادی و در نهایت اعمال فشارهای سیاسی از جمله عوامل ناشی یک اقدام آگروتروریسمی هستند.
رضایی اظهار کرد: طبق آمار سازمان خواروبار جهانی، سالیانه حدود 40 درصد از محصولات کشاورزی جهان، در اثر فعالیت عوامل مختلف خسارت زا و به ویژه حشرات از بین می‌رود.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بخشی قابل اتکا در توسعه ملی است، افزود: کشاورزی کشور مظلوم واقع شده است در حالی که باید بدانیم آفات بخش کشاورزی است پرخطر هستند و می‌توانند محصولات کشاورزی را نابود کنند.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه بیشترین سموم در کشور علیه آفت ملخ انجام می‌شود، یادآور شد: در خراسان جنوبی، ذخیره‌سازی سموم انجام می ‌شود چرا که سم برای مواقع حیاتی ضروری است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۲۰۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , جهاد کشاورزی , پدافند غیرعامل