به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز جلسه کمیته ساماندهی کشتارگاههای دام خراسانجنوبی برگزار شد.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: این جلسه بعد از هفت سال برگزار شده است.
محمد اصغرزاده با اشاره به اینکه برگزاری جلسات ساماندهی کشتارگاهها بازخورد خوبی در شهرستانها داشته و شهرداریها و فرمانداریها در این زمینه فعال گردیده است، افزود: یکی از مواردی که مغفول مانده موضوع سلامت و بهداشت کشتارگاهها است.
لزوم تجمیع کشتارگاههای سنتی
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی گفت: امید است کشتارگاههای سنتی تجمیع و به شکل صنعتی در استان تبدیل گردند با توجه به اینکه در چند سال اخیر کشتارگاه صنعتی نداشتهایم.
اصغرزاده با بیان اینکه سیاست استان این بوده که کشتارگاهی در مرز دوکوهانه فعال گردد، اضافه کرد: با توجه به محدود بودن ظرفیت کشتارگاه نهبندان به نظر میرسد اگر سرمایهگذاری متقاضی برای ایجاد کشتارگاه باشد به این منطقه هدایت شود.
وی افزود: در سنوات گذشته با توجه به بحث قربانی در بقاع متبرکه تفاهمنامهای با سازمان اوقاف منعقد شده تا مکانی مناسب برای این امر در نظر گرفته و ضمن آموزش به فرد قصاب فعال در این مکانها از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام در دهستانها جلوگیری گردد.
ضایعات گوشت به خوراک تبدیل شود
تنها ذبح دام در کشتارگاهها مدنظر نیست بلکه تبدیل ضایعات گوشت به خوراک برای سودآوری بیشتر مدنظر است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: شهرداریها تا سال 94 برای بحث ذبح بهداشتی و شرعی دامها در کشتارگاهها وظیفه داشته و در حال حاضر وظیفهای ندارند مگر ضرورتهایی که در این جلسه مطرح و برای شهرداریهای ایجاد تکلیف نماید.
احمد بیکس با اشاره به اینکه جانماییهای برای ایجاد کشتارگاه صنعتی در نهبندان صورت گرفته و حتی سولهای بدین منظور به شکل نیمهکاره ساخته و رها شده و تا سرمایهگذار جذب نشود این کار به سرانجام نمیرسد، افزود: علیرغم پیدا شدن یک سرمایهگذار به سبب موافقت نکردن بخش خصوصی برای واگذاری کار به سرانجام نرسیده است.
وی ادامه داد: در قاین نیز مکان برای ایجاد کشتارگاه و آب که یکی از ضروریات برای راهاندازی کشتارگاه بوده پیشبینی شده است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: در حال حاضر برای ایجاد کشتارگاه تنها ذبح دام مدنظر نبوده بلکه تبدیل ضایعات گوشت به خوراک که سودآوری بیشتری دارد مورد نظر بوده و باید تمام امور گوشت در کشتارگاهها انجام گیرد.
بیکس با اشاره به اینکه مشکل کشتارگاه خوسف عدم تهیه ضمانتنامه توسط سرمایهگذار است، تصریح کرد:
رئیس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانجنوبی نیز در ادامه اظهار داشت: قیمت دامهای زنده و کشتار شده مشخص بوده و باید در کشتارگاهها لیبلگذاری صورت تا حقوق مردم رعایت گردد.
دخل و خرج کشتارگاهها با هم نمیخواند
علی تهوری با اشاره به اینکه میزان کشتار در کشتارگاههای بیرجند به طور میانگین روزانه 110 دام سبک و بین پنج تا 9 دام سنگین است، اضافه کرد: درآمد کشتارگاهها پوشش هزینهها را نمیدهد.
وی خاطرنشان کرد: صنف قصاب این آمادگی را دارند تا از چرخه کشتار دام خارج و این امر به عمده فروشان واگذار و آنها تنها بر روی گوشت قیمتگذاری و کار فروش را انجام دهند.
جلالزاده معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسانجنوبی نیز در رابطه با بحث آسفالت کشتارگاه بیرجند اظهار داشت: براساس دستورالعمل زیرسازی توسط بخش خصوصی باید انجام تا کار آسفالت را اداره راهداری و حمل و نقل جادهای انجام دهد که در این رابطه مشکلی نداریم.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: برای رفع نواقص کشتارگاهها به شهرداریها ابلاغ شده و برخی از آنها این نواقص را برطرف کردهاند.
حمید حلاحمقدم افزود: در شهر بشرویه این نواقص برطرف شده و در قاین نیز 90 میلیون تومان برای این موضوع اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه برای ساماندهی کشتارگاهها سازمان شهرداریها و دهیاریها طرح جامع ساماندهی کشتارگاههای کشور را اجرا که براساس تعداد و نیاز استانها تقسیمبندی و منطقهبندی صورت گرفته است، اضافه کرد: در این راستا در سطح کشور 170 منطقه و در خراسانجنوبی پنج منطقه مشخص گردیده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای خراسانجنوبی ادامه داد: پیشنهاد شده کشتارگاههای صنعتی در این مناطق احداث و تمامی گوشت مورد نیاز استانهای را تأمین نمایند.
فعالیت ۱۰ کشتارگاه در سطح استان
حلاجمقدم با بیان اینکه در سطح استان ١٠ کشتارگاه فعال وجود دارد، افزود: از این تعداد به جز یک مورد بقیه در اختیار شهرداریها است.
وی خاطرنشان کرد: فقط کشتارگاه بیرجند امکان صنعتی شدن داشته و باید کشتارگاههای سنتی تعطیل شوند.
انتهای پیام/4