به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، وحید ضیائیاناحمدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شهرستان درمیان در حال حاضر دارای پنج استخر ماهیان سردآبی است.
وی افزود: وجود انواع استخرهای ذخیره آب در کنار بسیاری از قناتها، چشمهها و چاهها منابع خوبی از آب را بهصورت ارزان در اختیار ما قرار میدهند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان ادامه داد: محدودیت منابع آبی نیز باعث شده تا بهرهبرداری دو یا چندمنظوره از این منابع موردتوجه قرار گیرد.
ضیائیاناحمدی بیان کرد: به همین منظور کشاورزان استفاده از آب کشاورزی را بهعنوان یک فعالیت مکمل و همسو با فعالیت کشاورزی در دستور کار خود قرار دادهاند.
وی بیان کرد: با اندکی تغییرات در تأسیسات استخرهای ذخیره آب موجود کشاورزی، خاکی یا سیمانی مانند نصب برج هواده، توری در محل ورودی و خروجی و سرریز آب استخر و تنظیمکننده خروج آب که بتواند حداقل 50 سانتیمتر آب را بعد از آبیاری مزرعه در استخر نگه دارد، میتوان علاوه بر استفادههای معمول استخر برای کشاورزی، دامداری و غیره به ازای هر سه تا پنج لیتر آب در هر ثانیه و مساحت 100 تا 200 متر مربع حداقل یک تن ماهی قزلآلا تولید کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان تصریح کرد: طول دوره پرورش بستگی به وزن اولیه بچه ماهی، نحوه تغذیه و بهداشت استخرها داشته و بهطور معمول از ابتدای رهاسازی بچه ماهی در استخر تا زمان صید چهار تا شش ماه است.
ضیائیاناحمدی بیان کرد: ماهی قزلآلا بهصورت دستی با غذای کنسانتره (پلت) که بهصورت آماده مصرف توسط کارخانه خوراک آبزیان تولید و تغذیه میشود.
وی خاطرنشان ساخت: برای تولید یک کیلوگرم ماهی قزلآلا حدود یک تا 1.5 کیلوگرم غذای کنسانتره مصرف میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان تصریح کرد: این ماهیها در وزن 350 الی 500 گرم بازاری محسوب شده و برای حفظ کیفیت گوشت ماهی ضروری است حداقل یک تا دو روز قبل از صید غذادهی به ماهیان قطع و پس از صید ماهیان را شسته و در جعبههای سوراخدار بین لایههای پودر یخ قرار داده و حمل کرد.
ضیائیاناحمدی با بیان اینکه شهرستان درمیان در حال حاضر دارای پنج استخر ماهیان سردآبی است، خاطرنشان کرد: در مناطق گرمسیر شهرستان در آبان ماه و آذرماه، بچه ماهیها رهاسازی میشوند و در مناطق سردسیر در طول سال رهاسازی انجام میشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , جهاد کشاورزی , پرورش ماهی