دوشنبه ۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۵۸

خراسان جنوبی از نبود فوق تخصص سرطان اطفال رنج می‌برد

یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی گفت: در خراسان جنوبی به علت عدم حضور فوق تخصص خون و سرطان اطفال در بیرجند بخشی از درمان در استان‌های مجاور انجام می‌گیرد.
خراسان جنوبی از نبود فوق تخصص سرطان اطفال رنج می‌برد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، احمدرضا سبزاری اظهار کرد: در کودکان نیز همانند بزرگسالان بدخیمی‌ها می‌تواند ایجاد شود.
وی افزود: شایع ترین سرطان‌های اطفال به ترتیب شیوع سرطان‌های خون، تومورهای مغز و نخاع و سپس سرطان‌های بافت نرم و استخوان هستند.
درمان و علائم ظاهری سرطان ‌ها
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با بیان اینکه بسته به نوع سرطان و محل ایجاد آن علائم و عوارض ناشی از سرطان متفاوت است، تصریح کرد: در مورد سرطان‌های خونی شایع ترین نوع آن سرطان خونی گلبول‌های سفید لنفوسیت( لوسمی حاد لنفوسیتی) است.
سبزاری ادامه داد: علائم می‌تواند بسیار متنوع باشد، به طور مثال رنگ پریدگی و بی حالی به علت کم خونی، کبودی خودبخودی اندام‌ها، درد مفاصل و اندام‌ها، بزرگی غدد لنفاوی و یا بزرگی طحال و کبد، درمان پس از تشخیص این بدخیمی‌ها با توجه به نوع آن و میزان خطر عود بیماری می‌تواند شامل مجموعه‌ای از شیمی درمانی، پرتو درمانی و گاهی پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان باشد.
وی بیان کرد: در تومورهای مغز و نخاع که شایع ترین تومورهای توپر دوره کودکی هستند بیشتر علائم ظاهری، ناشی از افزایش فشار داخل جمجمه است که می‌تواند شامل تهوع و استفراغ به همراه سردرد خصوصاً هنگام بیدار شدن از خواب، اختلال در قدرت و حس اندام‌ها یا اختلالات تکاملی باشد.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: گاهی با توجه به محل تومور علائم می‌تواند شامل کاهش دید، تشنج و اختلالات عصبی دیگر باشد.
  سبزاری اظهار کرد: تشخیص در این موارد با کمک روش‌های تصویربرداری مانند ام آر آی و نمونه‌برداری انجام می‌شود و درمان آن‌ها شامل جراحی پرتودرمانی و شیمی درمانی است.
  وی با اشاره به اینکه گروه سوم از تومورهای شایع دوران کودکی سرطان‌های بافت نرم استخوان است، تصریح کرد: علائم ظاهری بالینی آن‌ها اغلب وجود توده در اندام‌ها یا عوارض ناشی از فشار تومور به اعضای مجاور است.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی بیان کرد: گاهی نیز درد استخوانی یا اختلال در راه رفتن می‌تواند علامت بروز آن‌ها باشد و درمان این تومورها نیز اغلب شامل شیمی درمانی، عمل جراحی و گاهی پرتو درمانی است.
سبزاری ادامه داد: در خصوص تومورهای اطفال در بیشتر موارد علت ایجاد ناشناخته است اما بیماری‌های ژنتیکی، تماس قبلی با داروهای شیمیایی یا پرتودرمانی نیز می‌تواند موجب بروز این بدخیمی‌ها شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه بیشتر این بدخیمی‌ها در اطفال در صورت تشخیص زودرس و درمان مناسب کاملا قابل علاج هستند.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی تصریح کرد: در خراسان جنوبی به علت عدم حضور فوق تخصص خون و سرطان اطفال در بیرجند بخشی از درمان در استان‌های مجاور انجام می‌گیرد اما امکانات درمانی شامل؛ داروهای شیمی درمانی و دستگاه پرتودرمانی در بیرجند وجود دارد که می‌تواند برای خدمت رسانی به بیماران مفید باشد.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی یادآور شد: حضور پزشکان فوق تخصص خون و سرطان اطفال به منظور بهبود خدمات درمانی در استان ضروری است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۷۲۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , رادیوتراپی , سرطان