به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، پاییز که میرسد کشاورزان کارشان بیشتر میشود چون خود را برای برداشت محصولی خوش آب و رنگ آماده میکنند، محصولی که در بهار و تابستان آن را کاشته و این روزها صبح خروس خوان بر سر مزارع رفته تا قبل از طلوع خورشید طلای سرخ را جمعآوری کنند.
روزها هرچه هوا خنکتر باشد زعفران کاران تلاش بیشتری میکنند تا محصول را از سر زمین جمعآوری کنند چون هرچه برداشت در اول صبح و سردی هوا باشد محصولشان با کیفیتتر برداشت میشود.
با دستانی پینه بسته صبحها بعد از اقامه نماز صبح روانه مزارع زعفران میشود. آب و هوای کویر به گونهای است که روزهای گرم اما شبهای خنکی دارد.
سحرگاهان خنکای نسیم بر صورتش میخورد اما او به شوق برداشت زحمت یک سالهاش این سختیها را به جان میخرد.
بر سر زمین که میرسد با دیدن گلهای بنفش رنگ حال و روزش خوب میشود در کنار زعفرانها نماز شکر را به جا میآورد و درحالی که ذکر خدا را میگوید شروع به برداشت زعفران میکند.
وقتی نخستین غنچه بنفش رنگ سر از خاک بیرون میآورد شب که میشود اعضای خانواده دور هم جمع میشوند و گل پر میکنند شور و صمیمیت در این ایام بیشتر میشود، فامیل دور هم جمع میشوند و هر شب به خانه یکی رفته و گلهای بنفش رنگ را پر میکنند.
جدا کردن کلالهها از گل بهانهای میشود تا اعضای خانواده تا پاسی از شب دور هم باشند و بیدغدغه از دل مشغولیهای روز گل پر کنند و گاه هم کارشان را به اذان صبح برسانند و پس از نماز دوباره عازم زمینهای زعفران شوند.
بهرهبرداری از یافتههای پژوهشی دانشکده کشاورزی در زمینه زعفران
رئیس شورای اسلامی شهر سرایان به مرغوبیت زعفران سرایان به عنوان دومین تولید کننده استان اشاره و بیان کرد: زعفران سرایان بر اساس آنالیزها و آزمایشهای انجام شده مرغوب ترین نوع در کشور به لحاظ عطر و رنگ است.
ابراهیمزاده از برگزاری جشن برداشت طلای سرخ در سرایان خبر داد و افزود: تقویت گردشگری، معرفی کیفیت مرغوب و ممتاز زعفران سرایان و آخرین دستاوردهای آموزشی، تحقیقاتی و ترویجی در حوزه زعفران از اهداف برگزاری این جشن است.
وی ادامه داد: افزایش روحیه نشاط و شادابی و برندسازی محصول از دیگر اهداف و برنامههایی است که در این جشن پیگیری میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر سرایان گفت: در حاشیه این جشن از یافتههای پژوهشی دانشکده کشاورزی در زمینه زعفران و آموزشهای کاربردی دانشجویان بهرهبرداری خواهد شد.
ابراهیمزاده بازدید از نقاط گردشگری و معرفی این جاذبهها را از دیگر برنامههای این مراسم دانست.
خراسان جنوبی بیش از 15 هزار هکتار سطح زیرکشت زعفران دارد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی بیش از 15 هزار هکتار سطح زیرکشت زعفران دارد که هر سال میزان زیادی زعفران خشک با بهترین کیفیت به بازار عرضه میکند.
عصمتیپور با بیان اینکه مهمترین مناطق زیرکشت زعفران قاینات، بیرجند، فردوس و سرایان است افزود: 36 هزار کشاورز و بهرهبردار زعفران در استان داریم.
مدیرجهاد کشاورزی سرایان نیز افزود: امسال زعفران در 600 هکتار از مزراع روستاهای کوهپایهای این شهرستان برداشت شده که کار برداشت زعفزان از دو هزار و 800 هکتار از زمینهای زیرکشت این محصول در سرایان آغاز شده است.
برداشت 12 تن زعفران خشک در سرایان
سلیمانی با بیان اینکه این شهرستان از نظر کمی رتبه دو م استان را در تولید زعفران و از نظر کیفی بر اساس آزمایشهای انجام شده بهرتین زعفران را دارد افزود: زعفران سرایان از نظر کیفی در استان و خارج از آن بینظیر است به گونهای که خرید توافقی زعفران توسط سازمان تعاون از نظر کیفی و کمی رتبه اول را دارد.
به گفته وی امسال 12 تن زعفران خشک در سرایان برداشت میشود بیان کرد: پیگیر راهاندازی واحد بسته بندی زعفران در سرایان هستیم که متقاضی این واحد در انتظار دریافت تسهیلات است.
اشتغال 6 هزار بهرهبردار زعفران در سرایان
مدیرجهاد کشاورزی سرایان با بیان اینکه در سرایان شش هزار بهرهبردار به زعفران کاری اشتغال دارند افزود: با توجه به افزایش 15 درصدی سطح زیرکشت این محصول پیشبینی میشود در سالهای آینده شاهد افزایش تولید در شهرستان باشیم.
وی گفت: امسال به دلیل این که 600 هکتار از مزارع زعفران سرایان در روستاهای کوهپایه قرار دارد، هشت دستگاه تانکر آب این مزارع را تامین می کنند.
سلیمانی افزود: جشن برداشت زعفران در دانشکده کشاورزی سرایان برگزار و کشاورزان سرایانی به صورت نمادین زعفران برداشت کردند.
مدیرجهاد کشاورزی سرایان اظهار داشت: در خراسان جنوبی 15 هزار و 780 هکتار زیرپوشش کاشت گیاه زعفران است که دو هزار و 780 هکتار آن در شهرستان سرایان است و از ابتدای آبان برداشت زعفران در این شهرستان آغاز و به مدت یک ماه ادامه دارد.
انتهای پیام/4