به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از ایسنا، حسین عباسزاده، امروز 7 آذر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اخیرا توبافی روستای خراشاد در حوزه میراث فرهنگی به ثبت جهانی رسیده است.
وی با بیان اینکه روستای خراشاد دومین روستا در سطح کشور است که به عنوان ثبت جهانی رسیده است، تصریح کرد: همچنین سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی خراسان جنوبی با هدف معرفی توانمندیها و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل شده صنایع دستی استان و آشنایی بیشتر صنعتگران و هنرمندان با تولیدات خلاقانه و نوآوریها در حوزه هنر و صنایع دستی برپا میشود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: این نمایشگاه ملی از 11 تا 15 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان از ساعت 16 تا 21 میزبان هم استانیها و علاقمندان و حامیان صنایع دستی است.
عباسزاده تصریح کرد: در این نمایشگاه 110 غرفه صنایع وجود دارند که از این تعداد 65 غرفه مربوط به سایر استانها و مابقی غرفهها مربوط به خراسان جنوبی است.
وی با بیان اینکه از 28 استان کشور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت، ادامه داد: تنها استانهایی که فاصله دوری با خراسان جنوبی داشتند در این نمایشگاه حضور ندارند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: پنج سیاه چادر از استانهای کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری و خراسان جنوبی از شهرستان های سربیشه، نهبندان و بشرویه در حاشیه این نمایشگاه برپا میشود.
عباسزاده اظهار کرد: حدود 150 هنرمند و صنعتگر در این نمایشگاه حضور دارند و همچنین افراد بیشتری نیز در این غرفهها حضور خواهند داشت.
وی افزود: سالن شماره یک نمایشگاه به سایر استانهای کشور و سالن شماره دو نیز به استان خراسان جنوبی برای نمایش صنایع دستی اختصاص یافته است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه به طور قطع تیم ارزیابی و نظارت بر تولیدات نسبت به کیفیت محصولات و ارائه محصولات 100 درصد ایرانی اهتمام لازم را دارند، گفت: غرفهها و اسکان برای علاقمندان تمام استانها رایگان است.
عباسزاده تصریح کرد: مجموع فروش و ارزش افزوده محصولات صنایع دستی در این نمایشگاه در سال گذشته بیش از یک میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: سومین نمایشگاه منطقهای صنایع دستی نیز به میزبانی شهرستان قاین در نیمه نخست دی ماه امسال برگزار میشود و بیش از 60 در این نمایشگاه وجود خواهد داشت.
برک مود در جهان میدرخشد
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به" برک" مود، اظهار کرد: شورای جهانی صنایع دستی روی هفت محصول تولیدی در حوزه پارچه سنتی پروندهای را مهیا کرده که برای یونسکو فرستاده شده و در این هفت محصول نیز برک شهرستان مود است.
عباسزاده با بیان اینکه برک شهرستان مود در میان این هفت محصول رتبه برتر را داشته است، بیان کرد: شرکت حامی منسوجات سنتی ایران که در حال حاضر در گلستان فعالیت میکند به عنوان سرمایهگذار بدون هیچ کمک دولتی در مود استقرار خواهند یافت و برک را حمایت میکند.
وی یادآور شد: این شرکت با توجه به اینکه هدفش، تنوع محصولات سنتی ایران است لذا بر روی محصول برک به عنوان هدف خود فعالیت میکند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , توبافی , خراشاد