دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۵۰
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور:

"کشاورزی" بخشی قابل اتکا در توسعه ملی است

معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه کشاورزی، بخشی قابل اتکا در توسعه ملی است گفت: ایجاد اشتغال و عمران روستایی، صادرات غیرنفتی و تامین امنیت غذایی کشور از جمله اثرات بخش کشاورزی بر اقتصاد کشور است.
"کشاورزی" بخشی قابل اتکا در توسعه ملی است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، ولی‌الله رضایی پیش از ظهر امروز در جلسه نقش پدافند غیر عامل در حوزه آفات و بیماری‌های گیاهی که در استان خراسان جنوبی برگزار شد اظهار داشت: پدافند اقدامات غیرمسلحانه‌ای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن می‌شود.
تقلیل آسیب پذیری و کاهش خسارات از جمله اهداف پدافند غیرعامل است
وی به اهدف پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: تقلیل آسیب پذیری و کاهش خسارات و صدمات تاسیسات و تجهیزات از جمله اهداف پدافند غیرعامل است.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اهمیت کشاورزی در ایران بیان کرد: سهم بخش کشاورزی و منابع طبیعی در تولید ناخالص داخلی حدود 9 درصد است.
رضایی، اهمیت دیگر بخش کشاورزی در اقتصاد ملی را نقش و جایگاه کالاهای کشاورزی در صادرات و ارزآوری آنها عنوان و تصریح کرد: بعد از سال‌ها در تولید گندم و شکر به خودکفایی رسیدیم و اینها می‌تواند با سهل‌انگاری و اقدام عمدی تروریستی به هم بریزد.
افزایش 21 درصدی تولیدات کشاورزی در کشور
وی خاطرنشان کرد: از سال 92 تا 95 تولیدات زراعی حدود 20 درصد، تولیدات باغی 28 درصد، تولیدات دام و طیور 14 درصد، تولیدات شیلات 16 درصد و مجموع تولیدات کشاورزی 21 درصد افزایش داشته است.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور یادآور شد: محصولات کشاورزی در معرض آلودگی، انتشار محصولات آلوده در سطح کشور و عدم تجربه کافی کارشناسان در رابطه با آفات خارجی است و این امر می‌تواند به تاخیر در شناسایی عامل خسارت‌زا منجر شود.
رضایی، با بیان اینکه محصولات گندم، برنج، سیب زمینی، زعفران، ذرت و دانه‌های روغنی می‌توانند مورد حمله اکوتروریسم قرار بگیرند.
وی با اشاره به تهدیدشناسی تخصصی عوامل خسارت‌زای کشاورزی افزود: تهدیدات مستقیم شامل آفات و عوامل بیماریزای گیاهی و علف‌های هرز و گیاهان تراریخته و تهدیدات غیرمستقیم شامل واردات محصولات همسان بومی کشور با قیمت، کیفیت و با طعم مناسبت‌تر، خروج پیازهای زعفران از کشور و کشت وسیع آن در افغانستان و انتقال قلمه‌های درختان بومی پسته ایران به چین؛ سوریه و کالیفرنیای آمریکا است.
سالیانه 40 درصد از محصولات کشاورزی جهان در اثر فعالیت عوامل خسارت‌زا از بین می‌رود
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور به عوامل ناشی از یک اقدام اگروتروریسمی اشاره کرد و گفت: جلوگیری از خوکفایی کشور، ضربه زدن به تولید و صادرات برخی محصولات کشاورزی، تحریم محصولات کشاورزی کشور در ایجاد بازار مصرف برای سموم و یا سایر ترکیبات آفتکش ساخت شرکت‌ها و کارخانجات، افزایش واردات محصولات کشاورزی و وابستگی اقتصادی و در نهایت اعمال فشارهای سیاسی از جمله این عوامل است.
رضایی بیان کرد: طبق آمار سازمان خواروبار جهانی، سالیانه حدود 40 درصد از محصولات کشاورزی جهان در اثر فعالیت عوامل مختلف خسارت‌زا و به ویژه حشرات از بین می‌رود.
وی با اشاره به اثرات عوامل خسارت‌زای گیاهی بر اقتصاد ملی خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی، بخشی قابل اتکا در توسعه ملی است و همچنین ایجاد اشتغال و عمران روستایی، صادرات غیر نفتی و تامین امنیت غذایی کشور از جمله اثرات بخش کشاورزی بر اقتصاد کشور است.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: عوامل خسارت‌زای گیاهی از تهدیدهای بسیار جدی در عرصه اقتصاد کشاورزی کشور است که هر 3 مولفه امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
رضایی تصریح کرد: اثرات طغیان عوامل خسارت‌زای گیاهی بر امنیت ملی به صورت مستقیم با کاهش سطح دسترسی مردم به مواد غذایی مخفی و سالم و به صورت غیرمستقیم بر صادرات و تامین ارز لازم برای انجام اقدامات عمرانی تاثیر می‌گذارد.
کشاورزی در ایران مظلوم واقع شده است 
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور گفت: متأسفانه کشاورزی ما مظلوم واقع شده است و زمانی که آفتی وارد می‌شود بخش زیادی از محصولات را از بین می‌برد.
رضایی اظهار داشت: بسیاری از آفات و بیماری‌ها حداقل در 100 سال گذشته سهوی بوده و با اجبار در واردات و به صورت واردات چشم بسته و با توجه به عدم نیاز کشور به محصولاتی مانند پیاز گل‌ها که برای ما حیاتی نیست اما آفات را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه قاچاق محصولات در حال افزایش است افزود: متأسفانه کشاورزی ما مظلوم واقع شده و زمانی که آفتی وارد می‌شود بخش زیادی از محصولات را از بین می‌برد.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: در قانون نقص‌های زیادی داریم و در این راستا پیگیری‌هایی انجام می‌دهیم تا نقص‌ها را ز بین ببریم.
رضایی تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات ساختارها و قوانینی دارد که پیشگیرانه است و بحث تجزیه و تحلیل خطر را بررسی می‌کند.
250 کیلوگرم انبه و لیموترش در خراسان جنوبی امحا شد
معاون توسعه و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: از ابتدای امسال 250 کیلوگرم میوه شامل انبه و لیمو ترش در خراسان جنوبی امحا شده است.
مهدی سورگی اظهار داشت: خراسان جنوبی گرچه از لحاظ منابع آبی به نسبت برخی استان‌ها ضعیف‌تر است اما در بحث کشاورزی جایگاه ویژه‌ای دارد.
وی با بیان اینکه 85 درصد اشتغال خراسان جنوبی وابسته به بخش کشاورزی است افزود: از ابتدای امسال 250 کیلوگرم میوه شامل انبه و لیموترش در استان امحا شده است.
خراسان جنوبی بذر استان‌های خراسان رضوی، کرمان و یزد را تامین می‌کند
معاون توسعه منابع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از فعالیت‌های استان تولید بذر است تصریح کرد: در این راستا خراسان جنوبی بذر استان‌های خراسان رضوی، کرمان و یزد را تامین می‌کند.
سورگی با اشاره به اقدامات هفته پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: در هفته پدافند در بحث فضاسازی داخل سازمان و بیرون مجموعه اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این هفته در رزمایش دامپزشکی و همایش بانک ملی مشارکت داشتیم یادآور شد: برگزاری کارگاه پدافند غیرعامل در حوزه آفات و بیماری‌های گیاهی، رزمایش در بشرویه در بحث عملیات حفظ نباتات، کارگاه آموزشی و برگزاری کارگاه آشنایی با مسائل حوزه پدافند از جمله اقدامات در این هفته است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۲۱۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دامپزشکی , جهادکشاورزی