به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، سخنرانی سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله به مناسبت روز شهید طی مراسمی در سالن شهید سیدمحمدباقر صدر- مدارس حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در ضاحیه جنوبی بیروت آغاز شد.
دستاوردهای تاریخی مقاومت
سیدحسن نصرالله با تقدیر و تمجید از خانوادههای شهدا و جانبازان مقاومت لبنان تاکید کرد مسیر مقاومت تعیین کننده، قاطع، قوی و رو به جلو بوده و دستاوردهای تاریخی به برکت خون شهدا کسب کرده است.
وی افزود: با خون شهیدان است که ما به اینجا رسیده ایم و خانواده شهدا وصیت های این عزیزان را حفظ کرده اند و اکثر خانواده های شهدا از نثار باقی فرزندان خویش در راه مقاومت ذره ای دریغ نکرده اند.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: برادران و همقطاران و عزیزان شهدا، وصیتهای آنها را حفظ و پاسداری کردهاند. ما به برکت این خونها و معادله طلایی ارتش ، ملت و مقاومت است که امروز از کشور و گزینههای خود پاسداری و محافظت میکنیم.
قدرت موشکی مقاومت نقطه قوت لبنان
دبیرکل حزب الله با اشاره به قدرت و توان موشکی مقاومت گفت: نقطه قوت لبنان در توان موشکی مقاومت است و به خاطر این قدرت است که دشمن جرات تجاوزگری علیه لبنان نمیکند.
وی افزود: امنیت و ایمنی که امروز در آن به سرمی بریم، از این معادله حفاظت میکند لذا می بینیم که دشمن از طریق ارعاب و فشار دیپلماتیک و هراس افکنی تلاش می کند که روی قدرت موشکی مقاومت تمرکز کند.
از تهدید و تحریم نمی هراسیم
وی تاکید کرد: ما به معادله طلایی یاد شده و سلاح مقاومت و همه موشک های آن پافشاری میکنیم و نه از ارعاب و نه تهدید و نه از تحریم می هراسیم و حتی اگر نیاز باشد که خانه های خود را برای حفاظت از توان موشکی مقاومت بفروشیم؛ اینکار را انجام خواهیم داد.
دبیرکل حزب الله گفت: لبنان باید این سطح از فشار دیپلماتیک را تحمل کند زیرا دست برداشتن از آن به این معنا است که لبنان عرصه ای برای تجاوزگری اسرائیل خواهد شد.
به تجاوز دشمن پاسخ خواهیم داد
وی به رژیم صهیونیستی درباره تجاوز جدید به لبنان هشدار داد و خطاب به این رژیم گفت: به اسرائیلیها می گویم که ما به هرگونه تجاوزگری علیه لبنان یا حمله هوایی به آن به طور قطع پاسخ خواهیم داد و هرگز قابل قبول نخواهد بود که دشمن آن طور که دهههای گذشته انجام می داد، بازگردد و لبنان را عرصه تاخت و تاز خود قرار دهد.
عادی سازی روابط محکوم است
وی با اشاره به تلاش برخی از رژیمهای عربی برای عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی تصریح کرد: در طول هفته های گذشته شاهد موج عادی سازی علنی از طریق سفر مسئولان صهیونیست به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بودیم. ما هرگونه عادی سازی روابط از سوی هرکه باشد، محکوم می کنیم و از همه انسانهای شریف در جهان می خواهیم که آن را محکوم کنند.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: در برابر موج های عادی سازی باید با افتخار تمام در کنار اهالی خود در جولان اشغالی سوریه بایستیم که عادی سازی و سرتسلیم فرود آوردن و تبدیل جولان به منطقه ای اسرائیلی را رد کرده و نمی پذیرند.
وی تاکید کرد: خود دشمن اسرائیلی اذعان کرده است که اهالی جولان انتخابات شهرداریها و انتخابات محلی را به شکست کشاندند.
