به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور مسؤولان استانی و شهرستانی برگزار گردید.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسانجنوبی در این مراسم اظهار داشت: از ٢۴ تا ٣٠ آبان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده و امروز با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و استان از کتابخوانهای برتر تجلیل میگردد.
قسم به کتاب و قلم
رضایی با اشاره به اینکه پیامبر تکلیف ما را در حوزه کتاب و کتابخوانی روشن کردهاند، تصریح کرد: بزرگترین و پرافتخارترین معجزه پیامبر(ص) کتاب مقدس قرآن کریم بوده که در این کتاب به قلم و کتاب قسم میخورد.
وی با اشاره به اینکه اهمیت کتاب و کتابخوانی برای همه روشن است، یادآور شد: در حال حاضر دشمن در جنگ سخت با کشورمان شکست خورده و ناامید گشته اما قصد دارد در حوزه فرهنگ و اقتصاد به کشورمان ضربه بزند.
افزایش ۷ برابری اعتبارات کتابخانههای عمومی استان
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسانجنوبی با بیان اینکه تا پایان سال ٩٣ میزان اعتبارات تملک و دارایی کتابخانههای عمومی استان در مجموع یکمیلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان بوده و در حال حاضر این میزان به هفت میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر فرمانداران را حساس کردهایم که کتابخانهها حوزهای مغفول ماندهای بوده که در این مدت اعتبارات تملک و دارایی کتابخانههای عمومی استان هفت برابر شده است.
رضایی افزود: اعتباری که تا پایان سال ٩٣ از سوی نهاد کتابخانههای کشور به کتابخانههای عمومی استان کمک شده ٧٠٠ میلیون و در حال حاضر به یکمیلیارد و ٧٠٠ میلیون تومان رسیده که برای تجهیز و نوسازی کتابخانههای عمومی هزینه شده است.
فعالیت ۷۱ کتابخانه عمومی در خراسانجنوبی
وی از فعال بودن ٧١ کتابخانه عمومی در استان خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر ٣۴ پروژه فعال در حوزه کتابخانههای عمومی استان وجود دارد که حدود ٢٠ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته و این پروژهها در تمام سطح استان پراکنده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسانجنوبی با بیان اینکه بیشترین مشکل در کمبود فضای کتابخانهای مربوط به مرکز استان است، اضافه کرد: تمامی کتابخانههای ملکی استان به طور کامل بازسازی شده است.
رضایی یادآور شد: در حوزه بکارگیری پرسنل در مجموعه کتابخانههای عمومی استان در چهار سال اخیر ٣٩ درصد افزایش داشتهایم.
وی به کمک خیران در حوزه کتابخانههای عمومی اشاره کرد و افزود: آورده و کمک خیران به نهاد کتابخانههای عمومی استان بیشاز ٩ میلیارد تومان بوده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی میزان اعتبار مصوب این اداره کل در سال جاری را یکمیلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان دانست و یادآور شد: باید برای ورود مردم به سمت کتابخانه و خواندن کتاب جاذبه ایجاد گردد و با توجه به اینکه در سبد کالای خانواده کتاب جایگاهی ندارد باید شرایطی فراهم شود که کتاب به شکل سهلالوصول در اختیار مردم قرار گیرد.
افزایش کتابخوانی راهی برای کاهش چالشهای اجتماعی
سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: افزایش فضاهای کتابخانههای عمومی در استان خبر خوبی بود.
حسنیمقدم با اشاره به اینکه باید در خراسانجنوبی سرانه کتابخوانی با توجه به فرهنگی بودن این استان افزایش یابد، تصریح کرد: با گسترش فضای مجازی باید فکری به حال فرزندان خود نماییم که کمتر به این سمت سوق یابند و فضای کتابخوانی را رشد دهیم.
وی ادامه داد: همه به فضای کتاب و کتابخوانی نیاز دارند.
فضای مجازی جای کتاب را گرفته است
سرپرست معاونت اجتماعی و سیاسی استانداری خراسانجنوبی اضافه کرد: علیرغم اینکه مقام معظم رهبری اشاره داشتهاند که هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد ولی متأسفانه شاهد این هستیم که امروزه فضای مجازی جای کتاب را گرفته است.
حسنیمقدم یادآور شد: هر چند با وجود فضای مجازی جواب سؤالات به صورت مختصر پیدا میگردد اما کتاب به شکل گسترده مطالب را در اختیار خوانندگان خود قرار میدهد.
وی گفت: ای کاش به جایی و به روزی برسیم که مکانهای عمومی را شناسایی و کتابها و عناوین مختلف قرار داده شود تا مورد استفاده مردم قرار گیرد و باید به این سمت برای افزایش کتابخوانی حرکت کنیم.
چالشهای اجتماعی ریشه در مباحث فرهنگی دارد
سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه باید به جایی برسیم که زمانهایی که بیهوده به هدر میرود برای کتابخوانی صرف شود، خاطرنشان کرد: تمام چالشهای اجتماعی که بیشتر مربوط به مباحث فرهنگی بوده و مشکلات امنیتی ایجاد میکند را میتوان با گسترش کتابخوانی و بالا بردن سطح فرهنگی جامعه رفع نمود.
گفتنی است در پایان این مراسم از کتابداران و کتابخوانهای نمونه تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/4