محسن رضایی عنوان کرد
طراحی مدل اقتصادی تحریمها با تکیه بر کارآفرینی و محیط کسب و کار/ لزوم کاهش اتکای اقتصاد به نفت
28 آبان 1397 ساعت 12:15
دبیر مجمع تشخیص مصلحت شرایط فعلی کشور را نیازمند طراحی مدلی اقتصادی با توجه توامان به کارآفرینی و بهبود محیط کسب و کار دانست.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اختتامیه گرامیداشت هفته جهانی کارآفرینی در وزارت کار گفت: کارآفرینان در خط مقدم مقابله به تحریمهای ظالمانه آمریکا میدانیم.
وی با اشاره به مدل های مختلف توسعه اقتصادی گفت: در تمام مدل های اقتصادی برای کارآفرینی نقش موثر و تعیین کننده در نظر گرفتهاند.
رضایی با اشاره به اهمیت کارآفرینی در مدلهای مختلف توسعه اقتصادی تصریح کرد: در دهه اخیر رابطه کارآفرینی و توسعه را حتی به رابطه کارآفرینی و رشد اقتصادی تعبیر کردهاند که البته هر چند حرف درستی است، اما کامل نیست.
وی با اشاره به اینکه نظریات رشد، انباشت سرمایه، نیروی انسانی، جمعیت و تکنولوژی را مدنظر قرار میدهند، گفت: کارآفرینی تمام این عوامل را با هم دارد و تمام عناصر را میتواند، توأمان داشته باشد.
رضایی ادامه داد: اینکه میگویم کامل نیست، چون علاوه بر کارآفرینی، محیط کسب و کار عامل مهمی در توسعه اقتصادی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه کارآفرینی و بهبود محیط کسب و کار دو روی یک سکه هستند، گفت: در توسعه اقتصادی کارآفرینی و محیط کسب و کار دو رکن اساسی هستند که ما در مدلی که در شرایط اقتصادی فعلی و در زمان تحریمها باید برای توسعه اقتصادی ترسیم کنیم، باید به هر دو توجه داشته باشیم.
رضایی با اشاره به رویکرد ترامپ در تحریمها و تخریب غیر سازنده برای اقتصاد ایران، تصریح کرد: ما باید این تحریمها را و این رویکرد تخریب غیرسازنده را به فرصت تبدیل کنیم.
وی یادآور شد: معتقدم اگر کارآفرینی اطلاعاتی در آغاز انقلاب نبود، نهادهای اطلاعاتی قوی به صورت فعلی را نداشتیم و اگر جنگ نبود نمیتوانستیم به پیشرفت در مهمترین صنایع نظامی برسیم که الان به بالای ۱۰ کشور نیز میتوانیم در زمینه این صنایع مشورت دهیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: باید از سیاست تخریب غیرسازنده ترامپ استفاده کنیم و از مشکلات اقتصادی از جمله اتکای به نفت که در این سالها دچار آن بودهایم رهایی یابیم.
رضایی بهبود محیط کسب و کار و حمایت از کارآفرینان را در این زمینه مؤثر دانست و مجددا ایده ایالتهای اقتصادی در ایران را مطرح کرد.
وی با طرح ایده ایجاد ایالتهای اقتصادی در ایران و تمرکززدایی از اشتغال در مرکز و همچنین ایجاد شهرهای کارآفرین تأکید کرد: دولت به معنای هر سه قوه باید از مانعتراشی برای کارآفرینان پرهیز کند و بنا را بگذارند که در این شرایط و با تکیه بر همین دو مقوله میتوانند معجزهای در اقتصاد کشور ایجاد کنند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 19554