وی خاطرنشان کرد: در مقابله با عادی سازی روابط ما نمونههای شرافتمندانه زیادی از تونس گرفته تا لبنان را شاهدیم. "مارک ابودیب" جوان لبنانی مسیحی در مسابقهای جهانی در شطرنج شرکت میکند و میگوید من با یک اسرائیلی مسابقه نمیدهم زیرا او دشمن است. چشم امید به این جوانان است و نه حکامی که از مدتها پیش سرخم کردهاند و حقیقت آنها برای ملتهای عربی برملا شده است.
سید حسن نصرالله افزود: در ایران، وزرشکاران ایرانی به مسابقات نهایی می رسند اما وقتی رقیب آنها یک اسرائیلی است، از مسابقه کنار میکشند.
وی تصریح کرد: ما از همه شرافتمندان می خواهیم که وارد این نبرد شوند زیرا نبردی واقعی و اساسی است.
موضع تغییرناپذیر ایران در قبال فلسطین
دبیرکل حزب الله با اشاره به موضع ایران در تداوم حمایت از مقاومت و مسئله فلسطین در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: در سطح کشورها، ما ایران را داریم و ترامپ صراحتا میگوید که یکی از اهداف تحریم ها، توقف حمایت این کشور از جنبش مقاومت در منطقه و تغییر موضع آن در قبال مسئله فلسطین است. اما ایران (اینکار را) آن طور که رژیمهای عربی انجام میدهند، انجام نداده است.
سوریه همچنان استوار، پایدار و پا برجاست است
وی با اشاره به تداوم مبارزه سوریه با دشمن صهیونیستی و عدم تغییر موضع این کشور با وجود همه فشارها تصریح کرد: سوریه با وجود جنگ جهانی علیه آن، همچنان استوار، پایدار و پا برجاست است. من وقتی نتانیاهو را در هر پایتخت عربی مشاهده میکنم، به طور مستقیم سوریه به ذهنم خطور میکند که اگر سوریه استقامت و پایداری نمیکرد، در طول هفتهها یا روزها ما نتانیاهو را در سوریه شاهد می بودیم. با وجود همه ظلم و ستم ها در طول سالها، سوریه موضع خود را تغییر نداده است.
جهان در قبال کشتار مردم یمن ساکت است
دبیرکل حزب الله در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخوردهای دوگانه غرب در قبال جنایات های جهانی و مقولههای حقوق بشری گفت: جهان حق دارد که وحشت کند و جنایت قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی را محکوم کند اما عجیب است که همین جهان نگاهی تامل برانگیز به صحنه های کشتار روزنامه در یمن نیانداخته است و وجدانش از دیدن تصاویر کودکان یمنی که هر ساعت در معرض مرگ قرار دارند، تکان نمی خورد.
وی افزود: سازمان ملل می گوید که قحطی 14 میلیون نفر را در یمن تهدید می کند و جهان ساکت است. امروز آمریکایی ها و اروپایی ها شروع به صحبت کرده اند اما جهان عرب و اسلام در سکوت کامل به سر می برند.
شکست ائتلاف سعودی و اماراتی در جنگ یمن
وی گفت: امروز ما در برابر وضعیت جدیدی قرار داریم. خوب است که امروز به سخنانی که خواهان توقف جنگ و نبرد است، گوش دهیم. این امر ممکن است جدی یا فریبکاری برای گذر زمان باشد اما احتمال جدی بود آن به خاطر کشته شدن خاشقجی یا اینکه وجدان جهانیان بیدار شده است، نیست بلکه به این خاطر است که یمنی ها در این نبرد استقامت و پایداری کردند و ائتلاف سعودی – اماراتی در این جنگ شکست خورد . هدف بیش از آنجه تجات یمن باشد، نجات عربستان و امارات (از این باتلاق) است.
