آنچه در کارگروه سلامت خراسان‌جنوبی گذشت

هیچ؛ حاصل کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان!/ بر زمین ماندن برنامه جامع سلامت خراسان‌جنوبی

7 آذر 1397 ساعت 16:58

کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان پس از گذشت یک ساعت و ۱۵ دقیقه خروجی قابل توجهی نداشت و تنها چیزی که عایدمان شد این بود که خراسان‌جنوبی در سال ۹۶ تنها سه کارگروه سلامت و امنیت غذایی را برگزار و جایگاه‌های آخر جدول را تصاحب کرده است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، سی‌وهشتمین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان‌جنوبی ظهر امروز با ریاست سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری خراسان‌جنوبی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و تعدادی از مسؤولان ذیربط برگزار شد.
اولین دستور کار ارائه شده در این جلسه ارائه پیشنهادات استانی جهت برگزاری مجمع ملی سلامت استان بود که همزمان با گرامیداشت هفته سلامت در سوم اردیبهشت‌ماه برگزار شد.
محمدرضا حاجی‌آبادی دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان از برگزاری جلسه بعدی این کارگروه با حضور دو نفر از وزارتخانه در 17 آذرماه جاری خبر داد و گفت: مجامع سلامت شهرستانی در تمام شهرستان‌های استان به جز شهرستان خوسف برگزار شده است.
راه‌اندازی تنها 3 کانون‌«سلامت محله» در استان!
وی راه‌اندازی کانون‌های «سلامت محله» را یکی از اهداف کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانست و بیان داشت: تاکنون تنها سه کانون «سلامت محله» در استان راه‌اندازی شده در حالی که در برخی از استان‌های کشور این کانون‌ها به بالای 200 کانون رسیده است!
کامبیز مهدی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند راه‌اندازی کانون‌های سلامت محله را از رویکردهای کلان وزارت بهداشت در راستای اجتماعی کردن مردم دانست و تبیین کرد: در خصوص تعیین اولویت‌های مردمی کارشناسان نظام سلامت اولویت‌ها را مشخص می‌کنند در حالی که به گفته مردم اولویت‌ها چیز دیگری است لذا در همین راستا راه‌اندازی کانون‌های سلامت محله در دستور کار قرار گرفت.
ارائه یک پیشنهاد
علی ناصری فرماندار بیرجند نیزدر این خصوص، گفت: می‌توان خانه محله‌ها را چند منظوره پیش‌بینی کرد یعنی هم کارکرد آموزشی و هم کارکرد فرهنگی داشته باشند.
وی از پیگیری‌های لازم در راستای افرایش خانه‌های محله خبر داد و تبیین کرد: خانه محله مکان مناسبی برای طرح، پیگیری مباحث و مسائل بهداشتی مردم است.
دستور کار دوم این جلسه نامه معاونت غذا و دارو در خصوص کاهش مصرف قند، نمک، چربی و عوارض عدم کاهش مصرف آن‌ها و راهکارهای پیشنهادی در این رابطه بود که معاون غذا و دارو دانشگاه توضیحات مختصری در این خصوص ارائه داد!
دستور کار سوم این جلسه نامه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص مداخلات سلامت‌محور بود که مهدی‌زاده در این خصوص، ابزار داشت: زمانی که گزارش کامل شود آن را ارائه خواهیم داد.
شهرداری بیرجند به عنوان رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت تعیین شده و دبیرخانه این مهم باید در شهرداری تشکیل می‌شد لذا به دلیل عدم حضور شهردار و نمایندگان وی در این جلسه این موضوع مطرح نشد.
تنزل جایگاه!
در این جلسه‌ای اشاره‌ای به روند تدوین برنامه جامع سلامت استان شد و اعلام گردید: خراسان‌جنوبی در این طرح از لحاظ پیشرفت کار در رتبه سوم کشوری قرار داشت که به دلیل کمبود اعتبار و عدم ارائه طرح‌های مداخله‌ای 40 درصد از کار بر زمین مانده و از جایگاه سوم به 25 رسیدیم.
محمدرضا حسنی‌مقدم سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری خراسان‌جنوبی خواستار تکمیل سند جامع سلامت استان شد و بیان داشت: اگر این سند تکمیل نشود دیگر برنامه‌ای نداریم لذا  دستگاه‌های اجرایی را موظف به ارائه اطلاعات می‌کنیم تا در وهله اول نقشه راه مشخص شود.
وی همچنین از عدم حضور شهردار بیرجند در این جلسه گلایه کرد و افزود: با توجه به اینکه پایه اولیه راه‌اندازی کانون‌های سلامت محله از بیرجند شکل می‌گیرد و باید برای سایر شهرستان‌ها الگو باشد لذا از عدم حضور شهردار گلایه‌مندم.
جلسه‌ای غیر قابل قبول!
سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری خراسان‌جنوبی جلسه امروز را مورد پسند و رضایت‌بخش ندانست و عنوان کرد: دستور کار جلسه امروز زیاد بود لذا باید در وهله اول دستور کار جلسات تعیین و خروجی جلسات نیز مشخص شود.
حسنی‌مقدم خطاب به مسؤولان با تأکید بر اینکه در جلسات متکلم‌الوحده نباشیم، اعلام کرد: می‌توان جلسات بیشتر با دستور کارهای کمتری برگزار کرد که قابل پیگیری باشد، متأسفانه از کارهای ریشه‌ای و مبنایی غفلت می‌کنیم.
گفتنی است؛ کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان پس از گذشت یک ساعت و 15 دقیقه خروجی قابل توجهی نداشت و تنها چیزی که عایدمان شد این بود که خراسان‌جنوبی در سال 96 تنها سه کارگروه سلامت و امنیت غذایی را برگزار و جایگاه‌های آخر جدول را تصاحب کرده و امسال نیز از ابتدای امسال تاکنون تنها دو کارگروه برگزار کرده است!
حال سؤال اینجاست با توجه به اهمیت مقوله سلامت و امنیت غذایی برای آحاد جامعه و به‌ویژه مردم خراسان‌جنوبی برگزاری اینگونه جلسات بدون خروجی چه دردی را از مردم دوا می‌کند و به چه میزان در این جلسات به مقوله سلامت که رکن اصلی توسعه و پیشرفت در جوامع است پرداخته می‌شود؟

انتهای پیام/4


کد مطلب: 19792

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/19792/هیچ-حاصل-کارگروه-سلامت-امنیت-غذایی-استان-زمین-ماندن-برنامه-جامع-خراسان-جنوبی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir