به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، منطقه عشایری جنگل نخاب شهرستان خوسف یکی از مناطق بکر و دیدنی خراسان جنوبی است که در فاصله 80 کیلومتری از مرکز شهرستان خوسف قرار دارد.
جنگل نخاب خوسف که از آن به عنوان بهشت سرسبز کویر خراسان جنوبی یاد میشود میتواند محلی برای گردشگری و حتی محلی برای سرمایهگذاری باشد.
توجه به جاذبههای گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است و جنگل نخاب خوسف که نظر هر بینندهای را جذب میکند میتواند ارزش اقتصادی بسیاری برای شهرستان داشته باشد.
جنگل نخاب یکی از اولویتهای گردشگری خوسف
محمد شفیعی فرماندار خوسف در گفتوگو با ایسنا گفت: یکی از دلایل که این منطقه جنگل نامیده میشود این است که در داخل کویر منطقه سرسبز و طبیعی تحت عنوان جنگل در استان نداریم و این منطقه در تمام طول سال سر سبز است و بومیان از آن به عنوان جنگل یاد میکنند.
فرماندار خوسف بیان کرد: طول و عرض این جنگل 6 کیلومتر است و بیش از 5 کیلومتر این منطقه پوشیده از نیزار است و محلات عشایری در اینجا ساکن هستند.
شفیعی با بیان اینکه در منطقه نخاب بیش از 5 هزار نفر شتر و گوسفند وجود دارند، تصریح کرد: این منطقه از لحاظ گردشگری یکی از اولویتهای شهرستان است و باید معرفی شود.
احداث دهکده گردشگری در جنگل نخاب
وی ادامه داد: در این منطقه دهکده گردشگری احداث خواهد شد که میتواند یکی از اماکن جذاب باشد تا در اقامت و سکونت توریستها مشکلی نداشته باشیم.
فرماندار خوسف با بیان اینکه آب شرب در منطقه از کیفیت خوبی برخوردار است، افزود: پرورش آبزیان نیز یکی از برنامههای ما در جنگل نخاب است.
شفیعی ادامه داد: جنگل نخاب در تمام طول سال آب دارد و خروجی تمام سرریز آب شاهرود، بیرجند، سربیشه و سرایان به اینجا ختم و به کرمان منتقل میشود و برای مهار این آبها نیز سدی در بالا دست جنگل نخاب و در روستای بیشه پیشبینی شده است.
جنگل نخاب؛ پشتوانهای برای دامداری در سالهای خشک
محمد بهمدی، یکی از رابطان عشایری شهرستان خوسف نیز در گفتوگو با ایسنا گفت: تمام آبی که در دشت ماژان و دشت بیرجند تجمع دارند به صورت یکجا میشود و از رود شور بیرجند و شاهرود در اینجا تجمع میکنند.
بهمدی تصریح کرد: به دلیل اینکه شیب آب در جنگل نخاب کم است تمام رسوبات که از بالای رودخانه است در اینجا رسوبگذاری انجام میشود و محل تجمع آب و محل رویش نیزار است.
وی بیان کرد: گونههای پرندگان مهاجر نیز جنگل نخاب را زیستگاه زمستانی خود انتخاب میکنند و این جنگل پشتوانهای برای دامداری در سالهای خشک است.
این رابط عشایری خوسف افزود: از ابتدای فروردین تا اواخر تیرماه به دلیل وجود پشههای زیاد، امکان زندگی برای موجودات زنده در این منطقه نیست و جنگل به مدت چهار ماه قلق است.
بهمدی با بیان اینکه گروه طائفه تیره طاهری در حاشیه جنگل با سختکوشی مشغول دامداری هستند، اظهار کرد: جنگل نخاب شهرستان خوسف یک مکان منحصر به فرد است.
وی گفت: اگر در بالادست این جنگل، سد بزرگی احداث شود میتواند جلوی آبی که از خراسان جنوبی وارد استان کرمان میشود را بگیرد و به پوشش گیاهی جنگل و ارزش اقتصادی آن کمک میکند.
بهرهمندی عشایر از بحث گردشگری
هادی نوری آهنگر، رییس اداره امور عشایری خوسف نیز در گفتوگو با ایسنا گفت: بیشترین عشایر شهرستان خوسف در دهستان خور قرار دارند.
نوری آهنگر با بیان اینکه بسیار فراتر از برنامههای خود در شهرستان کار کردیم، افزود: 70 پروژه عمرانی برای مناطق عشایری شهرستان انجام دادیم و خوسف رتبه نخست در جذب اعتبار و انجام پروژههای عمرانی در مناطق عشایری بوده است.
وی تصریح کرد: با همکاری میراث فرهنگی برای رونق گردشگری جنگل نخاب اقداماتی را انجام خواهیم داد تا عشایر علاوه بر شغل سنتی دامداری نیز بتوانند از بحث گردشگری هم بهرهمند شوند.
بحث گردشگری یکی از اقدامات ارزشمندی بوده که در سالهای اخیر به آن در شهرستان خوسف توجه بیشتری شده و با جذب سرمایهگذاران، این شهرستان میتواند به قطب گردشگری و توریستی خراسان جنوبی معرفی شود.
گزارش از منصور کلاته نایبی