به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از تسنیم، سیدعلی حسینی اظهارداشت: زعفران بهخلاف آنچه در گذشته بهعنوان یک کالای لوکس و تفننی مطرح بود و اهمیت آن از این امر که غذا را رنگین و معطر کند فراتر رفته است.
وی با بیان اینکه امروزه زعفران بهعنوان یک دارو و یک معجزهگر قرن مطرح است افزود: همچنین زعفران ترکیبات مؤثری دارد که میتواند از بسیاری از بیماریها از جمله برخی سرطانها، افسردگیها و غیره جلوگیری کند.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران ابراز کرد: امروزه زعفران در دنیا جایگاه خود را بهدست آورده است و از بخش تفننی خود فاصله زیادی گرفته است و در حال حاضر دیگر زعفران بهعنوان یک چاشنی مطرح نیست.
حسینی با یادآوری اینکه امروز زعفران بهعنوان یک سرمایه ملی مطرح است تصریح کرد: کشور ما بهعنوان پیشتاز در تولید این محصول در دنیا مقام نخست را دارد و توجه بسیاری از مصرفکنندگان در کشورهای مختلف مصرف کننده به این گیاه ارزشمند است.
وی با اظهار اینکه "در حال حاضر در پیک برداشت زعفران هستیم" خاطرنشان کرد: پیک برداشت زعفران در ایران از 20 مهرماه آغاز شده است و تا 20 آذرماه ادامه دارد.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: در بحث تولید زعفران حدود 120 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در ایران است که از این میزان سطح زیر کشت بهمعنای واقعی تولید نمیکنیم.
حسینی با بیان اینکه امسال پیشبینی میشود حدود 400 تن زعفران در ایران تولید شود اظهار داشت: ارزش ریالی این میزان زعفران بهطور متوسط حدود 3هزار میلیارد تومان است و همچنین صادراتی نیز بستگی به بازارهای دنیا دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم قیمت زعفران در بازارهای جهانی بهصورت تجاری بین 700 تا یکهزار دلار است پیشبینی میشود امسال در بحث صادرات زعفران به رکورد خوبی دست یابیم.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران با اشاره به افزایش تولید زعفران نسبت به سال گذشته گفت: بهصورت خودکار هرساله حدود 10 درصد افزایش سطح زیرکشت را در کشور داریم و به همان نسبت افزایش تولید نیز داریم.
حسینی اضافه کرد: در 3 دهه گذشته تاکنون تولید زعفران در کشور ما چندین برابر شده است چرا که در دهه 60 تولید ما کمتر از 30 تن بوده است اما در حال حاضر بیش از 300 تن است.
وی با تذکر اینکه "متأسفانه در کشور ما از پتانسیل زعفران استفاده نمیشود" تصریح کرد: در کشور ما زعفران را تنها بهعنوان یک چاشنی غذایی شناختهایم و با وجود اینکه رتبه نخست دنیا را داریم از ظرفیت آن بهدرستی استفاده نکردهایم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زعفران , اقتصاد