آمریکا می خواهد جماعت خود را در منطقه نجات دهد
سید حسن نصرالله گفت: امروز آمریکا می خواهد جماعت خودش در منطقه را نجات دهد اما آنچه برای ما مهم است، نتیجه است و اینکه این نبرد و این جنگ متوقف شود. اما این سوال مطرح است که چرا یک ماه دیگر (باید جنگ متوقف شود) و الان نه؟ گویی آمریکایی ها به ائتلاف سعودی – اماراتی می گویند که شما یک ماه برای تمام کردن کار (یکسره کردن نظامی امور) مهلت دارید.
وی افزود: از برادران در یمن می خواهم که پایداری و استقامت کنند زیرا امروز بیش از هر زمان دیگری به پیروزی نزدیک هستید.
دستگاه قضایی بحرین سرکوبگر واقعی است
نصرالله همچنین به صدور حکم سیاسی حبس ابد علیه شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین اشاره کرد و گفت: من این حکم را محکوم می کنم و جالب است که دادگاه شیخ علی سلمان را از اتهام جاسوسی برای قطر تبرئه کرد، اما بعد از استئناف، حکم تبدیل به حبس ابد شد. این امر تاکید می کند که دستگاه قضایی در بحرین یک دستگاه سرکوبگر واقعی است.
حزب الله در راستای تسهیل روند تشکیل دولت حرکت میکند
دبیرکل حزب الله سپس به اوضاع سیاسی داخلی لبنان و پرونده تشکیل دولت جدید این کشور پرداخت و گفت: در موضوع دولت، از چند ماه پیش ما در این باره صحبت نکرده ایم، اما امروز فضای کشور به گونه ای شده است که گویی حزب الله (در کار تشکیل دولت) مانع تراشی می کند.
بعد از مامور شدن (سعد حریری) به تشکیل دولت، یک سری بحث و گفت وگوها صورت گرفت که ما هم بخشی از آن بودیم. سخن درباره تعداد اعضای آن بود که برخی خواهان آن بودند که تعداد اعضای دولت 32 عضو باشد تا فرصتی برای علوی ها و اقلیت های مسیحی برای حضور در دولت وجود داشته باشد.باید اجحاف تاریخی علیه آنها را برداریم. افزایش شمار وزیران به 32 نفر منجر به خرابی نخواهد شد.
این نخست وزیر مامور دولت بود که این مسئله را رد کرد و بعد از بحث و گفت وگوی مفصل، توافق درباره این مسئله به عنوان یک هدف شرافتمندانه که باید برای آن در دولت های آینده مبارزه کرد، صورت گرفت.
این موضوع پشت سرگذاشته شد و می توانستیم به خاطر این موضوع از روز اول مانع ایجاد کنیم. بعد از آن موضوع سهمیه های وزارتی مطرح شد. حزب نیروهای لبنانی 15 نماینده در مجلس دارد که از روز اول خواهان کسب پست پنج وزیر بود. حزب ترقیخواه سوسیالست خواهان سه وزیر است و جریان المستقبل هم خواهان نمایندگی کردن همه اهل سنت (تمام پست های اهل سنت) در دولت است؛ در حالی که فقط 20 نماینده در مجلس دارد. این درحالی است که دو فراکسیون حزب الله و امل موافقت کردند که فقط شش وزیر در دولت داشته باشد، حال با این اوصاف چه کسی روند امور را تسهیل بخشیده است؟
از نبیه بری رئیس مجلس عذرخواهی می کنم، اما به نظر می رسد که تواضع در این کشور اشتباه است و باید از روز اول خواهان داشتن 10 وزیر در دولت می شدیم.
سهم مورد موافقت ما در دولت یعنی شش وزیر، بیانگر جایگاه بالای ما در سطح مجلس، سطح سیاسی و مردمی در لبنان نیست. ما همواره در دولت ها به هم پیمانان خود متعهد بوده ایم. نمایندگی حزب قومی از سهم ما صورت می گرفت. روی نیز نبیه بری با نمایندگی فیصل کرامی از سهمیه شیعیان موافقت کرد.
