به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، مریم جوادی بایگی اظهار کرد: ۶۴۸ هکتار از اراضی کشاورزی سربیشه زیرکشت زعفران قرار دارد.
وی با بیان اینکه میانگین عملکرد در هکتار، 3.6 کیلوگرم است، افزود: 1240 بهره بردار به برداشت زعفران از اراضی سربیشه مشغول هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه میزان تولید سالیانه را 2.3 تن دانست و ادامه داد: ارزش تولیدات سالیانه 175 میلیارد ریال است.
جوادی بایگی با بیان اینکه نیاز آبی برای این مقدار زعفران 4000 تا 4500 متر مکعب آب است، تصریح کرد: برداشت زعفران در شهرستان سربیشه از اوایل آبان ماه آغاز و تا پایان این ماه به طول میانجامد.
وی ادامه داد: محصول زعفران با توجه به محدودیت منابع آبی منطقه و از طرف دیگر نیاز آبی کم، یکی از محصولات مستعد برای قرار گرفتن در الگوی کشت منطقه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با برگزاری کلاسهای آموزشی، احداث مزارع الگویی، تامین تسهیلات سرمایه در گردش مورد نیاز و همکاری و راهنمایی در تامین پیاز درشت و مرغوب در کنار بهره برداران این حوزه بوده است.
جوادی بایگی اظهار کرد: در حال حاضر نیز با توجه به فصل برداشت این محصول، برای پیشگیری از افت قیمت و ساماندهی روند فروش داخلی و انجام صادرات زعفران، امکان خرید حمایتی زعفران توسط سازمان تعاون روستایی استان و واحدهای تابعه شهرستانی فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه دوره گلدهی زعفران 15 تا 25 روز است که مقدار گلها از روز هفتم تا دهم افزایش مییابد، تصریح کرد: برداشت در اول صبح به صورت غنچه باید باشد تا صدمات مکانیکی در زمان جابجایی کاهش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با بیان اینکه ظروف برداشت برای جابجایی بهتر است سبدهای حصیری یا پلاستیکی پاکیزه و تمیز باشد، یادآور شد:بهترین روش خشک کردن استفاده از الک و هیتر و حرارت غیر مستقیم یا استفاده از آونهای الکتریکی است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زعفران , جهادکشاورزی