يکشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۵
در کمیسیون ترانزیت اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد؛

حاشیه های پر رنگ تر از متن تجارت/ لزوم کاهش ترافیک در مرز ماهیرود

افزایش لاین ورودی و خروجی بازارچه مرزی ماهیرود در جلسه کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی بیرجند تصویب شد.
حاشیه های پر رنگ تر از متن تجارت/ لزوم کاهش ترافیک در مرز ماهیرود
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از مهر، در جلسه کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت کالا در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار و تجار خراسان جنوبی و افغانستانی در زمینه رفع مشکلات بازارچه مرزی ماهیرود با یکدیگر تبادل نظر کردند.
علیرضا خامه زر عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این جلسه گفت: یکی از برنامه هایی که با جدیت باید دنبال شود کاهش ترافیک در مرز و بازارچه مری ماهیرود و تسهیل امر تجارت است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر یک مشکل مهم در مزر یکسان نبودن بالانس ورودی ماشین های ایرانی و افغانستانی است.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: اگر می خواهیم مشکلات ترافیک و حمل بار در مرز حل شود طرف افغانستانی نیز باید بسیار از مسائل را مد نظر قرار دهد.
در بحث تجارت با افغانستان حاشیه  از متن پررنگ تر شده است
خامه زر با اشاره به ارتباط بین صنعت حمل و نقل و صادارات و واردات، ادامه: در برخی از مواقع در خراسان جنوبی متن از حاشیه پررنگ تر شده و حمل و نقل  دچار حاشیه می شود.
وی یادآور شد: اگر تجار کشور افغانستان لیستی از کارگران خود که می خواهند وارد ایران شوند، به مرزبانی بدهند بسیاری از مشکلات حل  شده و تردد در مرز و بازارچه مرزی کاهش می یابد.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: اگر برای ماشین هایی که وارد بازارچه مرزی می شود زمان مشخصی برای بارگیری تعیین شده و در صورت تخلف مجبور به پرداخت هزینه سنگینی شوند نیز ترافیک در بازارچه مرزی کاهش می یابد.
سردار منصور مسروری فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: در مرز محدودیتی برای ورود ماشین از طرف کشور افغانستان و گسترش ارتباطات و حمل و نقل قائل نیستیم اما مواردی باید مد نظر قرار گیرد.
وی با تأکید بر ضرورت رعایت مسائل امنیتی در مرز بیان کرد: باید این نکته را همواره مد نظر قرار دهیم که اگر مرزبانی با دقت ورود و خروج را کنترل می کند برای حفظ امنیت و سلامت همه تجار ایرانی و افغانستانی است.
ضرورت افزایش لاین های ورودی و خروجی در مرز
فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی با اشاره به حجم زیاد ورود ماشین و کارگر از کشور افغانستان به مرز و بازارچه مرزی ادامه داد: حتی اگر برای بازرسی یک ماشین و یا یک فرد پنج دقیقه اختصاص بدهیم، بی شک کنترل و بازرسی همه افراد و ماشین ها مدت زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد.
مسروری با اشاره به اینکه در محل بازارچه مرزی تنها یک لاین ورود و یک لاین خروج وجود دارد، گفت: افزایش لاین های ورودی و خروجی نقش مهمی در کاهش ترافیک و حجم ماشین ها در محل مرز و بازارچه مرزی دارد.
وی اظهار کرد: تلاش مرزبانی رونق گرفتن تجارت است ولی این ارتباطات در چهار چوبی منطقی و قانومند شکل بگیرد.
در حوزه بازرسی در مرز و بازارچه به سمت زیر ساخت های فنی برویم
فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی ادامه داد: در زمینه بازرسی باید به سمت یک سری از تأسیسات و اقدامات فنی برویم به گونه ای که افراد با گذشتن از گیت بازرسی شوند که در حال حاضر چنین زیر ساختی در مرز وجود ندارد.
جلیل شیبانی از غرفه داران بازارچه مرزی ماهیرود بیان کرد: برای اینکه نظم و کاهش حجم ترافیک را در محل بازارچه مرزی داشته باشیم پیشنهاد فعال کردن پارکینگ در بین منطقه ویژه اقتصادی و باراچه را می دهیم.
وی اظهار کرد: اگر این اتفاق بیفتد، بی شک حضور ماشین های سنگین افغانستانی در محل نظم و انظباطی به خود خواهد کرد.
فعال در بازارچه مرزی ماهیرود بیان کرد: اگر ماشین از پارکینگ با مهر غرفه دار خارج شده و صاحب کامیون مشخص و معین باشد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
شیبانی افزایش قیمت کرایه را نیز از دیگر مشکلات فعالان و غرفه داران فعال در محل بازارچه مرزی ماهیرود دانست.
جریمه تأخیر در بارگیری کامیون ها از غرفه دار اخذ نشود
وی ادامه داد: اگر بابت تأخیر در بارگیری کامیون ها قرار بر اخذ جریمه است این جریمه نباید از غرفه دار اخذ شود.
سعید بهشتی راد  رئیس بازرگانی خارجی صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: موقعی که در خصوص هزینه تمام شده کالا در مرز و بازارچه مرزی خراسان جنوبی سخن می گوییم نباید هزینه تمام شده را بالا ببریم.
وی بیان کرد: اگر هزینه تمام شده را در مقایسه با مرزهای دیگر بالا ببریم بی شک به فعالان اقتصادی استان خودمان آسیب زده ایم.
رئیس بازرگانی خارجی صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: مرز محل دپوی  کالا نیست بلکه مرز و بازارچه مرزی محل جابه جایی کالا است.
به سمت سیستم های نوین کنترل برویم
بهشتی راد با اشاره به اینکه در حوزه بازرسی باید به سمت سیستم های نوین کنترل برویم، یادآور شد: این مسئله نقش مهمی در  کاهش ترافیک در مرز خواهد داشت.
حاجی دین محمد نعمتی از تجار کشور افغانستان و نماینده اتاق تجارت و صنایع ولایت فراه افغانستان که به خراسان جنوبی سفر کرده بود نیز در این نشست اظهار کرد: اتاق تجارت و صنایع فراه مطابق اساسنامه خویش تمام فعالیت هایش را هماهنگ در سطح ملی و بین المللی انجام می دهد.
همکاری تجاری با ایران مطابق با میثاق نامه های بین المللی
وی اظهار کرد: این اتاق در تلاش است که که مطابق میثاق نامه های بین المللی فعالیت های تجارتی را با کشورهای همسایه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد تا از یک طرف داد و ستد بهبود یافته و روابط تجاری گسترش یابد.
نعمتی بیان کرد: افزایش ورود ماشین های افغانستانی، اجازه ورود کارگران افغانستانی به ایران، افزایش سرعت کار در مرز و بازارچه مرزی و ایجاد انبار نگهداری محصولات در مرز و بازارچه در جهت جلوگیری از تخریب کالا از جمله درخواست های تجار افغانستانی است.
نماینده اتاق تجارت و صنایع ولایت فراه افغانستان همچنین مسائل و نظرات خود درباره حمل و نقل و تجارت و مسائل در بازارچه مرزی ماهیرود را مطرح کرد.
در این جلسه بنا بر نظر و همفکری حضار تعیین شد که یک لاین ورودی و خروجی دیگر در محل بازارچه مرزی ماهیرود به زودی ایجاد شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۹۰۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , ماهیرود , تجارت