همپیمانان خود را تنها نخواهیم گذاشت
دبیرکل حزب الله در ادامه گفت : وقتی حق و معیار واحدی وجود دارد که برای همگان اجرا می شود، ما از هم پیمانان خود دست بر نمی داریم. طلال ارسلان هم پیمان و دوست ما است و بخشی از تشکل لبنان قوی است که متعهد شده است که حق خود را بگیرد. ما همواره حامی بوده ایم. درخصوص حزب قومی گفتند که فقط سه وزیر دارد، اما اگر معیاری وجود نداشته باشد، بار دیگر خواهان نمایندگی این حزب خواهیم شد. همینطور هم پیمانان دیگری داریم. بنا بر نتایج انتخابات پارلمانی و تشکیل دولت وحدت ملی، ما هم پیمانان اهل سنت داریم.نمایندگی نمایندگان اهل سنت مستقل یا نمایندگان اهل سنت جریان هشت مارس یا آنطور که جریان مستقبل آنها را نمایندگان حزب الله می خواند.
من و همه اعضای حزب الله به اینها افتخار می کنیم و سرخود را درخصوص هر یک از اعضای اهل سنت جریان هشتم مارس بالا می بریم، زیرا موضع آنها در سال 2005 میلادی بود که جلوی تبدیل کشکمش سیاسی در لبنان به یک درگیری مذهبی را گرفت.
اهل سنت جریان 8 مارس همواره در کنار مقاومت بودهاند
دبیرکل حزب الله تاکید کرد اعضای اهل سنت جریان هشتم مارس همواره در کنار مقاومت و در کنار مسئله فلسطین بوده اند. این یک اتهام یا سرزنش نیست بلکه افتخار است.
این نمایندگان مجلس با هم جمع شده و تشکل "دیدار مشورتی" را تشکیل دادند و تا بتوانند در دولت حضور یابند. خواهان دو وزیر در دولت شدند و به آنها گفتیم که این امر دشوار است و صرف نظر کرده و خواهان یک وزیر شدند.
از روز اول به افراد ذیربط و حریری درخصوص حق نمایندگان مستقل اهل سنت در داشتن یک وزیر در دولت گفتیم و همواره هم بر این خواسته تاکید کرده ایم. به افراد ذیربط گفتیم که این درخواست را برای سرزنش نشدن مطرح نمی کنیم، بلکه جدی هستیم، زیرا اینها بخش بزرگی از ملت لبنان هستند و حق دارند که حداقل یک وزیر در دولت داشته باشند.
به حریری گفتیم ابتدا باید نمایندگان مستقل اهل سنت در دولت حضور داشته باشند
بعد از گذشت پنج ماه، مشکل دورزی ها و مسیحی ها حل شد، حریری با ما تماس گرفت که اسامی وزیران را بگیرد؛ با وجود اینکه تا این ساعت نمی دانیم که پست های وزارتی که حزب الله و جنبش امل به دست خواهند آورد، چیست. به حریری گفتیم که قبل از اینکه نمایندگان مستقل اهل سنت حضور خود (در دولت) را کسب نکند، اسامی را نخواهیم داد. از روز اول موضع ما واضح بود. یک ماه قبل از حل دو مشکل مسیحی ها و دورزی ها، به اطلاع رساندیم که بدون آنها حرکت نخواهیم کرد.
همه حرفها درباره ایجاد گره ساختی درست نیست. از پنج ماه است که ما و نمایندگان مستقل اهل سنت درباره این موضوع صحبت می کنیم اما نخست وزیر مامور تشکیل دولت به وجود یک گره مربوط به اهل سنت اذعان نکرده است.
این گره از روز اول بوده است، اما برخی تصور دیگری داشتند.. برخی می گویند که هدف حزب الله از این موضعگیری جلوگیری از داشتن 11 وزیر از سوی میشل عون و جریان ملی آزاد در دولت است. این سخنی پوچ است. ما مانعی نداریم که آنها 12 وزیر در دولت داشته باشند.
