مسؤول شبکه لرزهنگاری بیرجند:
خراسانجنوبی ۸۰۰ بار لرزید/ شهر بیرجند؛ متأثر از سه سامانه گسلی فعال
5 آذر 1397 ساعت 9:25
مسؤول شبکه لرزهنگاری بیرجند از وجود ۱۳ ایستگاه لرزهنگاری فعال در خراسانجنوبی خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۸۰۰ زمینلرزه در این ایستگاهها به ثبت رسیده است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، علی هاشمیگازار به آمار زمینلرزههای استان از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و اظهار داشت: خراسانجنوبی طی این مدت حدود 800 بار لرزید و و فعالترین زمینلرزهها در محدوده سربیشه، گزیک، طبس، دیهوک و نایبند طبس بوده است.
وی با بیان اینکه براساس استاندارد جهانی در هر 50 کیلومتر باید یک ایستگاه لرزهنگاری وجود داشته باشد، اضافه کرد: در خراسانجنوبی به دلیل وسعت زیاد با این استاندارد فاصله زیادی داریم که نیازمند ایجاد دو ایستگاه لرزهنگاری در حوالی درح و قاین هستیم.
تجهیزات فرسوده 5 ایستگاه لرزهنگاری
مسؤول شبکه لرزهنگاری بیرجند با اشاره به فعال بودن 13 ایستگاه لرزهنگاری در خراسانجنوبی، اظهار داشت: از این تعداد 5 ایستگاه دارای تجهیزات فرسوده و قدیمی هستند.
هاشمی 5 ایستگاه دارای تجهیزات فرسوده را در حوالی سربیشه، خوسف، بیرجند، بین آرینشهر و قاین و ماژان خوسف اعلام و بروزرسانی تجهیزات این ایستگاهها را جزو نیازهای ضروری شبکه لرزهنگاری بیرجند ذکر کرد.
وی با اشاره به اعتبار مورد نیاز برای بروزرسانی تجهیزات این ایستگاهها، اعلام کرد: سال گذشته هر کدام از این ایستگاهها با 60 تا 70 میلیون تومان تجهیز میشد که به دلیل نوسات ارزی اکنون برای بروزرسانی تجهیزات هر ایستگاه نیازمند 200 میلیون تومان هستیم.
امکان بروزرسانی تجهیزات وجود ندارد
مسؤول شبکه لرزهنگاری بیرجند تبیین کرد: تلاش بر این بود که تجهیزات این ایستگاهها به روز شود که متأسفانه به دلیل گرانی دلار این مهم محقق نشد و با این شرایط موجود فقط امکان بروزرسانی تجهیزات یک ایستگاه تا پایان سال وجود دارد.
هاشمی با اشاره به وضعیت خوب ایستگاههای لرزهنگاری طبس، آرینشهر و نهبندان، بیان داشت: این ایستگاهها نیار به روزرسانی نداشته و تجهیزات آنها به روز و جزو بهترین ایستگاههای کشور هستند.
وی توضیح داد: خراسانجنوبی از نظر ذخایر آبی از مناطق کم آب کشور بوده و با توجه به اینکه بیشتر شهرها و روستاهای استان روی مناطق گسلی فعال قرار دارد.
سامانههای گسلی فعال در بیرجند
مسؤول شبکه لرزهنگاری بیرجند با اشاره به گسلهای فعال شهر بیرجند، عنوان کرد: شهر بیرجند متأثر از سه سامانه گسلی؛ گسل جنوب بیرجند (در محدوده رشته کوه باقران)، گسل شمال بیرجند (تحت عنوان گسل شکراب) و گسل مرکز بیرجند(بافت فرسوده) است.
هاشمی با اعلام اینکه عمده شهرها و روستاهای استان مانند قاین، سربیشه، بیرجند، مود، نهبندان و طبس روی مکانهای گسلی فعال قرار دارند، مطرح کرد: باید حریم گسل را رعایت و به طبیعت احترام بگذاریم زیرا با انجام این مهم هنگام وقوع زلزله مشکل خاصی برای مکانهای مسکونی ایجاد نشود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 19714