از ابتدای سال جاری صورت گرفت
ایجاد ۲۶۲ شغل برای معلولان استان/ مصاحبه؛ راه گریز دستگاههای اجرایی از جذب معلولان
13 آذر 1397 ساعت 16:45
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۲۶۲ مورد شغل برای معلولین تحت پوشش بهزیستی استان شغل ایجاد شده است، گفت: متأسفانه مصاحبه راهی برای گریز از بکارگیری معلولان علیرغم موفقیت آنها در آزمونهای استخدام دستگاههای اجرایی است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علی عربنژاد صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از رسالتهای مهم بهزیستی پیشگیری از معلولیت بوده و راهبرد اولیه آن اطلاعرسانی و آگاهیبخشی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات گریبانگیر مردم عدم آگاهی در مورد سلامت و پیشگیری از معلولیتها است، تصریح کرد: زیرساختهای لازم در این حوزه و آسیبهای اجتماعی فراهم شده اما متأسفانه استقبال عمومی مطلوب و مورد انتظار نیست.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی با بیان اینکه برای اطلاعرسانی عمومی طرح جامع اطلاعرسانی پیشبینی و برنامهریزی شده است، تصریح کرد: در راستای این طرح تمام ارکان اجتماعی به کار گرفته شده و برنامهریزی دقیقی صورت گرفته است.
عربنژاد اضافه کرد: باید رسانهها به بهزیستی کمک نمایند تا در مورد معلولیتهایی که دیگر سازمانها در ایجاد آن مسبب بودهاند پرسشگری و مطالبهگری نماید.
وی با اشاره به فراهم بودن بسترهای لازم برای پیشگیری از معلولیتها در استان گفت: متأسفانه بخشی از معلولیتها به سبب حوادث بوده که به بدنه بهزیستی و جامعه تحمیل شده و برونداد آن به بهزیستی میرسد.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی دو مشکل اساسی معلولان استان را مسکن و اشتغال دانست و گفت: در بحث خوداشتغالی در سال گذشته 533 مورد و از ابتدای امسال تاکنون 262 مورد شغل برای معلولان تحت پوشش بهزیستی استان شغل ایجاد شده است.
عربنژاد عنوان داشت: اکثر معلولان استان از تسهیلات مسکن مهر بهرهمند شده و مواردی که باقی ماندهاند یا خود متقاضی نبوده و یا زمانی از زمینهای دولتی استفاده کردهاند.
وی تصریح کرد: مجموع مسکنهای در دست اقدام برای معلولان در سطح استان 2 هزار و 254 مورد بوده که از این تعداد یکهزار و 916 مورد تکمیل و 388 مورد در دست اقدام است.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی به بحث اشتغال معلولان اشاره نمود و یادآور شد: بر اساس قانون باید 3 درصد استخدام دستگاههای دولتی از معلولان جذب شود.
عربنژاد ادامه داد: متأسفانه مصاحبه راهی برای گریز از بهکارگیری معلولان علیرغم موفقیت آنها در آزمونهای استخدام دستگاههای اجرایی است.
وی با بیان اینکه برای بهکارگیری معلولان توسط کارفرمایان مزایایی دیده شده است، تصریح کرد: کارفرمایانی که برای تأمین نیروی مورد نیاز خود از معلولان استفاده نمایند میتوانند از وام 20 میلیون تومانی و همچنین معافیت از پرداخت حق بیمه کارفرمایی تا مدت 5 سال بهرهمند شوند.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی اضافه کرد: بهزیستی تمام آموزشهای لازم برای معلولان را به رایگان در اختیارشان قرار میدهد همچنین هزینههای تحصیل معلولان تا هر مقطعی که خودشان بخواهند میتواند به شکل رایگان در اختیارشان قرار دهد.
عربنژاد با بیان اینکه بهزیستی استان برای تأمین کادر خود بیشاز 36 درصد معلولان را بهکارگیری نموده است، اضافه کرد: در حال حاضر تعداد معلولان استان بیشاز 22 هزار نفر بوده که بهزیستی بهتنهایی قادر به تأمین اشتغال آنها نیست.
وی به بحث مناسبسازی اشاره کرد و گفت: رشد مناسبسازی در استان بسیار خوب بوده و اکنون به 45 درصد رسیده است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسانجنوبی نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: امسال برای بحث مناسبسازی محیط زندگی و وسایل نقلیه معلولان 227 میلیون تومان اعتبار به بهزیستی استان پرداخت شده است.
جمیله رضازاده مجموع اعتبار حوزه توانبخشی بهزیستی استان را در سال جاری 9 میلیارد و 600 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: از این مبلغ یارانه مراکز غیردولتی بیشترین حجم اعتبارات را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه حوزه توانبخشی بهزیستی خدمات خود را به گونههای مختلف به معلولان در قالب مدلهای متفاوت ارائه مینماید، یادآور شد: مراکز شبانهروزی و روزانه تحت نظارت بهزیستی استان افزایش نداشته اما طرح جدید خانههای گروهی به فعالیتهای بهزیستی اضافه شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسانجنوبی با بیان اینکه تاکنون یک خانه گروهی در استان ایجاد شده و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم خانه گروهی برای سالمندان و معلولان جسمی راهاندازی نماییم.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 19945