چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۰
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت:

خراسان جنوبی در پرداخت تسهیلات اشتغال پیشگام است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: بانک های استان توانسته اند 25 درصد از تسهیلات مرحله دوم اشتغال پایدار روستایی و عشایری را پرداخت کنند که از این لحاظ در کشور پیشگام بوده ایم.
خراسان جنوبی در پرداخت تسهیلات اشتغال پیشگام است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، عباس رکنی سه شنبه شب در نشست مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان جنوبی افزود: پیش از این گفته شده بود هر استانی که زودتر تسهیلات را جذب کند، رقم بالاتری از کشور دریافت می کند ولی در عمل این گفته اجرایی نشد.
وی گفت: با توجه به اینکه حدود یک ماه پرداخت ها در استان متوقف شده استان هایی که عقب بوده اند رقم پرداختی آنها نیز به خراسان جنوبی نزدیک شده است.
وی افزود: تاکنون هفت هزار و 426 نفر به مبلغ 2 هزار و 200 میلیارد تومان در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت کرده اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه 968 طرح اشتغال در بانک های استان مصوب شده است گفت: 68 طرح در کارگروه اشتغال در حال بررسی بوده و 931 طرح با 186 میلیارد و 700 میلیون تومان در بانک های عامل انعقاد قرارداد شده است.
وی از پرداخت 148 میلیارد و 146 میلیون تومان برای 898 طرح در بانک های استان خبر داد و افزود: 25 درصد مرحله دوم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تاکنون پرداخت شده است.
رکنی با بیان بیان اینکه شهرستان بیرجند با 41 میلیارد و 700 میلیون تومان در پرداخت تسهیلات پیشگام بوده است تصریح کرد: شهرستان های طبس، بشرویه، نهبندان، سربیشه، زیرکوه، سرایان، خوسف و درمیان در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی از ارسال 18 طرح به کارگروه ملی خبر داد و گفت: از این تعداد 9 طرح بین استان و بانک های عامل در مرحله ارزیابی وثایق است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی ادامه داد: در بخش مهارت آموزی تعهد امسال 580 نفر بوده که تاکنون 498 نفر در 204 واحد پذیرنده مهارت های لازم را آموزش دیده اند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی نیز گفت: تسهیلات حوزه اشتغال و خودکفایی در سه منبع صندوق امداد ولایت، منابع تکلیفی بانک ها و صندوق توسعه ملی پرداخت می شود.
رضا سلم آبادی افزود: پیش از این در صندوق امداد ولایت تا سقف 50میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده پرداخت می شد ولی امسال بانک مرکزی اعلام کرد از این منبع تنها می توان تا سقف 15 میلیون تومان تسهیلات پرداخت کرد.
وی بیان کرد: به همین دلیل مبلغ پرداختی از سوی کمیته امداد کاهش یافت اما با تفاهم نامه بانک مهر ایران تلاش خواهیم کرد تا پایان سال این کسری منابع را جبران کنیم.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه منابع امداد از محل منابع تکلیفی بانک ها حدود 26 میلیارد تومان بوده است گفت: منابع امداد از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغال پایدار روستایی نیز 65میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین کشوری 18 درصد بیشتر است.
وی ادامه داد: با توجه به این نگاه ویژه ای که به تسهیلات اشتغال استان بوده لذا می توانیم خانواده هایی که تحت حمایت نیستند را در حوزه اشتغال حمایت کنیم.
سلم آبادی بیان کرد: در حوزه کاریابی نیز پیش از این تا سقف 20 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شد اما اکنون از محل اشتغال روستایی مجوز داریم این رقم را به سقف 50 میلیون تومان افزایش دهیم.
وی گفت: این تسهیلات در کارگاه هایی با سقف پنج نفر، 250 میلیون تومان می شود که می تواند کارگشا باشد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی یادآور شد: 2 کارگاه در سربیشه و طبس برای اولین مرحله از این تسهیلات استفاده کرده اند.
وی گفت: از محل تسهیلات قرض الحسنه بانکی نیز 856 طرح اجرا شده که بالغ بر 16میلیارد تومان رقم آن بوده است.
سلم آبادی با بیان اینکه عملکرد امداد در این حوزه نسبت به سال قبل جلوتر است افزود: در حال حاضر پرداخت ها را کند کرده ایم تا اگر کسی تا پایان سال مراجعه کرد بتوانیم از محل تسهیلات روستایی به جذب مناسب برسیم.
وی گفت: از محل صندوق اشتغال نیازمندان نیز 335 طرح در هشت ماه امسال اجرا و بالغ بر پنج میلیارد تومان تسهیلات برای آن پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال 758 نفر برای ورود به یک شغل آموزش های مقدماتی را فرا گرفته اند گفت: در این آموزش ها از ظرفیت فنی و حرفه ای و آموزشگاه های بخش خصوصی استفاده شده است.
وی بیان کرد: کمیته امداد امسال 26 میلیارد تومان از محل منابع تکلیفی بانک ها سهمیه داشته که معادل 91 درصد سهمیه استان ابلاغ شده است.
سلم آبادی در خصوص تسهیلات اشتغال روستایی اظهار داشت: 65میلیارد و 100 میلیون تومان استان از این محل سهمیه داشته که تاکنون 783 مورد با 28 میلیارد تومان در سامانه کارا ثبت شده است.
وی گفت: از این رقم 480 طرح با رقم 16 میلیارد تومان در دست اقدام بوده و 690میلیون تومان نیز تاکنون پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی افزود: بانک های عامل در پرداخت تسهیلات تقاضای 20 درصد سهم آورده دارند که باعث کندی روند پرداخت می شود و از طرفی سخت گیری در ضمانت ها نیز باعث ایجاد مشکل برای طرح های اشتغال مددجویان امداد شده است.
وی با اشاره به اخذ سهمیه برای پرداخت تسهیلات اظهار داشت: پیش از این افراد معرفی شده باید مددجوی امداد یا همسفره مددجو باشند اما اکنون این محدودیت برداشته شده که می تواند کمک خوبی به استان باشد.
مدیران بانک های کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید نیز در این جلسه به ارایه گزارشی از عملکرد پرداخت تسهیلات به طرح های اشتغال پرداختند و خواستار تعیین تکلیف طرح هایی شدن که زمان زیادی از تشکیل پرونده آنها گذشته ولی هنوز نتوانسته اند وثایق موردنیاز را تامین کنند که در این جلسه مصوب شد در مدت 2 هفته متقاضیان وثیقه های لازم را تامین کنند و گرنه پس از این مهلت بانک ها تعهدی برای پرداخت تسهیلات نخواهند داشت. همچنین مقرر شد اگر متقاضی وثایق خود را تامین کرد بانک ها در پرداخت تسهیلات تعلل نکنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۷۷۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , تسهیلات , اشتغال