ما نخواسته ایم که حضور نمایندگان اهل سنت از سهم رئیس جمهور باشد، بلکه از سهم نخست وزیر مامور تشکیل دولت باشد. از روز اول ، رئیس جریان ملی آزاد لبنان از این امر آگاه است، اما به وی گفتیم که ما از شما هیچ چیزی نمی خواهیم زیرا مسئله نزد حریری است.
رابطه خوب حزب الله با رئیس جمهور میشل عون
سید حسن نصرالله تاکید کرد رابطه ما با رئیس جمهور خوب است و ائتلاف ما فراتر از همه تلاش هایی است که می خواهد این مشکل را به یک کشمکش بین رئیس جمهور و حزب الله بکشاند.
ایران هیچ دخالتی در تشکیل دولت لبنان ندارد
دبیرکل حزب الله با رد ادعای نقش یا دخالت ایران یا سوریه تشکیل دولت لبنان گفت: قبل از اعمال تحریم ها علیه ایران، این گفته مطرح شد که حزب الله به خاطر تحریم ها شتاب می کند و بعد از تحریم نیز این گفته مطرح شد که حزب الله به خاطر تحریم ها مانع تراشی می کند. صحبت درخصوص وجود نقش ایران، احمقانه است. دخالتی از سوی سوریه یا ایران در تشکیل دولت لبنان نیست بلکه نمایندگانی (نمایندگان مستقل اهل سنت) در لبنان وجود دارند که حق دارند در دولت این کشور حضور داشته باشند.
با منزوی شدن هر جریان سیاسی مخالفیم
دبیرکل حزب الله گفت: موضع ما به این شکل است. تشکیل یک دولت وحدت ملی و مدنظر قرار دادن نتایج انتخابات با وجود اختلاف درخصوص معیارها مطرح است. این لحن که ما وزیری از اهل سنت جریان هشتم مارس را نمی پذیریم، مردود است. ما کنار زدن و منزوی کردن (جریان ها) را نمی پذیریم. ما در جلسات داخلی کنار زدن یا منزوی کردن شدیدترین رقبای خود را رد کرده ایم. لذا اینها خواهان حق خودشان هستند و حق داریم که در کنار آنها بایستیم. در کنار آنها ایستادیم و یک سال یا دو سال و تا روز قیامت در کنار آنها باقی خواهیم ماند. ما از آن دسته کسانی نیستیم که از هم پیمانان خود دست بکشیم.
ما طرفی در مذاکرات نیستیم. حل این گره در دست نخست وزیر مامور تشکیل دولت است. دیروز با جبران باسیل دیدار کردم و به او گفتم که ما از شما یا رئیس جمهور چیزی نمی خواهیم، اما می خواهیم که هرگونه تلاش برای حل و فصل این مشکل را تایید کنید.
تصمیم از آن نمایندگان مستقل اهل سنت است و آنچه آن را قبول می کنند. موضوع از نظر ما در وهله اول اخلاقی است. اگر خواهان تعلل در تشکیل دولت بودیم که نیاز نداشتیم که پشت اهل سنت پنهان شویم. ما شجاعت داریم و اگر موافق نبودیم من علنا آن را اعلام می کردم.
ما خواهان تشکیل دولت هستیم و امروز خواهان ورود به چالش یا بحث و جدل رسانه ای نیستیم. به حریری می گویم که اگر در تشکیل دولت جدی است؛ این روش تحریک آمیز طائفه ای و مذهبی نه تنها به نتیجه ای نخواهد رسید بلکه فقط کشور را متشنج می کند اما باعث تغییر موضع ما نخواهد شد.
هرچه نمایندگان مستقل اهل سنت قبول کنند، ما آن را می پذیریم. وقتی به این نمایندگان ابلاغ کنند که می توانند اسامی (نامزد خود برای تصدی پست وزارتی در دولت) را به نخست وزیر مامور تشکیل دولت بدهند؛ ما هم اسامی خود را خواهیم داد.
انتهای پیام/4