به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، اعظم احمدی شادمهری افزود: از این تعداد 728 نفر ازدواج فامیلی داشته و 287 نفر دارای فرزند معلول یا سابقه معلولیت بودند، همچنین 6 مورد نیز سقط قانونی جنین انجام شد.
معاون امور توسعه و پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان این که 5 مرکز مشاوره ژنتیک در بیرجند و یک مرکز در قائن آماده ارائه خدمت به مراجعه کنندگان هستند، تصریح کرد: در این مراکز، همکاران پس از معاینه بالینی، رسم شجره و ارائه مشاورههای تخصصی، اقدام تشخیصی (مشخص کردن نوع معلولیت احتمالی) را انجام می دهند.
به گفته وی جامعه هدف، زنان باردار با سن بالای 35 سال، سابقه ازدواج فامیلی، مردهزائی، تولد کودک با چهره غیرطبیعی و احتمال ناقلی برای زوجین همچون تالاسمی هستند.
معاون امور توسعه پیشگیری با اشاره به این که در صورت عدم استطاعت مالی فرد، خدمات برای معلولان و خانواده درجه یک آنها رایگان خواهد بود، خاطرنشان کرد: بهترین زمان برای مراجعه به مراکز مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج است.
احمدی شادمهری با تاکید بر این که مشاوره ژنتیک با بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی مردم، نقش موثری را در پیشگیری از بروز معلولیتهای ژنتیکی و مادرزادی به عهده دارد، عنوان کرد: برای هر یک از معلولان حاضر در مراکز تحت نظارت بهزیستی سالانه میلیونها تومان هزینه نگهداری، درمان و توانمندسازی پرداخت می شود، بنابراین با جلوگیری از تولد کودکان معلول میلیاردها تومان در یک سال صرفه جویی شده است.
وی از سقط 18 جنین معلول در سال 96 با تشخیص متخصصان در استان خبر داد و گفت: اگر این جنینها مورد بررسی و سقط قرار نمیگرفتند، اکنون شاهد تولد کودک معلول و گرفتاری هزاران خانواده و میلیاردها تومان هزینه برای جامعه و دولت بودیم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , بهزیستی , معلولیت