سه شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۲۵
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس:

دیده نشدن ردیف‌ خاص اعتباری برای مشکلات کشاورزی استان

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به شرایط خراسان‌جنوبی باید ردیف‌های خاصی برای رفع مشکلات بخش کشاورزی دیده شود، گفت: تاکنون ردیف‌ خاص اعتباری برای رفع مشکلات بخش کشاورزی استان دیده نشده است.
دیده نشدن ردیف‌ خاص اعتباری برای مشکلات کشاورزی استان
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز نشست مجمع نمایندگان خراسان‌جنوبی در مجلس شورای اسلامی با مدیرکل جهاد کشاورزی استان در محل سالن جلسات دیوان محاسبات استان برگزار گردید.
پیشنهادات قانونی دستگاه‌ها از طریق معاونت پارلمانی به مجلس ارائه شود
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهارداشت: مجلس از همه وزارت‌خانه‌ها خواسته تا قوانین مزاحم را به مجلس اعلام کنند اما تاکنون بیش‌از 90 درصد وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها هیچ‌گونه پیشنهادی ارائه نکرده‌اند.
حجت‌الاسلام سید محمدباقر عبادی با اشاره به اینکه ارائه پیشنهادات برای ایجاد قانون از سوی دستگاه‌ها امر پسنده‌ای بوده اما باید نظر وزارت‌خانه‌های مربوطه هم در این رابطه مساعد و هم سو باشد، یادآور شد: نمایندگان مجلس در تصویب قانون به نظر دولت تأکید دارند چون دولت مجری قانون است.
وی از سازمان جهاد کشاورزی خواست تا پیشنهادات قانونی خود را از طریق معاونت پارلمانی وزارت مربوطه به مجلس ارائه دهند.
دیده نشدن ردیف‌های خاص اعتباری برای رفع مشکلات بخش کشاورزی استان
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به شرایط خراسان‌جنوبی باید ردیف‌های خاصی برای رفع مشکلات بخش کشاورزی دیده شود، افزود: نمایندگان استان آمادگی دارند تا موضوعاتی که لازم بوده و از سوی دستگاه‌های اجرایی مربوطه پیگیری و به نتیجه نمی‌رسد را پیگیری نمایند.
عبادی با اشاره به سفر وزیر جهاد کشاورزی و مطرح کردن مشکلات حوزه منابع طبیعی استان گفت: نظر وزیر جهاد کشاورزی را در مورد ماده واحده خواستار شدیم که نظر وزیر مبنی بر این موضوع بود که 80 درصد مشکلات مردم در بخش منابع طبیعی مربوط به قانون نبوده بلکه مربوط به اجرا بوده و باید با دید باز مسؤولان این بخش فعالیت نمایند.
وی اضافه کرد: با توجه به نظر وزیر جهاد کشاورزی رفع بسیاری از مشکلات منابع طبیعی از طریق شورای حل اختلاف امکان‌پذیر بوده و نیاز به کمیسیون ماده واحده ندارد زیرا این شورا اختیارات بسیاری دارد.
تعامل دستگاه‌ها با نمایندگان نتایج خوبی دارد
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعامل با نمایندگان یک ظرفیت است، اضافه کرد: نمایندگی مجلس یک جایگاه بوده که می‌توان استفاده فراوانی از آن کرد.
عبادی ادامه داد: تعامل با نمایندگان می‌تواند منجر به نتایج خوبی برای استان شود.
جهاد کشاورزی از ارکان جدی توسعه خراسان‌جنوبی محسوب می‌شود
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به سفر مقام عالی وزرات جهاد کشاورزی به خراسان‌جنوبی اظهارداشت: در این سفر انتظار می‌رفت سفر به طوری برنامه‌ریزی صورت گیرد که در تمام شهرستان‌ها حضور یابند که با اقدامات و پیگیری‌های جهاد کشاورزی نتایج این سفر ملموس‌تر خواهد شد و نمایندگان استان نیز در مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌کنند.
فرهاد فلاحتی با بیان اینکه جهاد کشاورزی و ادارت تابعه آن از ارکان جدی توسعه استان محسوب می‌شوند، یادآور شد: به طور تقریبی همه آحاد مردم استان با این حوزه در ارتباط هستند و انتظار ما تلاش جدی برای رفع مشکلات این بخش با رویکرد علمی است.
وی با اشاره به اینکه خراسان‌جنوبی در بخش کشاورزی مزیت‌های فراوانی دارد، افزود: زعفران، زرشک و عناب سه محصول منحصر به فرد استان بوده که باید برای آن برنامه جامعی داشته باشیم.
