شنبه ۳ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۷
معاون دانشگاه مذاهب اسلامی مطرح کرد

آغاز همکاری دانشگاه مذاهب با روسیه و اندونزی/ دانشگاه مذاهب موتور محرکه وحدت است

معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه کشور روسیه خطر افراط‌گرایی حس کرده است از آغاز همکاری این دانشگاه با کشورهای روسیه و اندونزی خبر داد.
آغاز همکاری دانشگاه مذاهب با روسیه و اندونزی/ دانشگاه مذاهب موتور محرکه وحدت است
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محمدرضا گلرو اظهار داشت: دانشگاه مذاهب اسلامی قریب به ۲۷ سال پیش با دستور مقام معظم رهبری به عنوان هسته دانشی موضوع وحدت تشکیل شد.
وی یکی از اهداف راه اندازی این دانشگاه را ایجاد یک مکان علمی، آموزشی و پژوهشی با رویکرد وحدت اسلامی دانست و گفت: ایجاد یک موقعیت امن برای تحصیل و پژوهش دانشجویان از مذاهب مختلف با رویکرد تقریبی و دوری از افراطی‌گری را در این دانشگاه داشته‌ایم.
 معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به تحصیل ۱۵۰ دانشجوی خارجی از ۱۲ ملیت مختلف در این دانشگاه، افزود: این دانشگاه تنها دانشگاهی است که بستر پژوهشی را برای همه مذاهب فراهم کرده و علاوه بر بخش شیعه برای همه پیروان مذاهب، دپارتمان‌های لازم ایجاد و راه‌اندازی شده و در حال فعالیت است.
گلرو خاطرنشان کرد: اکنون که این دانشگاه در دهه سوم فعالیت خود قرار دارد به یک بالندگی و رشد مناسب رسیده و افراد فارغ التحصیل می‌توانند در کشور خود منشأ خیر و برکت باشند.
وی به تحصیل دو هزار دانشجوی ایرانی در این دانشگاه، گفت:  علاوه بر تهران دانشگاه مذاهب در هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان فعال است.
معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: همزمان با میلاد پیامبر(ص) شعبه استان گلستان نیز افتتاح می‌شود.
گلرو با اشاره به اینکه در بعد بین‌المللی تلاش برای همکاری با کشورهای دیگر مدنظر است، تصریح کرد: همکاری میان ایران با روسیه و اندونزی شروع شده است.
وی با بیان اینکه در بحث وحدت، یک برش وحدت در موضوع حکام کشورهای اسلامی مطرح است که مباحث سیاسی و دیپلماتیک را حل کنند، بیان کرد: یک بحث وحدت در بین اقشار باید شکل گیرد و روی فرهنگ عمومی جامعه کار شود که این بخش متوجه مراکز علمی است.
معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: بخش دیپلماتیک در مجامع بین المللی و سازمان‌ها قابلیت پیگیری دارد تا دولتمردان به این موضوع بپردازند.
گلرو ادامه داد: در مورد اقشار، دانشگاه‌ها می‌توانند موفق باشند چرا که فارغ‌التحصیلان نقش بسزایی در جامعه دارند و همچنین در بحث وحدت اگر مطالبه به صورت فراگیر باشد، دولتمردان همراهی می‌کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه مذاهب می‌تواند موتور محرکه وحدت باشد، سطح کمک‌ها به دانشگاه بوده اما از ظرفیت دانشگاه آنچنان که  فارغ‌التحصیلان بتوانند علم خود را عملیاتی کنند، استفاده نشده است.
معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی بیان کرد: ایران به عنوان یک الگو در وحدت اسلامی مطرح بوده و اختلاف سطح وحدت در ایران با دیگر کشورهای دنیا یک سطح معنادار است.
گلرو عنوان کرد: برای پیشگیری از تفکر افراطی و تکفیری راه طولانی در پیش است چرا که با شکل‌های جدیدی از غرب و صهیونیسم روبرو هستیم و اگر سناریو و استراتژی نداشته باشیم شاید با پدیده‌هایی مثل داعش روبرو شویم.
وی با اشاره به اینکه نتیجه اطلاعات و علم اندک،  به وجود آمدن سنی آمریکایی و یا شیعه انگلیسی است، گفت:  گاهی تفکر افراطی ایجاد می‌شود و باید برای مقابله با این تفکرات راه حل داشته باشیم.
معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی یادآور شد: دولت روسیه خطر افراط‌گرایی را حس کرده و به همین دلیل برای دانشگاه مذاهب اسلامی فرش قرمز پهن کرده و این فرصت برای دیگر کشورها نیز وجود دارد تا این اقدام صورت گیرد.
گلرو با بیان اینکه باید این تجربه به صورت مناسب در کشورهای دیگر توسعه یابد، گفت: در ابتدا از دانشگاه مذاهب به لحاظ منابع مالی و بودجه، حمایت صورت نگرفته اما این موضوع در بودجه دولت اصلاح شد و اکنون رویکرد بهتر شده اما همچنان به حمایت بیشتر نیاز داریم.
وی عنوان کرد: دانشگاه‌ مذاهب می‌تواند نقش خود را به خوبی در جامعه ایفا کنند و برای مثال در کارگروه‌ها و کمیسیون‌های مختلف مانند کمیسیون اقوام و فرق از خروجی این دانشگاه بهره ببرند.
معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی بیان کرد: استفاده از بحث پژوهشی می‌تواند در تصمیمات و در رایزنی با دیگر کشورها کاربرد زیادی داشته باشد، چراکه اگر رایزنی بدون توجه به مسائل پژوهشی و شناخت از کشورها باشد خروجی مناسب را نخواهد داشت و دچار چالش می‌شود.
گلرو با بیان اینکه دانشگاه مذاهب می‌تواند به عنوان بازوی فرهنگ بین المللی نقش ایفا کنند، تصریح کرد: متاسفانه در بخش فرهنگی سناریو نداریم و جزیره‌های مختلف ایجاد می‌کنیم که ارتباط چندانی با هم ندارند.
وی بیان کرد: از خروجی همه نهادها استفاده نمی‌کنیم و ظرفیت ها کنار هم قرار نگرفته است در حالی که تمام ارکان باید ارتباط داشته باشند تا منجر به هدررفت منابع نشود.
معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: یکی از تلاش‌های دانشگاه مذاهب ورود به بخش آموزش مجازی است که در این خصوص منتظر نظر وزارت علوم هستیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۶۶۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , وحدت , دانشگاه مذاهب