لزوم دیده شدن برنامه جامع و علمی برای بخش کشاورزی استان
نماینده مردم زیرکوه و قاین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این برنامه جامع باید مراحل کاشت، داشت و برداشت به صورت علمی، افقی که برای آینده این سه محصول وجود دارد، ارتقاء کیفیت این محصولات، مرغوبیت این محصولات و چرخه کامل آن دیده شود.
فلاحتی گفت: متأسفانه تمام مراحل و مدیریت کشاورزی  در استان به شکل سنتی انجام می‌گیرد که باید راهکارهای علمی برای این موضوعات دیده شود.
وی تصریح کرد: با در جریان قرار گرفتن وزیر جهاد کشاورزی از وضعیت بخش کشاورزی استان از این موضوع که باید نگاه علمی به بخش کشاورزی در استان انجام گیرد داشتند و باید این امر تبدیل به برنامه شود.
لزوم اصلاح الگوی کشت برای مواجه با کمبود آب
نماینده مردم زیرکوه و قاین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید تکلیف نمایندگان از سهم پیگیری موضوعات بخش کشاورزی مشخص شود، اضافه کرد: خراسان‌جنوبی استانی کم برخوردار در بخش آب بوده و اینکه دبی آب چاه‌های کشاورزی را کاهش ندهیم به لحاظ منطق و قوانین عملیاتی نیست بلکه باید الگوی کشت را در استان اصلاح نماییم که هنوز کشت‌های آب‌بر فراوان استفاده می‌گردد.
فلاحتی امر احیای قنوات را امری مهم دانست و افزود: با توجه به شرایط استان و لزوم احیای قنوات برای بهبود بخش کشاورزی متأسفانه اعتباراتی که برای این حوزه برای استان در نظر گرفته شده اندک است.
وی ادامه داد: مجلس مصوبه‌ای را برای تخصیص اعتبارات در امر احیای قنوات انجام داده ولی دولت بحث اختصاص آن و مشخص کردن سهم استان‌ها را دنبال کرده و باید شاخص‌های استان برای توزیع اعتبارات دیده شود.
قوانیین مجلس در رابطه با عشایر و روستائیان کارگشا بوده است
نماینده مردم زیرکوه و قاین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان استان باید در بحث توزیع اعتبارات مدیریت بحران، خشکسالی و آبخیزداری توجیه و قانع شوند.
فلاحتی با اشاره به اینکه قوانیین مجلس در مورد عشایر و روستاییان بسیار کارگشا بوده است، اضافه کرد: نگاه مجلس نسبت به این دو بخش بسیار مثبت بوده بنابراین از پیشنهادات کارگشا در این حوزه استقبال می‌نماییم.
وی با بیان اینکه مدیریت جهادی را که آموزش دیده‌ایم باید عملیاتی نماییم، خاطرنشان کرد: فضای بودجه سال آینده مانند امسال نخواهد بود و باید تلاش کنیم با حداقل هزینه‌ها بهره‌برداری کنیم.
بررسی جمع‌بندی گزارشات سفر کمیسیون کشاورزی مجلس به خراسان‌جنوبی هنوز انجام نشده است
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست اظهارداشت: در طول 5 ماه گذشته شاهد حضور نمایندگان کمیسیون کشاورزی و وزیر جهاد کشاورزی به استان بوده‌ایم.
نظر افضلی تصریح کرد: جمع‌بندی خوبی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان در پی بازدید نمایندگان کمیسیون بخش کشاورزی مجلس از بخش‌های مختلف کشاورزی استان صورت گرفته و به مجلس اعلام گردیده ولی هنوز در مجلس مورد بررسی قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم قبل از بودجه 98 با توجه جمع‌بندی سفر نمایندگان کمیسیون بخش کشاورزی مجلس و مصوبات سفر وزیر جهاد به استان بررسی و بعد تدارک جلسه‌ای با حضور وزیر و معاونان وزیر، اعضای کمیسیون و نمایندگان استان در مجلس داده تا امور به نتیجه برسد.
اختصاص 700 میلیارد تومان برای احیای قنوات در کشور
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی افزود: از این دو سفر باید نهایت بهره‌برداری را در طول یک سال آینده ببریم.
افضلی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی تاکنون در حوزه کشاورزی انجام شده است، خاطرنشان کرد: اعتباری بالغ‌بر 700 میلیارد تومان برای احیا و بازسازی قنوات در کشور دیده شد تا بتوانیم جایگاه بخش کشاورزی را که نقش مهمی در زندگی مردم داشته را احیا کنیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۳۸۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , جهاد کشاورزی , اقتصاد